Κατά του λαϊκισμού και υπέρ της δημοκρατίας ο Άδωνις Γεωργιάδης…

Στον στόχο της αυτοδυναμίας αναφέρονται μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί που παίρνουν τον λόγο στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ ενώ δεν παραλείπουν να καταδικάσουν τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, όπως έκανε χθες και ο πρωθυπουργός. 

Με τον στόχο της αυτοδυναμίας ευθυγραμμίστηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του λαϊκισμού…

Ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης: Στόχος είναι «να δώσουμε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη νέα αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας για να συνεχίσει να κρατά γερά το τιμόνι της χώρας. Η παράταξη μας από την ίδρυσή της έχει μια εθνική, ιστορική αποστολή. Να πολεμάει τον λαϊκισμό ο οποίος είναι και ο κακός δαίμονας αυτής της χώρας».

Εξέφρασε το γνωστό του μένος κατά της Αριστεράς: «Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να μην ξανακυβερνήσει ξανά η Αριστερά. Αυτή η Αριστερά του λαϊκισμού, αυτή η Αριστερά που πάντα, όσο εμείς λέμε και το λέμε με υπερηφάνεια ότι η παράταξή μας είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αυτοί καταφέρνουν να είναι πάντα στη λάθος πλευρά της ιστορίας και δεν πρέπει ποτέ να τους αφήνουμε ούτε μία ίντσα ιδεολογικού χώρου για να κάνουν την προπαγάνδα τους».

Με αφορμή την ουκρανική κρίση επιτέθηκε και σε δυνάμεις του δεξιού φάσματος: «Θλίβομαι γιατί υπάρχει ένα κομμάτι του πολιτικού φάσματος κυρίως από τα δεξιά μας που το παίζουν και πατριώτες οι οποίοι μας λένε ότι τα συμφέροντά μας με τη Ρωσία του Πούτιν θα έπρεπε να μας κάνουν να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Γερμανία, παραδείγματος χάριν, ότι δεν μας στηρίζει όσο πρέπει στις τουριστικές διεκδικήσεις, στην παράνομη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία διότι κοιτάνε, λέει, οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι τα συμφέροντά τους. Και για αυτό το οποίο κατηγορούν την Αμερική, τη Γερμανία, τη Δύση θέλουν η Ελλάδα να το κάνει στην Ουκρανία και δεν ντρέπονται. Πρέπει, λοιπόν, με θάρρος να στηρίξουμε τον Πρωθυπουργό σε αυτή του την επιλογή γιατί είναι μία εθνική επιλογή, μία επιλογή που μας γεμίζει υπερηφάνεια και που βάζει για άλλη μία φορά, προσέξτε, όχι μόνο την παράταξή μας αυτή τη φορά αλλά την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας». 

Κυριάκος Πιερρακάκης: Δεν θα επιτρέψουμε την ακυβερνησία και την ασυνεννοησία 

«Η αυτοδύναμη Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμες κυβερνήσεις και χρειάζεται αυτοδύναμη ΝΔ και χρειάζεται το χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης. Αναφέρθηκε στη νίκη της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές: «Έπρεπε να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση αυτοδύναμη, μία καθαρή εντολή για να μπορέσει να αλλάξει η χώρα σελίδα. Διαχειριζόμαστε ενώ υλοποιούμε ένα πρόγραμμα καθ’ ολοκληρίαν, γιατί υπάρχει ένα σταθερό χέρι στο τιμόνι και αυτό το σταθερό χέρι στο τιμόνι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει». Αναφέρθηκε όμως και στις επόμενες εκλογές λέγοντας: «…Δεν θα επιτρέψουμε και κάτι άλλο. Δεν θα επιτρέψουμε σε εκείνους που στο παρελθόν επένδυσαν στο διχασμό, σε ένα χρόνο από τώρα, όταν θα γίνουν οι επόμενες εκλογές να επενδύσουν και σε κάτι άλλο. Όχι στην εναλλακτική πρόταση – γιατί αυτή δεν υπάρχει – αλλά στην ακυβερνησία, την ασυνεννοησία. Και ο καθένας από εμάς πρέπει να υποσχεθεί κάτι στον εαυτό του. Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνήσει την Ελλάδα η ακυβερνησία, που μέσα από κόμματα και ομάδες θα συναινέσουν στην ασυνεννοησία».

