Ακόμη κι αν νικήσουμε την Τουρκία οι… μονίμως δυσαρεστημένοι θα γκρινιάζουν

Μετά κόπων και βασάνων ο Μητσοτάκης άφησε πίσω τη μαύρη περίοδο του Ορούτς Ρέις και αποφάσισε να σηκώσει τη σημαία.

Η γκρίνια όμως από τους… μονίμως δυσαρεστημένους συνεχίζεται…

– Όχι, δεν έστειλε σαφές μήνυμα κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής.

– Η ομιλία στο Κογκρέσο και το ταξίδι στις ΗΠΑ, πέρα από τα χειροκροτήματα και τα χαμόγελα, δεν ενίσχυσε τη φαρέτρα της χώρας.

– Η επιστολή στον ΟΗΕ που τρίβει στα μούτρα τις επεκτατικές ονειρώξεις του σουλτάνου καθυστέρησε και έπρεπε να είναι σαφέστερη.   

– Όχι, δεν πρέπει να στείλουμε κι άλλα όπλα στην Ουκρανία. Λάθος η… απογείωση της εμπλοκής στον πόλεμο.

– Μέχρι και οι Ιρανοί μας την πέσαν και μας κλέβουν τα καράβια.

– Οι ΗΠΑ μας κοροϊδεύουν κλείνοντας το μάτι στον Ερντογάν, κι εμείς ως δεδομένοι έχουμε μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικάνικη βάση, δίχως να έχουμε πάρει το παραμικρό αντάλλαγμα.

Και άλλα συναφή…

Δυστυχώς όμως για τους… μονίμως δυσαρεστημένους, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Κι όσο κι αν δε θέλουν να το παραδεχτούν, η Ελλάδα εγκαταλείπει τα απαράδεκτα λεχθέντα περί κόκκινης γραμμής στα 6 μίλια και επιστρέφει στη…  λογική του Έβρου παίζοντας πάλι στα ίσια την Τουρκία.

Και φρονούμε, ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, το εθνικό συμφέρον προτάσσει τη στήριξη της κυβέρνησης.

Καλώς ή κακώς, η απόφασή της να συμμαχήσει με τις ΗΠΑ (με τις όποιες παραφωνίες), μέχρι στιγμής μας ευνοεί, καθώς για πρώτη φορά έπειτα από την περίοδο Τραμπ ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος.

Φαίνεται περίτρανα τόσο από την επίθεση κατά του Μητσοτάκη, όσο κι από την κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής, των υπερπτήσεων, των NOTAMs κλπ.

Φαίνεται ολοφάνερα επίσης, από την πίεση που δέχεται από τη Δύση να εγκαταλείψει τις επεκτατικές του βλέψεις.

Τρανές αποδείξεις:

– H άρνηση των ΗΠΑ να του δώσει τα F-16 (Μενέντεζ: «Απαράδεκτη» η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας – Αντίθετος με την πώληση όπλων στην Τουρκία)

– Τα ραπίσματα ΗΠΑ-ΕΕ-Γαλλίας (Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται-ΕΕ: Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, Μακρόν για τις νέες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας: Κανείς δεν μπορεί να διακυβεύει την κυριαρχία ενός κράτους – μέλους της ΕΕ)

– Και η καταδίκη ακόμη κι από το Βερολίνο, έστω και καθυστερημένα (Το Βερολίνο καταδικάζει την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις ελληνικών νησιών, Για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα ενημέρωσε τον Σολτς ο Μητσοτάκης – Στήριξη του Βερολίνου ζήτησε ο πρωθυπουργός, Ισαποστάκιας η Γερμανία έναντι Ελλάδας και Τουρκίας – Ποιοι προστατεύουν το Βερολίνο;)

Το τι θα συμβεί στο τέλος, ουδείς γνωρίζει.

Άλλωστε, όπως είχε πει ο Πάλμερστον: Δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι και εχθροί, παρά μόνο αιώνια συμφέροντα.

Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε, στην προκειμένη οφείλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση.

Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται, γράφονται και γίνονται είναι εκ του πονηρού.   

 1. Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε, στην προκειμένη οφείλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση.!!!!!!!

 2. Δεν υπάρχουν μόνιμα δυσαρεστημένοι, άνθρωποι που διαφωνούν με τον αφοπλισμό των νησιών και της χώρας υπάρχουν. Δεν είναι δυνατόν με απόφαση πρωθυπουργού και χωρίς έγκριση της βουλής, να μοιράζουμε χρησιμότατα οπλικά συστήματα. Άσε που γίναμε μέρος του Ουκρανικού προβλήματος συρόμενοι πίσω από τους συμμάχους μας, με σοβαρή ζημιά για τη χώρα και την οικονομία.

