Προφανώς έπρεπε να στηρίξουμε τον Ερντογάν

Του Πάνου Β. Ζήση

Επειδή ακούμε διάφορες κακεντρέχειες περί κωλοτούμπας του Antinews, ξεκαθαρίζουμε τη στάση μας.

Πάνω από όλα είναι η Ελλάδα. Και καλώς ή κακώς η συμμαχία που σύνηψε  ο Μητσοτάκης με τις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα την ομιλία του στο Κογκρέσο, ενισχύει τη χώρα απέναντι στις επεκτατικές ονειρώξεις του Ερντογάν.

Το πώς θα εξελιχθεί η όλη υπόθεση είναι άγνωστο, καθώς όπως είχε πει ο Πάλμερστον «δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι και εχθροί, παρά μόνο αιώνια συμφέροντα».

Όμως το χρέος μας, από τη στιγμή που θεωρούμαστε πατριωτικό site, είναι να στηρίξουμε την κυβέρνηση, καθώς με το… πατριωτικό της γύρισμα σηκώνει την Ελλάδα ψηλά.

Και να είστε σίγουροι ότι αν πίσω από το… γύρισμα κρύβεται υστεροβουλία με κίνδυνο να επιστρέψουμε στις μαύρες μέρες του «Ορούτς Ρέις», θα είμαστε οι πρώτοι που θα κατακεραυνώσουμε την κυβέρνηση.

Όπως κάνουμε άλλωστε από τον Αύγουστο του ’19, όταν οι όψιμοι πατριώτες που χτυπούν ετεροχρονισμένα τον Μητσοτάκη… πετούσαν χαρταετό.  

Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την Ελλάδα και τη ΝΔ και θέλουν τάχα να τις σώσουν από τη… μητσοτακική λαίλαπα, για να παζαρέψουν μετά με τον Μητσοτάκη καρέκλες εξουσίας.

Προφανώς θα ήμασταν σωστοί αν στηρίζαμε τον Ερντογάν, όπως επί της ουσίας κάνουν αυτοί με τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στον Μητσοτάκη.

Και κάτι ακόμη.

Στηρίζουμε τη ΝΔ από το 2007, από τότε δηλαδή που φτιάχτηκε το Antinews (κάτι που το αποδείξαμε περίτρανα το ’19, όταν παρά τις διαφωνίες μας με τον Μητσοτάκη τον στηρίξαμε γιατί αυτό υπηρετούσε το εθνικό συμφέρον).

Ασκώντας βέβαια σκληρή κριτική όποτε εντοπίζουμε παραφωνίες.

Το πόσο σκληροί είμαστε δεν το αποφασίζουμε εμείς, αλλά οι πράξεις του εκάστοτε προέδρου. 

Αυτοί, άραγε, πώς στηρίζουν τη ΝΔ όταν με τα καμώματά τους θέλουν να την κοντύνουν για ιδιοτελείς σκοπούς;

  1. Η σύμπραξη με τις ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρα σωστή κίνηση. Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία ήταν απόλυτα λάθος ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι η Ουκρανία προμηθεύει την Τουρκία με εξοπλισμό για τα τουρκικά drones. Επίσης, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι κινήσεις που κάνει ο Πασινιάν στην Αρμενία σχετικά με την ”’εξομάλυνση”’ των σχέσεων Τουρκιάς- Αρμενίας, κινήσεις που μαθηματικά θα οδηγήσουν την Αρμενία να καταστεί κράτος -δορυφόρος της Τουρκίας. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ…

