Ρεαλισμός ή πατριδοκαπηλία; 

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

– Αρχές του ’20 ο σουλτάνος επιχείρησε να… τρυπήσει τα σύνορά μας μέσω υβριδικού πολέμου, με την κυβέρνηση να τον αναχαιτίζει επιτυχώς.

– Κατόπιν μας τα χάλασε με τα όσα ντροπιαστικά έγιναν και ακούστηκαν τη μαύρη περίοδο του Ορούτς Ρέις.

– Μετά άρχισε κάπως να μαζεύει τον διασυρμό με τα Ραφάλ και τις Μπελαρά (παρά τις παραφωνίες).

– Για να καταλήξουμε στις πρόσφατες ανέλπιστες επιτυχίες. Tην ομιλία στο Κογκρέσο, καθώς και την… αργοπορημένη επιστολή στον ΟΗΕ, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει επιτέλους ότι έχουμε μόνο μια διαφορά με την Τουρκία (ΑΟΖ/ Υφαλοκρηπίδα), τρίβοντας έτσι στα μούτρα του κουμπάρου τις επεκτατικές του ονειρώξεις.

– Μας δυσαρέστησε στη συνέχεια με την αποστολή του… υπερβάλλοντος οπλισμού στην Ουκρανία, αλλά δυστυχώς στις διεθνείς σχέσεις επικρατεί το δούναι και λαβείν.

– Ακολούθησαν τα μπινελίκια του Ταγίπ, λόγω του αδειάσματος από τις ΗΠΑ.

– Σειρά πήραν τα απανωτά ραπίσματα από ΗΠΑ, ΕΕ και Γαλλία.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι η κυβέρνηση άφησε πίσω το αμαρτωλό παρελθόν του Ορούτς Ρέις και κινείται στη σωστή εθνική γραμμή.

Αυτή που υποστηρίζουν δηλαδή, σε διαφορετικούς τόνους, τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Καραμανλής. 

Συνεπώς, στην παρούσα φάση, διότι ως γνωστόν ουδείς δύναται να εμπιστεύεται τυφλά τους συμμάχους για ευνόητους λόγους («δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι και εχθροί, παρά μόνο αιώνια συμφέροντα», είχε πει ο Πάλμερστον), οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση.

Ο άλλος δρόμος είναι η στήριξη της πατριδοκαπηλίας και των εκπροσώπων της.

Οι οποίοι ακόμη κι αν κερδίσουμε τον Ερντογάν θα θεωρούν τον Μητσοτάκη προδότη.

Προφανώς, έτσι νομίζουν ότι θα εισπράξουν τη δεξιά δυσαρέσκεια, μπας και μπουν στη Βουλή και παζαρέψουν με τον Μητσοτάκη τον σχηματισμό συγκυβέρνησης.

Δίχως να προτείνουν τίποτα -πέρα από εθνικιστικά τσιτάτα- το απτό ως προς την ανάσχεση του εχθρού.

Ιδού λοιπόν η απορία: Ρεαλισμός ή πατριδοκαπηλία; 

  1. χρήση26
    «Εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης.», Ιλιάδα, ραψωδία «μ», λόγια του Έκτορα, ειπώθηκε όταν οι Τρώες συζητούσαν πιθανή εξάρτηση απόφασης επίθεσης από οιωνούς..ΥΓ. Δεν νομίζω πως απαιτείται σχολιασμός.

  2. Πλαστο διλημμα
    Ουτε πατριδοκαπηλια, αλλα ουτε και Μητσοτακειος ρεαλισμος
    Και με την ευκαιρια
    Πολυ θα θελαμε να μαθουμε τι εννοουσε ο κ. Μητσοτακης, οταν δηλωνε αντινατιβιστης
    Επισης τι εννοει οταν λεει οτι στην Ελλαδα εχουμε δημοκρατια
    Γιατι οταν θα ζητησει απο τα παιδια μας να πολεμησουν π.χ.με την Τουρκια, για ποιο λογο θα πανε να σκοτωθουν.
    Για ποα Ελλαδα ? Ποιοι εναι οι Νατιβ ?
    Για την οικογενειοκρατια των οικων Μητσοτακη, Καραμανλη, Σαμαρα, Βαρβιτσιωτη κ.α.?
    Για τα μαγαζια των Πακιστανων στην Αθηνα ?
    Τι λες προεδρε ?

  3. Πατριδοκαπηλία υπήρχε πριν. Πως μπορείς να λογίζεσαι πατριώτης όταν διαλύεις τις ΕΔ με μηδενικούς εξοπλισμούς και μη συντηρώντας τα υπάρχοντα οπλικά συστήμετα όπως έκαναν οι ΚΚ Β και Σαμαράς? Ωστε να μοιράζουν επιδόματα για τα ψηφαλάκια. Η πολιτική “βούτυρο αντί για κανόνια” που την σκέπαζαν με εκφωνήσεις λόγων επαρχιακού γυμνασιάρχη. Και που τελικά δεν τους βγήκε με αποτέλεσμα να πάνε σπίτι τους και οι δύο.
    Τουλάχιστον η Ελληνική αριστερά έχει συνεπή πολιτική στο θέμα, μια πολιτική κατευνασμού του σουλτάνου και δορυφοροποίησης της Ελλάδας. Το γνωστό και διαχρονικό “Κρειτότερον εστίν ειδέναι εν μέση τη πόλει Φακιόλιον Βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινική”. Το “δεν πειράζει να χάσουμε κανά νησί” όπως πιο παλιά δεν πείραζε να χαθεί η Μακεδονία. Η ΝΔ από την άλλη είχε σχιζοφρενική.