 3. @Νικος ποια είναι τα χρησιμότατα οπλικά συστήματα?
  Τα Ουκρανικά καλάσνικωφ που είχαμε κατασχέσει και τους τα δώσαμε πίσω?
  Κάποια RPG-18 από τα δεκάδες χιλιάδες που έχουμε? Για μπαζούκας μιλάμε.
  Τα ΒΜP-1 που στη θέση τους θα πάρουμε Marder? Παμπάλαια Λάντα δηλαδή για παλιά Μερσεντε?
  Ενισχυμένη βγαίνει η χώρα, όχι ζημιωμένη

 4. Είπε η Γερμανία ότι σταματά την παράδοση/πώληση όπλων στην Τουρκία; Αν όχι, τότε από λόγια, που δεν στοιχίζουν τίποτε, έχουμε χορτάσει.

 5. Δημήτρης Κωστάκος
  ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΠΤΙΚΗ
  Τα τελευταία χρόνια γινήκαμε το γεωπολιτικό κλωτσοσκούφι Αμερικανών και Ισραηλινών, το οικονομικό κλωτσοσκούφι των Πιστωτών ενώ δίπλα μας η Τουρκία του Ερντογάν έχει απογειωθεί.
  Το μοιράζομαι:
  Το εκτυπώνω
  Τα βασικά στηρίγματα του ελληνισμού στη Μέση Ανατολή, στην προσπάθεια αναχαίτισης της (κατ’ επιταγήν των δυτικών) τουρκικής επιθετικότητας στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, υπήρξαν αφενός το κίνημα των ανθιστάμενων Αράβων (και ιδίως των Παλαιστινίων) και αφετέρου το Ιράν. Εξαιτίας των δεσμών με αυτές τις χώρες, η πολιτική της Τουρκίας έναντι του ελληνισμού δεν έγινε δεκτή ούτε από τον Αραβικό Σύνδεσμο, ούτε από την Ισλαμική Διάσκεψη.

  Τα τελευταία χρόνια βέβαια όλα αυτά έχουν αλλάξει άρδην, καθώς γινήκαμε το γεωπολιτικό κλωτσοσκούφι Αμερικανών και Ισραηλινών, το οικονομικό κλωτσοσκούφι των Πιστωτών, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Γερμανίας και με ένα διεθνές πολιτικό βάρος ταχέως απομειούμενο, την ίδια ώρα που, δίπλα μας, η Τουρκία του Ερντογάν έχει απογειωθεί, με έναν τεράστιο παγκόσμιο διπλωματικό ρόλο (που κάνει ακόμα πιο γελοία τα περί απομόνωσης της Άγκυρας που ακούμε από τους ανεκδιήγητους δικούς μας). Δεν μας αρέσει ασφαλώς, αλλά δεν είναι πατριώτης κάποιος που λέει ανοησίες για να ευχαριστήσει τον εαυτό του και τους άλλους, δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα.

  Πήραμε εντολή να χαλάσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις εκτός Δύσης δυνάμεις, που υπήρξαν το παραδοσιακό μας αντιστάθμισμα απέναντι και στις δυτικές επιβουλές και στην τούρκικη επιθετικότητα. Και εφαρμόσαμε τις εντολές παραδειγματικά, παραδίδοντας τον Οτσαλάν στους Τούρκους, χαλώντας τις σχέσεις μας με τους Ρώσους, με τους Σέρβους, με τους Ιρανούς, γίναμε το παιδί για όλες τις δουλειές του Ισραήλ στην Ε.Ε. και με μύριους διάφορους άλλους τρόπους.

  Συμμαχώντας με τους αποκεφαλιστές
  Φτάσαμε στο σημείο πέρυσι να πάρουμε μια πυροβολαρχία Patriot από το πιο ζωτικό σημείο της ελληνικής αεράμυνας και να τη στείλουμε στο μεσαιωνικό βασίλειο των αποκεφαλιστών της Σαουδικής Αραβίας, να το ενισχύσουμε εναντίον του Ιράν. Σημειωτέον ότι η Σαουδική Αραβία, βασικός υποστηρικτής διαχρονικά των τουρκικών θέσεων, έχει επέμβει στην Υεμένη για λογαριασμό του Ισραήλ και των ΗΠΑ, και κατηγορείται για πολιτική γενοκτονίας του εκεί πληθυσμού.