  2. Η Τουρκία την Ρωσία φοβάται όχι τις ΗΠΑ. Η πολιτική του δικτάτορα Ερντογάν έχει καταστήσει την Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη. Οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι πολύ έξυπνοι, σπουδαγμένοι σε κορυφαία δυτικά πανεπιστήμια , κλείνουν διεθνής μεγάλες συμφωνίες και έχουν καταφέρει να περνάνε κεφάλαια από την ανατολή προς την δύση αλλά και αντίστροφα. Λειργουν και παίζουν σωστά το παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης αλλά αυτός που έστησε και καθοδηγεί το παιχνίδι είναι ο Ερντογάν. Η οικονομική ελίτ της Ευρώπης του χρωστάει πολλά. Η κατάρευση των σχέσεών μας με την Ρωσία τον απελευθέρωσε ώστε να διεκδικήσει και να πάρει. Καρφί δεν του καίγεται για τους Αμερικανούς. Ξέρει το παιχνίδι τους και παίζει ανάλογα. Όλοι τον έχουν ανάγκη, όλοι. Ακόμα και εμείς. Το φυσικό αέριο που παίρνουμε σε μεγαλο βαθμό από το Αζερμπαϊτζάν περνάει από την Τουρκία. Ο αγωγός από το Κατάρ θα περνάει μέσα από την Τουρκία. Το Ισραήλ θα αναγκαστεί να. περασει τα δικά του αποθέματα μέσα από την Τουρκία. Για αυτό εισβάλει στην Συρία για αυτό είναι στην Λυβιη και θέλει Κύπρο και Δωδεκάνησα. Θέλει να ελέγχει την ενέργεια που εισάγει η Ευρώπη. Μένει το Αιγαίο για LNG. Τα παίζει όλα για όλα και εμείς το μόνο που λέμε συνέχεια είναι ότι δεν παίζουμε. Την Ρωσία όμως δεν την συμφέρει. Πρέπει επειγόντως να ανοίξουμε δίαυλο με την Ρωσία για όσο το δυνατόν πιο σύντομα αποκατάσταση των σχέσεων. Έστω και σε. Προκαταρκτικό επίπεδο. Είναι δυνατόν να μην μιλάμε με την Ρωσία . Απίστευτο!!! Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει ότι ο λόγος που έχουν εξοργιστεί οι Ρώσοι είναι γιατί μας χρειάζονται όταν θα αρπάζουν με τον Τούρκο. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να πάρουμε πίσω την Ανατολική Θράκη. Η Αμερική ζει μέσα σε ένα σύννεφο μεγαλομανίας και διατροφικής απαξίωσης των υπολοίπων. Έχουν μπερδέψει την φαντασία με την πραγματικότητα. Ο μύθος της κατέρρευσε με την προ διετιας εισβολή στο Παναιτωλιο. Έχει τεράστια δύναμη αλλά ζει τον εσωτερικό της εφιάλτη.

  3. αυτό ήδη συμβαίνει ..Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέκρυψε ότι κόντυνε το Αιγαίο 100 ν.μ.!
    |”Πώς έβαλαν πλάτη στην εδραίωση του τουρκολιβυκού μνημονίου
    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τις 27 Αυγούστου 2019 έως σήμερα, αποδέχθηκε μέσω του Μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ ότι η περιοχή ανατολικά της Ρόδου και το Καστελόριζο ανήκουν στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διάσπαση της συνοχής των ελληνικών νήσων, ακρωτηριασμός της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου, κατακερματισμός των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή, συρρίκνωση του Αιγαίου κατά 100 ν.μ. και αύξηση της κυριαρχίας – επικράτειας της Τουρκίας στην περιοχή, που πλέον ανήκει στη Μεσόγειο, εδραιώνοντας το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τη «Γαλάζια Πατρίδα». …
    …Τον Μάρτιο του 2019 εντελώς ανεξήγητα, παράδοξα και ξεκάρφωτα ο τότε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσιρώνης δήλωσε «η περιοχή αν. Ρόδου ανήκει στη Μεσόγειο». Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε αυτήν την καταστροφική θέση, η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας: «Η επιπολαιότητα και η άγνοια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την καθιστούν πλέον επικίνδυνη στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων». Ωστόσο, αυτά που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση… τα εφάρμοσε ως κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, μόλις 50 ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, στις 7 Ιουλίου 2019. Έτσι, στις 27 Αυγούστου 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς να ενημερώσει τους Έλληνες και τα κόμματα, αποδέχθηκε ότι η περιοχή αν. Ρόδου και το Καστελόριζο κείνται στη Μεσόγειο και ότι οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή αυτή δεν εμπίπτουν στους περιορισμούς του MOU, που περιλαμβάνει μόνο το Αιγαίο. …” αποσπάσματα από το εξαιρετικό δημοσίευμα (11-6-2022) της συναδέλφου σας Κύρας Αδάμ ….
    https://www.newsbreak.gr/amyna/250854/i-kyvernisi-mitsotaki-apekrypse-oti-kontyne-to-aigaio-100-n-m/