Βασίλης Κικίλιας: Η ΝΔ είναι μεγάλο κόμμα που σέβεται τη διαφωνία 

«Λαϊκό κόμμα και λαϊκή παράταξη σημαίνει να υπηρετούμε τους πολλούς, να σεβόμαστε τους πολλούς, να αγαπάμε τους πολλούς, να ματώνουμε για τους πολλούς, να μη ξεχνάμε τους πολλούς», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. 

Δήλωσε ότι είναι «τιμή του που είναι υπουργός αυτής της Κυβέρνησης και που εκπροσωπεί σε όλη αυτή τη διαδρομή τη Νέα Δημοκρατία.

Αναφέρθηκε στο αντικείμενό του που είναι ο τουρισμός σημειώνοντας ότι στηρίζει τον αγροτικό και εμπορικό κόσμο της χώρας και πρόσθεσε ότι αποτελεί το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Ακολούθως αναφέρθηκε στους ανθρώπους που εργάζονται στον τουρισμό: «…Παρακαλώ πάρα πολύ, σεβασμό, αγάπη, φροντίδα, υγιείς σχέσεις εργασίας στους ανθρώπους του τουρισμού. Πολύ σημαντικό το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε τον κατώτατο μισθό. Παρακαλώ οι ξενοδόχοι- οι πιο πολλοί είναι έντιμοι επαγγελματίες, μοντέρνοι, σέβονται τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζομένους- γι΄ αυτούς τους λίγους, όμως, που δεν το κάνουν, τα Υπουργεία Εργασίας Ανάπτυξης και Τουρισμού θα είναι αμείλικτα.

Κυρίες και κύριοι, τελειώνω εδώ λέγοντας τα εξής: «Κάθε χρόνο μαζευόμαστε εδώ και καλώς. Κάθε χρόνο μιλάμε όλοι σωστά. Μεγάλο κόμμα, πλουραλιστικό κόμμα, με πολλούς-πολλούς ανθρώπους, με διαφορετικές οπτικές. Έχει δικαίωμα και να διαφωνεί κανείς και να συγκρούεται και να λέει πράγματα».

Κατά του λαϊκισμού και ο Θάνος Πλεύρης 

«Η παράταξή μας ήταν πάντοτε η παράταξη της ευθύνης και ήταν η παράταξη η οποία ερχόταν σε αντίθεση με τον λαϊκισμό», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Μίλησε και εκείνος για την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές: «Φτάσαμε όμως πλέον στο τελευταίο έτος της διακυβέρνησής μας. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι η προσπάθεια που γίνεται με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από όλους εμάς όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να συνεχιστεί.  Και για να συνεχιστεί θα πρέπει να είναι Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, αυτοδύναμη Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης. Συνεπώς, σε αυτό το τελευταίο έτος θα πρέπει όλοι ξυπνώντας το πρωί να σκεφτόμαστε είμαι εγώ υπεύθυνος, η παράταξη πρέπει να κερδίσει όχι για το καλό του κόμματος, για το καλό της πατρίδας.  Διότι η Νέα Δημοκρατία, η κεντροδεξιά παράταξη έχει  ένα και μοναδικό πρόταγμα, την πατρίδα μας, το έθνος μας».

  1. Σε αλλες εποχες ο Γεωργιαδης θα ηταν πρωταγωνιστης σε επιθεωρησεις της Λ. Αλεξανδρας. Τωρα ουτε να γελασουμε δεν μπορουμε μ’ αυτον. Α, αληθεια, δεν μας εξηγει γιατι διορισε κι αυτος την κορη του στην Lamda Devellopment ; Μια εταιρεια την οποια ελεγχει ο ιδιος ως αρμοδιος υπουργος ; Ζουμε κωμικοτραγικες καταστασεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...