    Από εκεί και πέρα η σημερινή ΝΔ σηκώνει το γάντι στην αντιπαράθεση με τη Τουρκία και όπως αναφέρει Τουρκος σχολιαστής όχι μόνο δεν υπάρχει πια η “φιλειρηνική” πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (και του ΚΚΕ) αλλά για πρώτη φορά στα χρονικά η Ελλάδα δεν κάνει πίσω. Γενικότερα η ΝΔ αποφάσισε να σταθεί απέναντι στον αναθεωρητισμό των αυταρχικών ασιατικών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Πιο χαλαρά απέναντι στον Πούτιν πιο κάθετα απέναντι στον σουλτάνο.

    Δεν κάνει από την άλλη η ΝΔ και όλα όσα θα απαιτούσε αυτή η επιλογή ως κεντρώο κόμμα που είναι με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις που έχει. Αλλά σαφώς ακολουθεί νεο-Βενιζελική πολιτική.

  4. lycinos, πλαστή η αλήθεια σου
    Κάποια κόμματα δεν βρέθηκαν τυχαία στη λάθος πλευρά της ιστορίας, ίσως και για αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν. Εκεί, ο λαϊκισμός συμπλέει με τον άκρατο διεθνισμό και τους διαχειριστές του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος. Η εθνότητα των ηγετών των «επαναστατών» κάτι δείχνει, η πολιτική τους πρακτική όμως το φανερώνει. Αν χάσεις τις αξίες και αποξενωθείς από τις ρίζες σου σύντροφε, παύεις να έχεις ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Όσοι από τους συντρόφους του Οδυσσέα πίστεψαν στο νόστο, παρά τους κινδύνους και τις προκλήσεις γλύτωσαν. Τι κρίμα, ένας είχε αξιακό σύστημα και γλύτωσε, μάλιστα ήταν και βασιλιάς, αυτός άξιζε και τελικά πέτυχε το στόχο του. Οι Antifa δεν αποτελούν κομμάτι κάποιου αξιακού συστήματος, είναι δημιούργημα που βασίζεται σε αρχαιγονα και ζωώδη ένστικτα, έχουν την ελευθερία που έχει ο σκύλος μου που περιμένει το αφεντικό του να τον ταΐσει. Ο λύκος δεν έχει τέτοιες ανάγκες, είναι ευφυής, σκέπτεται, χρησιμοποιεί στρατηγική και ενεργεί ατομικά ή ομαδικά, κόντρα σε συσχετισμούς και πετυχαίνει να ζει ελεύθερος ή χάνεται με τιμή.

  5. ´´Παναγιωτης´´…´´Παναγιωτης´´……Σ´αυτα που εγραψα πηρες λαθος στοφη και χαθηκες. Τελειως…

    Και επειδη σου αρεσουν τα αρχαια
    Να κι αλλο ενα…Κυνα δερειν δεδαρμενην… Ειμαι σιγουρος οτι δεν το γνωριζεις και σε σε προειδοποιω, οτι εκει που θα ψαξεις το συγκεκριμενο, εκτος της δεδομενης ερμηνειας των λεξικων της αρχαιας, εχει και μια αλλη πιο ενδιαφερουσα κρυφη σημασια που δεν θα την ανιχνευσεις ευκολα…Εκει εφτασες…

    Ξαναδιαβασε πιο προσεχτικα ξανα και στην αναγκη ξανα, το σχολιο μου

  6. Ο χρόνος έως τέλος Σεπτεμβρίου 2022 παραμένει μακρύς.
    Αυτοσυγκράτηση βεβαίως ΝΑΙ.
    Μα πρέπει να γράφουμε βεβαίως, ΝΑΙ, αλλά με μεγάλη προσοχή.
    Το αντιγραφή-επικόλληση θέτει πολλές απαγορεύσεις και συνιστά
    ιδιαίτερη προσοχή.
    <<>>
    Οι σκέψεις δυσκολεύουν όταν τα έχεις όλα, άλλως χάνουν τον προσανατολισμό τους.
    Όταν πατρίδα ΔΕΝ έχεις ποια η απάντηση ? τι θα ήθελες να έχεις κατά προτεραιότητα?

  7. George…Σημειωσε δε, οτι η μεγαλη πλακα με την αριστερα, ειναι οτι οπου προσπαθησε να καπελωσει το Ισλαμ, συνεβει το αντιθετο. Την χρησιμοποιησε και την εκμεταλευτηκε.
    Αναμενομενο βεβαια αφου το Ισλαμ προσφερει καλυτερο πακετο
    Αλλα το μαθημα δεν το πηραν ακομη
    Οσον αφορα τη Ν.Δ. αστο, ουτε κεντρωα ειναι, ουτε κεντροαριστερη ειναι, ουτε φιλελευθερη ειναι, ουτε τιποτα
    Μαγαζι ειναι και μαλιστα αμαρτωλο. Τι αμαρτωλο δηλαδη, κοντα εγκληματικη οργανωση ειναι
    Αν σημερα η αγορα ζηταει σωβρακα θα στοκαρει σωβρακα, αν σημερα η αγορα ζηταει φανελες, θα στοκαρει προς πωληση φανελες. Το μονο που φροντιζει σαν καλος επαγγελματιας ειναι να φερει μεσαια, ´´κεντρωα´´ νουμερα,
    η κωδωνοειδης καμπυλη βλεπεις, γιατι εκει γινεται κυριως το εμποριο ….

  8. Δαήμων, ο σύντροφος! ! Από ένσημα όμως πως πάει ? Κατάλαβε το, οι Τούρκοι θέλουν το τραγούδι του Καραϊσκάκη. Μόνο αυτό καταλαβαίνουν, όσο για το Μητσοτάκη, κάποιοι τον ψήφισαν, αυτό είναι κάθε φορά το δράμα της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...