  4. Οσον αφορα την Νεα Δημοκρατια
    Εχει παψει προ πολλου να ειναι, αν ποτε ηταν, κομμα…
    Τσεκαρονται σχεδον ολα τα κουτακια στον τροπο λειτουργειας της, για να χαρακτηριστει σαν εγκληματικη οργανωση
    Το ιδιο ισχυει και για το Πασοκ οπως κι´ αν λεγεται σημερα
    Ηπιαν το αιμα του Ελληνικου λαου
    Μονο τα δανεια τους…Και αγυριστα…
    Αντιστοιχουν σε σαραντα περιπου χιλιαδες νεα διαμερισματα !!! Που θα μπορουσαν να στεγασουν νεα ζευγαρια… Δημογραφικο…
    Διελυσαν τα παντα, φρεναραν την αναπτυξη και την προοδο, την οικονομια, εξοπλισμους, πληθυσμιακη αλλοιωση, σκορπισαν στους τεσσερις ανεμους στο εξωτερικο την νεολαια μας, κ.λ.π. Και μας πουλανε υποχρεωση γιατι εκαναν τα απολυτως στοιχειωδως αυτονοητα…Και αυτα, για να σωσουν τους εαυτους τους και το συστημα που τους γεννα και τους συντηρει
    Αν υπηρχε ανεξαρτητη δικαστικη εξουσια στην Ελλαδα, κανονικα οι υπευθυνοι λειτουργιας αυτων των κομματων, θα επρεπε να ειναι στη φυλακη, και οι οργανωσεις αυτες θα επρεπε να εχουν διαλυθει…
    Οπως θα επρεπε να εχει διαλυθει και το ΚΚΕ για αλλους λογους αυτο…Αντισυνταγματικη σχιζοφρενεια…

    Οσον αφορα τον Μητσοτακη
    Ο Μητσοτακης δεν ειναι πολιτικος
    Ο κος Μητσοτακης δουλεια κανει…Εξασκει το επαγγελμα…´´Μητσοτακης´´…
    Οπως ας πουμε καποιος που εξασκει το επαγγελμα του δικηγορου, δραστηριοποιειται σε θεματα που εχουν σχεση με το δικαιο, αστικο, ποινικο, διαζυγια κ.λ.π. η´ ενας γιατρος σε θεματα υγειας, η´ ενας τοπογραφος με χαραξη δρομων, μετρηση οικοπεδων, η´ ενας μηχανικος κ.ο.κ.
    Το αποδοτικο και κλειστο επαγγελμα ´´Μητσοτακης´´ δραστηριοποιειται στον χωρο της πολιτικης…
    Το αυτο ισχυει και για τον Βαρβιτσιωτη και αλλους του ιδιου φυραματος
    Συμφωνει η´ διαφωνει κανεις μαζι τους, πολιτικοι ειναι π.χ. ο Κουτσουμπας, ο Τσιπρας, ο Κασσιδιαρης, ο Βενιζελος…
    Το να ζηταμε απο τον κ. Μητσοτακη περισσοτερα απ´ οτι μπορει να δωσει, να γινει κανονικος πολιτικος δηλαδη, ειναι σκληρο και απανθρωπο
    Αντιθετως στην συγκυρια επιβαλλεται η στηριξη μας, μονο ως Hobsons choice ομως
    ´´Δικαιουται´´ δε, την ´´κατανοηση´´ και την ´´συμπαθεια´´ μας για τις δυσκολιες που περνα…Το παιδι…Κι ας μικραινει τα συνορα και την κυριαρχια της Ελλαδας
    Απο την αλλη, πρεπει ομως κι´ αυτος να κανει κατα Θεου μερια και να υποσχεθει οτι μολις τελειωσει η κριση, θα παψει να ταλαιπωρει την πολιτικη με την παρουσια του και να αποσυρθει, που δεν το βλεπω να γινεται, αν κρινω απο τις επιθεσεις που δεχεται ο Δενδιας τελευταια, που αισθανεται οτι τον απειλει…
    Γιατι
    Αν συνεχισει, θα ελθει κι´ αλλη κριση και αλλη και συνεχως θα επαναλαμβανεται το ιδιο σεναριο
    Ανεπαρκης, να διαχειριζεται σε δυσκολους καιρους, ευθυνη σε θεση εξουσιας

