Ντοκουμέντο Turkaegean: Γνώριζαν για την τουρκική μεθόδευση και δεν έκαναν τίποτα!

Μονόδρομος η παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτός από απέραντο μπάχαλο και απέραντο φρενοκομείο, η ελληνική Κυβέρνηση πλέει και στα απέραντα ύδατα του ψεύδους. Η υπόθεση της μεθόδευσης της Τουρκίας με το Αιγαίο, το πρόμο της δηλαδή για το εμπορικό σήμα Turkaegean («τουρκικό Αιγαίο»), το οποίο κατοχυρώθηκε κανονικά και με τον (ευρωπαϊκό) νόμο, είναι μια τρανταχτή απόδειξη επ’ αυτού.

Και το ότι ακόμα δεν έχει παραιτηθεί κανένας και κυρίως ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης (παρά μόνο διέταξε… ΕΔΕ!), στη δικαιοδοσία του οποίου (Υπουργείο Ανάπτυξης) είναι η διοικητική επιτροπή σημάτων που… έχασε το θέμα, είναι άλλη μια εξόφθαλμη επίδειξη αλαζονείας και κοροϊδίας.

Τα γεγονότα είναι σαφή και μιλούν από μόνα τους. Ήξεραν. Αλλά δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν την Τουρκία. Ακόμα και ο απλός κόσμος ήξερε τι συμβαίνει, αφού αρκούσε μια βόλτα στο διαδίκτυο, ή ακόμα και στην τηλεόραση για να ακούσει για το Turkaegean.

Ήδη από τις 19/11/2021 το newsbreak.gr είχε επισημάνει την προωθητική καμπάνια του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της τουρκικής Υπηρεσίας Τουρισμού, Προώθησης και Ανάπτυξης (TGA), η οποία περιλάμβανε χιλιάδες διαφημίσεις του «Turkaegean» σε Γερμανία, Ρωσία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Ακόμα και στον ΣΚΑΪ έπαιξε την ίδια περίοδο το θέμα του «τουρκικού Αιγαίου»!  Ακόμα και το φιλοκυβερνητικό «Βήμα» είχε κάνει αναφορά μήνες νωρίτερα! Βούιζε ο τόπος που λένε. Αλλά στο Μαξίμου και στα Υπουργεία του, ακούγονταν μόνο ο ύπνος του δικαίου…

Πηγή: newsbreak.gr

 1. Καλα ρε δουλευομαστε μεταξυ μας, φυσικα και το ηξεραν και ηταν ηδη στημενο μεταξυ κουλη και ταγιπ με τις ευλογιες της ΕΕ.

 2. Νέες ονοματολογικές γελοιότητες τύπου μακεδονικού προέκυψαν.
  Οι μικρασιατικές ακτές του Αιγαίου είναι τουρκικές.Το λέει και η συνθήκη της Λωζάννης για την οποία μας έχουν πρήξει τον τελευταίο καιρό και την επικαλούνται οι εθνογκαγκά συνέχεια.

 3. Το μόνο καλό που μπορεί να προσφέρει η της κυβέρνησης της α(χ)ριστίας είναι η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της.

 4. Η υπόθεση Turkaegean δεν είναι αβλεψία ή φιάσκο. Είναι στημένο (σικέ) στα πλαίσια της προετοιμασίας της Ελληνικής κοινής γνώμης για λιγότερες και ελεγχόμενες αντιδράσεις όταν θα επισυμβεί η συνδιαχείριση στο Αιγαίο.
  Σιγά – σιγά θα πάμε οι δεδομένοι στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- Ε.Ε. που προωθούνται.

  Στα Ίμια είχαμε επεισόδιο που μας στοίχισε τρεις ζωές κι το γκριζάρισμα περιοχής του Αιγαίου. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε θερμό επεισόδιο για να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από τους ενταύθα συγχρονους και πρόθυμους Νενέκους. όταν θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν τη βρωμοδουλειά.

 5. Turkaegean=Turkish coasts in Aegean, δηλαδή πρόκειται για “συντομογραφία” σύμφωνα με κάποιους. Συνεπώς κρατείστε την ψυχραιμία σας.

 6. Οργισμένη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας να κατοχυρώσει το σήμα «Turkaegean».
  Με επιστολή του προς τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και αρμόδιο για τα εν λόγω ζητήματα Τιερί Μπρετόν, ο κ. Σχοινάς εκφράζει με «τον πιο έντονο τρόπο» την απογοήτευσή του που «οι εσωτερικοί έλεγχοι και οι διαδικασίες του EUIPO δεν αποδείχθηκαν επαρκείς για τον εντοπισμό και την κοινοποίηση μιας υπόθεσης με προφανείς και δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, στα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους της ΕΕ – της Ελλάδας- αλλά και για την προστασία των καταναλωτών και του τουριστικού τομέα της Ε.Ε».
  Υ.Γ. Μάλλον δεν εξήγησε κάποιος στον κ. Σχοινά ότι πρόκειται για “συντομογραφία”, δηλαδήTurkaegean=Turkish coasts in Aegean. Δεν αποκλείεται βέβαια απλά να ….. φωνάζει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αν μαυριστεί στις 9 Ιουνίου…

Σκιάζεται από το ενδεχόμενο μαύρισμα της 9ης Ιουνίου ο Μητσοτάκης και μηχανεύεται ραδιουργίες προς ανάκτηση της λαβωμένης κυριαρχίας του....

Τι μαγειρεύει ο κ. Γεραπετρίτης;

Στις αρχές Απριλίου τρεις υπουργοί, οι κ. Σκυλακάκης, Γεραπετρίτης και Αυγενάκης, εξήγγειλαν τη χωροθέτηση δύο «εκτεταμένων» θαλάσσιων πάρκων, το...

Πρέσπες: «Μακεδονία» από το παράθυρο μέσα από τις μεταβατικές διατάξεις!

Εισαγωγική παρατήρηση πριν υπεισέλθω στην ουσία του σημερινού σημειώματος: εάν η Ελλάς δεν έχει κυρώσει μέχρι στιγμής τα πρωτόκολλα...

Ένα τραγικό δίδυμο στο υπουργείο Εξωτερικών

Ξεκίνησα τη δημοσιογραφία από το λεγόμενο «διπλωματικό ρεπορτάζ», οπότε τα χάλια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είχα την ευκαιρία να...