  Έχουμε πολλές κοινές αξίες με αυτή τη χώρα; Είναι αυτός κάποιας μορφής πολιτισμός, δυτικός ή ανατολικός, ή όποιας κατηγορίας θέλετε να τον πείτε; Είναι πολιτική για τη χώρα που διεκδικεί την «ιδεολογική» κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας και του πολιτισμού της;

  Αφήνω την άλλη απίστευτη ιστορία, της «συμμαχίας» με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τι να πρωτογράψει κανείς πια, αν θέλει να περιγράψει την αποσύνθεση του ελληνισμού; Υπερωρίες πρέπει να κάνουμε, αλλά και αν κάνουμε θα ‘ναι κάπως δύσκολο να υποκαταστήσουμε μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα που έχουν παύσει προ πολλού να κάνουν τη δουλειά τους.

  Κάνοντας πάλι αποικία την Κύπρο
  Δεκάδες ισραηλινά τζετ πέταξαν πάνω και γύρω από την Κύπρο αυτή την εβδομάδα, στα πλαίσια ασκήσεων βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης, αλλά και επίθεσης κατά του λιβανικού κινήματος αντίστασης, της Χεζμπολάχ, όπως και απόκρουσης της «αναπόφευκτης» (κατά τους Times of Israel) αντεπίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ και των συμμάχων του, εάν δεχθεί επίθεση – εν προκειμένω της Κύπρου, που δεν της φτάνει η Τουρκία, αγωνιά να αποκτήσει και άλλους εχθρούς, στο διπλωματικό και στο στρατιωτικό πεδίο.

  Και διηγώντας τα να κλαις
  Κάποτε, ελληνικά πλοία έσωζαν από τους Ισραηλινούς τους Παλαιστίνιους μαχητές στη Βηρυτό. Σε όλη την Μέση Ανατολή δεν υπήρχε ούτε ένας Άραβας ηγέτης που να μην έπινε νερό τότε στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου και της Ελλάδας. Κάποτε, οι μαχητές των κινημάτων αντίστασης των Αράβων και των Αφρικανών βάφτιζαν Μακάριους τα παιδιά τους και ο αρχηγός της ΕΟΚΑ στρατηγός Γρίβας ανατίναζε στην Κύπρο τα αεροπλάνα των Εγγλέζων που χτυπούσαν το Κάιρο. Κάποτε οι μαχητές του Λυσσαρίδη, όπως ο αείμνηστος Σάββας Παύλου, εκπαιδεύονταν στα παλαιστινιακά στρατόπεδα του Λιβάνου να απελευθερώσουν την πατρίδα τους.

  Δεν ζητάμε από το σημερινό «πολιτικό προσωπικό», τους υποτιθέμενους «ηγέτες» της Ελλάδας και της Κύπρου, να κάνουν τέτοια πράγματα, ξέρουμε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Τουλάχιστον όμως ας βάλουν κάποιο όριο ασφαλείας στις παραχωρήσεις και στις εξυπηρετήσεις που κάνουν, ας μην ξεπουλάνε με τέτοια ευκολία, τόσο φτηνά, στα παλιατζίδικα της ιστορίας την ιστορία, τη φήμη τα συμφέροντα των Ελλήνων και της Ελλάδας, ας σεβαστούνε τόσο δα τη χώρα τους.

  Έχουν αφήσει όλοι αυτοί οι δήθεν πατριώτες την Τουρκία του Ερντογάν να αλωνίζει σε όλη την περιοχή και να δυναμώνει, καθιστάμενη φορέας ιστορικών συμφερόντων και φορέας δικαίων πολύ ευρύτερων μαζών της ανθρωπότητας.

  Θα τα πληρώσουν πολύ ακριβά όλα αυτά οι Έλληνες και της Κύπρου και της Ελλάδας….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ευθύνες ανώτατων δικαστών για τη Θράκη

Ήρθε νομίζω η ώρα κάποιοι από τους ανώτατους δικαστές της χώρας να κοιταχθούν στον καθρέφτη. Και να λογοδοτήσουν, αν...

Πολλά τα μποφόρια στα κόμματα

Στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι τιμώρησαν με την αποχή τους το σύνολο του πολιτικού συστήματος....

Ανασχηματισμός αντί για εθνικές εκλογές

Στις πολιτικές αποτυχίες πάντα υπάρχει η λύση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Μόνο που ο ανασχηματισμός  αποτελεί έναν καθρέφτη δίχως...

Στο «κενό» το μήνυμα των εκλογών

Ως φαίνεται, το μήνυμα των εκλογών δεν το έλαβαν αυτοί που έπρεπε. Η κυβέρνηση δηλαδή και ο πρωθυπουργός. Η...