    Σας παρακαλω

  5. Κάποιοι που ήταν πρώτοι στην πόλη προτίμησαν ίσως από γινάτι να γίνουν δεύτεροι σε χωριό. Συμβαίνουν κι’αυτά.

    Κατά τα άλλα, οι περισσότεροι έγραφαν εδώ πως είναι σοσιαλιστής (ήμαρτον…), τότε έγραψα εδώ μόνο εγώ σε όλο το σάιτ ότι ο Μητσοτάκης είναι ο καθαρός ακροδεξιός (όχι εθνικιστής) ο καθαρός ακροδεξιός είναι ο ακρονεοφιλελεύθερος, neocon). Η πορεία το έδειξε. Ανάπτυξη ueber alles, κλινικάρχες, ιδιωτική πρωτοβουλία, μεγάλα ντηλ, λιμάνια, Αττικό Παράκτιο Μέτωπο, κλπ.

  6. To να θέλουν κάποιοι “να την κοντύνουν για ιδιοτελείς σκοπούς”, είναι θετικό από μια άποψη καθώς σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια για επιπλέον κόντεμα ενώ πολλοί θεωρούν πως έχουν εξαντληθεί.

  7. @ανατολικός τομέας.

    Με 60% του ΑΕΠ δημόσιες δαπάνες μπορεί να έχει σχέση με φιλελευθερισμό?
    Με πάνω από 50% του ΑΕΠ φόρους?
    Ο επιδοματάκια με 10% του ΑΕΠ έλλειμμα δεξιός? Οι αριστεροί δηλαδή πως είναι?
    Neocon με την εγκληματικότητα εκεί που είναι? Με τους μπαχαλάκηδες ανενόχλητους? Με νόμους τόσο ελαστικούς στις ποινές?
    Με αυτή τη στάση στο Μεταναστευτικό? Τοτε ο Boris που τους πάει στη Ρουάντα τι είναι? O Αλμπανεζε των Εργατικών!!! της Αυστραλίας που τους πάει στη Ναουρού τι είναι?
    Οι ιδιωτικοποιήσεις της πρώην δημόσιας περιουσίας που ο Τσίπρας έδωσε χωρίς ούτε ένα Ευρώ στους δανειστές αφού έχασε 25 δις μόνο από τις μετοχές των τραπεζών γίνονται από το Υπερταμείο κι όχι από τον Κυριάκο. Τυχαίνει βεβαια να συμφωνεί αλλά αυτό είναι παγερά αδιάφορο. Μιλάμε για την περιουσία των δανειστών που πρέπει να ρευστοποιηθεί για να βρεθούν τα 25 δις τους που έχασε ο Τσίπρας με το Βαρουφάκη όπως προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε ο Αλέξης μετά από 17 ώρες.

