Ακόμη κι αν νικήσουμε την Τουρκία οι… μονίμως δυσαρεστημένοι θα γκρινιάζουν

Μετά κόπων και βασάνων ο Μητσοτάκης άφησε πίσω τη μαύρη περίοδο του Ορούτς Ρέις και αποφάσισε να σηκώσει τη σημαία.

Η γκρίνια όμως από τους… μονίμως δυσαρεστημένους συνεχίζεται…

– Όχι, δεν έστειλε σαφές μήνυμα κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής.

– Η ομιλία στο Κογκρέσο και το ταξίδι στις ΗΠΑ, πέρα από τα χειροκροτήματα και τα χαμόγελα, δεν ενίσχυσε τη φαρέτρα της χώρας.

– Η επιστολή στον ΟΗΕ που τρίβει στα μούτρα τις επεκτατικές ονειρώξεις του σουλτάνου καθυστέρησε και έπρεπε να είναι σαφέστερη.   

– Όχι, δεν πρέπει να στείλουμε κι άλλα όπλα στην Ουκρανία. Λάθος η… απογείωση της εμπλοκής στον πόλεμο.

– Μέχρι και οι Ιρανοί μας την πέσαν και μας κλέβουν τα καράβια.

– Οι ΗΠΑ μας κοροϊδεύουν κλείνοντας το μάτι στον Ερντογάν, κι εμείς ως δεδομένοι έχουμε μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικάνικη βάση, δίχως να έχουμε πάρει το παραμικρό αντάλλαγμα.

Και άλλα συναφή…

Δυστυχώς όμως για τους… μονίμως δυσαρεστημένους, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Κι όσο κι αν δε θέλουν να το παραδεχτούν, η Ελλάδα εγκαταλείπει τα απαράδεκτα λεχθέντα περί κόκκινης γραμμής στα 6 μίλια και επιστρέφει στη…  λογική του Έβρου παίζοντας πάλι στα ίσια την Τουρκία.

Και φρονούμε, ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, το εθνικό συμφέρον προτάσσει τη στήριξη της κυβέρνησης.

Καλώς ή κακώς, η απόφασή της να συμμαχήσει με τις ΗΠΑ (με τις όποιες παραφωνίες), μέχρι στιγμής μας ευνοεί, καθώς για πρώτη φορά έπειτα από την περίοδο Τραμπ ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος.

Φαίνεται περίτρανα τόσο από την επίθεση κατά του Μητσοτάκη, όσο κι από την κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής, των υπερπτήσεων, των NOTAMs κλπ.

Φαίνεται ολοφάνερα επίσης, από την πίεση που δέχεται από τη Δύση να εγκαταλείψει τις επεκτατικές του βλέψεις.

Τρανές αποδείξεις:

– H άρνηση των ΗΠΑ να του δώσει τα F-16 (Μενέντεζ: «Απαράδεκτη» η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας – Αντίθετος με την πώληση όπλων στην Τουρκία)

– Τα ραπίσματα ΗΠΑ-ΕΕ-Γαλλίας (Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται-ΕΕ: Οι πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικές κατοικημένες περιοχές παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, Μακρόν για τις νέες τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας: Κανείς δεν μπορεί να διακυβεύει την κυριαρχία ενός κράτους – μέλους της ΕΕ)

– Και η καταδίκη ακόμη κι από το Βερολίνο, έστω και καθυστερημένα (Το Βερολίνο καταδικάζει την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις ελληνικών νησιών, Για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα ενημέρωσε τον Σολτς ο Μητσοτάκης – Στήριξη του Βερολίνου ζήτησε ο πρωθυπουργός, Ισαποστάκιας η Γερμανία έναντι Ελλάδας και Τουρκίας – Ποιοι προστατεύουν το Βερολίνο;)

Το τι θα συμβεί στο τέλος, ουδείς γνωρίζει.

Άλλωστε, όπως είχε πει ο Πάλμερστον: Δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι και εχθροί, παρά μόνο αιώνια συμφέροντα.

Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε, στην προκειμένη οφείλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση.

Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται, γράφονται και γίνονται είναι εκ του πονηρού.   

Leave a Reply

Your email address will not be published.