  8. O Mητσοτακης ομολογησε στυγνα οτι η λυση του δημογραφικου προβληματος βρισκεται στην συλληβδην και ανευ κριτηριων λαθραια εισαγωγη απο καθε ηπειρο των λεγομενων μεταναστων.Αυτοι θα ειναι οι μελλοντικοι εργατες,ου θα ανεβασουν το ΑΕΠ!..Οι περισσοτεροι ειναι ισλαμιστες,κυριως απο το πακισταν, φιλο και συμμαχο του ερντογανη.Επειδη αυτοι,ανεξαρτητα απο την κατασταση τουςκαι την φυση τους, τεκνοποιουν χωρις περιορισμους, το 2040-2050 θα αποτελεσουν μια κρισιμη μαζα.Θα κατασκευασουν ,προφανως, κομματα και αντε μετα να τους ελεγξεις.Διερωτωμαι τα δικα μας τα παιδια με αυξημενα επιστημονικα και επαγγελματικα προσοντα, που εφυγαν στο εξωτερικο, τι θα απογινουν?Φανερα, δεν θα επιστρεψουν!..Τα δικα τους ειναι τακτοποιημενα.Επισης, οι πασης φυσεως λαθρα εισαχθεντες “μεταναστες” ασκουν ελευθερα επαγγελματα,π.χ. κηπουροι, χτιστες, ,…ανενοχλητα.Εισπραττουν, χωρις να φορολογουνται!..Ετσι, ρεει αφθονο μαυρο χρημα,το οποιον και εξαγουν.Αυτους ποιος θα τους μαγκωσει?Επι πλεον, εχουν “τζαμπα” ιατρο-φαρμακευτικη περιθαλη, την οποιαν πληρωνουν οι εργαζομενοι και οι συνταξιουχοι.
    Ας τομησει ο μητσοτακης να χρησιμοποιησει την ονομασια Μικρα Ασια ,αντι Τουρκια!..Αλλωστε οι οι τουρκοι γνωριζουν καλυτερη ιστορια.Ετσι, την Ελλαδα την αποκαλουν Unanistan= Κρατος των Ιωνων!..Ο δικος μας φοβαται να πει Κων/πολη και λεει Istaboul.
    Συμπερασμα.Ο μητσοτακης ειναι μια απο τα ιδια…
    Αρα, ο μητσοτακης ειναι μια απο τα ιδια..

  9. Εσείς καλώς σκέφτεστε και άριστα πράττετε, μήπως όμως ο δικός μας, ο νήπιος, συμφώνησε με τον σουλτάνο για να αποκομίσουν αμφότεροι πολιτικά ωφέλη από την ένταση που βλάπτει τις δυο χώρες.

  10. @ George N

    Πες τα.

    Επίσης η επιμονή του στην επίλυση του δημογραφικού μςσω της Μεγάλης Αντικατάστασης των Ελλήνων από αφροασιατικους πληθυσμούς είναι η επιτομή του φιλελεφτ, και όχι νεοκον.

    Η ακραία προώθηση της ατζέντας των ΛΟΑΤΚΙ, η κάλυψη των μεγαλοστελεχων του κλεφτοπασόκ και άλλα ωραία είναι …νεοκον;

  11. ποιοις θυμαται την συμφωνια των Πρεσπων ? ο εθνικος τους υμνος αναφερεται ακομα σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Τα βοβλια τους μιλανε γι εθνος μακεδονικο που δεν εει σχεση με τους ελληνες , οι οργανισμοι ολοι λεγονται σκετο Μακεδονια , κ ακομα η οικονειακη επιειρηση του Ζαεφ ,που λεγεται mama”s ,γραφει χωρα προελευσης των προιοντων την Μακεδονια…ο πατριωτης ο Μητσοτακης γιατι τα αφηνει αυτα ? γιατι αφηνει μα μας ξεφτιλιζουν ακομα κ τα Σκοπια..?

  12. Σε τι διαφερετε απο τον καρατζαφερη?Υιοθετειτε ,εν ονοματι των τουρκικων προκλησεων, οσα καθε φορα εκστομιζει ο μητσοτακης….

  13. Όπως βλέπετε από τα σχόλια,η στροφή σας απέτυχε να πείσει τον “πατριωτικό χώρο”.
    Δεν έχει σημασία εάν την επικροτώ εγώ και δύο τρεις άλλοι,αυτοί στους οποίους απευθύνεσθε έχουν πάρει διαζύγιο εδώ και καιρό από τον γεωπολιτικό προσανατολισμό προς την Δύση.
    Η άκρα δεξιά ή κατ ευφημισμόν πατριωτικός χώρος στην Ελλάδα είναι κατά 90% προσανατολισμένη προς την Ρωσία.
    Φαίνεται και από τα κόμματα του χώρου που έχουν σουξέ,από τον Βελόπουλο ως τον Κασιδιάρη για να μη ξεχάσουμε τον μεγάλο Πάνο Καμμένο.Το σχήμα Φαήλου – Τζήμερου δεν μπορεί να απογειωθεί ακριβώς διότι θέλει να συνδυάσει δυτικό γεωπολιτικό προσανατολισμό και εθνικισμό και το ακροατήριο για παρόμοιους συνδυασμούς είναι λίγο.
    Για τον λόγο αυτό και τα όνειρα για άλλα σχήματα φιλοαμερικανικά και πατριωτικά που είχαν εδώ αναφερθεί από κάποιους θα παραμείνουν όνειρα.
    Εκτός φυσικά εάν η Τουρκία κάνει το άλμα και φύγει από το ΝΑΤΟ και ταχθεί καθαρά με τη Ρωσία οπότε όλα θα αλλάξουν.Αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί.

  14. @ George N

    O προυπολογισμός πρέπει να είναι ισορροπημένος,ειδικά με χρέος που είναι στο 200% του ΑΕΠ.
    Για να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις φόρων θα έπρεπε να υπάρξουν και περαιτέρω μειώσεις μισθών υπαλλήλων και συντάξεων την επαύριο του μνημονίου που ήδη υπήρχαν μεγάλες μειώσεις.
    Αυτό πολιτικά ήταν αδύνατον.
    Ως προς το μεταναστευτικό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υποκείμεθα στην πίεση της ΕΕ και διαφόρων οργανισμών “φιλανθρώπων” συνεπικουρούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους “διασώστες” του.Ο επικεφαλής της FRONTEX παραιτήθηκε λόγω των πιέσεων αυτών και πολλά δημοσιεύματα του εξωτερικού διαμαρτύρονται για επαναπροωθήσεις.
    Η Ελλάδα δεν είναι Αυστραλία για να μπορεί να κάνει ότι θέλει.

  15. @ George N
    Όπως είδες, έγραψα μόνο για την Οικονομία και συγκεκριμένα στους μεγάλους τομείς: μεγαλοκλινικάρχες αντί εμπλουτισμό του ΕΣΥ με νέα δημόσια νοσοκομεία, δυσθεώρατα μονοπωλιακά deals στην Πράσινη Ενέργεια (νέα τζάκια), νομοσχέδιο για στρατηγικές επενδύσεις στους Λιμένες και στο Αττικό Παράκτιο Μέτωπο. Μετανάστες χρειάζονται τα μεγάλα έργα, έχει ξαναπαιχτεί το έργο πολλές φορές από το Ελ. Βενιζέλος εως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός είναι ο ακρονεοφιλελευθερισμός. Η υπερσυγκέντρωση της Οικονομίας στους ολίγους. Αυτός ήταν και είναι ο Μητσοτάκης από την αρχή. Ούτε φιλελεύθερος ούτε φυσικά σοσιαλιστής που κάτι εξωφρενικοί έγραφαν εδώ. Κάτι επιδόματα, κάτι άλλα, αναγκαστικά θα δώσει για να μην ξεχυθούν στους δρόμους (πούντοι; τους είδες; όσο τους είδες εσύ, τους είδα κι’ εγώ)…

  16. Προφανώς διαφωνούμε.

    Ακόμη και το ΚΚΕ είναι πιο πατριωτικό από τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ αυτή τη στιγμή -για τέτοια γέλια.
    Αν θεωρείτε ότι η μάχη κερδίζεται στο Κογκρέσο και στον ΟΗΕ, πείτε μας από που περίσευαν τα όπλα και πυρομαχικά αξίας 30.000.000 ευρώ που έχει στείλει η κυβέρνηση μαφιόζων στην Ουκρανία, συχνά από τα νησιά μας.

    Πάμε λοιπόν:
    – 2.100 ρουκέτες του σοβιετικού Συστήματος Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων «RM-70»
    – 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών
    – 60 δυσεύρετοι και πανάκριβοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι «Stinger»
    – 17.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών
    – 1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι «RPG»
    – Και βέβαια η περίφημη “ανταλλαγή” αρμάτων μάχης.

    Δεν είμαστε με τον Τουρικό νεο-οθωμανισμό, ούτε με τον Κεμαλικό εθνικισμό. Αλλά σίγουρα δεν είμαστε με τη συμμορία Σημητικών, φιλελέδων, μηντιαρχών και ακροδεξιών που λεηλατεί τη χώρα.

    Για αυτούς να πάνε, δηλαδή, να σκοτωθούν τα παιδιά μας;

  17. Όταν κάνεις προσωπική , μυστική διπλωματία αυτά παθαίνεις. Όταν έχεις συμφωνήσει να αποσύρεις όλα τα όπλα σου που μπορούν να φτάσουν απέναντι στην Τουρκία , καθώς και τους s300 και. τώρα που ξέσπασε ο πόλεμος προσπαθείς να το αποφύγεις αλλά την έχεις κάνει ηδη την πατάτα.και έχεις δεσμευτεί στο ΝΑΤΟ πριν τον πόλεμο, τότε θα πληρώσεις τις συνέπειες. Ποτε μυστική διπλωματία με τον Τούρκο. Λάθος. Να μιλάς ναι , με καθαρά λόγια μπροστά στις κάμερες. Θυμάμαι τον Ερντογάν με τον Παυλόπουλο και τον Τσίπρα.Τον είχαν κάνει με τα κρεμμυδάκια.τον ανάγκασαν να παραδεχτεί δημόσια ότι δεν αμφισβητεί την συνθήκη της Λωζάνης. Όπως ο Δένδιας στην Τουρκία. Έτσι καταλαβαίνουν οι Τούρκοι. Πρέπει να τους απαντάς στο ανάλογο ύφος αλλά με νομικά επιχειρήματα. Όχι μυστική , προσωπική διπλωματία.

  18. Η περίοδος Τσιπρα-Παυλοπουλου ήταν σαφώς πιο σοβαρή στα Ελληνοτουρκικά. Αν σκεφτεί κανείς τον διεθνισμό από τον οποίο προέρχεται ο Τσίπρας, και την αρχική μπατε-σκυλοι-αλεστε στάση στο προσφυγικό, η ακολουθη αντιτουρκική πολιτική του είναι ακόμη πιο αξιοθαύμαστη. Θυμηθείτε απλά το δημόσιο ξεφτιλίκι του Ερντογάν από τον Τσίπρα μπροστά στις κάμερες.

    Ο Μητσοτάκης μαζεύει τα πρόβατα στο μαντρί με τις μπαρούφες περί δημοκρατίας και ελευθερίας στο Κογκρέσο, τη στιγμή που στέλνει μυστικά, αβέρτα όπλα στην Ουκρανία, κόβει τις γέφυρες με Ρωσία, λέει Ιστανμπούλ την Πόλη, κι οι ΗΠΑ του ζητούν ευθέως αποστρατικοποίηση της Σκύρου. Επικίνδυνος άνθρωπος.

  19. Και βέβαια θυμόμαστε τη σθεναρή σταση του Παυλοπουλου που συρρικνώθηκε στην άκρη του προεδρικού καναπέ έχοντας τον πασά Ερντογάν να του κάνει μαθήματα ιστορίας. Εσύ τα θυμάσαι?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....