Παραίτηση-κόλαφος Γκελεστάθη με βολές κατά της κυβέρνησης

Η πρώην βουλευτής και τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Ν.Δ. με ανάρτηση-καταπέλτη κατά της ηγεσίας και «σκοτεινών μηχανισμών» γνωστοποίησε την αποχώρησή της από κάθε κομματική ιδιότητα

Με μια ανάρτηση-καταπέλτη, τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και κατά «σκοτεινών μηχανισμών», η Ιωάννα Γκελεστάθη, πρώην βουλευτής -έστω για λίγες ημέρες- και τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Νέας Δημοκρατίας, γνωστοποίησε χθες την αποχώρησή της από κάθε κομματική ιδιότητα – ακόμα και από απλό μέλος, καταγγέλλοντας «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα» με την ηγεσία, «μηχανισμούς» που λειτουργούν στο σκοτάδι, «κονκλάβια» και «ίντριγκες» που εκδιώκουν όσους τολμούν να παραμένουν ανεξάρτητοι.

Απόφαση που η ίδια χαρακτήρισε μεν οδυνηρή και απαραίτητη, αλλά και «καθυστερημένη», εξαιτίας, όπως εξηγεί, της μακράς αφοσίωσής της στον πρόεδρο του κόμματος. Αφοσίωση που προφανώς προκύπτει λόγω της στενής οικογενειακής σχέσης με την οικογένεια Μητσοτάκη, αφού ο πατέρας της Νίκος Γκελεστάθης -διατελέσας υπουργός Δημοσίας Τάξης- ήταν εις εκ των στενότερων συνεργατών του πατέρα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Προ ολίγων ωρών υπέβαλα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από κάθε κομματική ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» ξεκίνησε η Ιωάννα Γκελεστάθη, κάνοντας λόγο για οδυνηρή απόφαση, που όμως επιβλήθηκε για λόγους «διαφύλαξης της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής» της.

Αναφερόμενη σε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα» με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είχε αντιληφθεί από καιρό, σημείωσε ότι ήταν η «αφοσίωση» στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας που δεν της είχε επιτρέψει την αποχώρηση νωρίτερα.
Κάπου εκεί όμως ο λόγος της αλλάζει ένταση, καθώς η κ. Γκελεστάθη επιλέγει να αντιπαραθέσει τη δική της «ιδεολογική καθαρότητα και πολιτικό ήθος και κυρίως με απόλυτη τιμιότητα και πεντακάθαρα χέρια» με … «φθηνούς καιροσκοπισμούς, κομματικές δολοπλοκίες και πολιτικούς εκβιασμούς» τους οποίους καταγγέλλει.

Επίλογος με… μήνυμα 

«Επισημαίνω ακόμη πως αφενός η παράταξη συνέχεται με ιδέες, αρχές και αξίες από τις οποίες δεν θα αποστώ όσο ζω και είναι έννοια ευρύτερη του κόμματος το οποίο ενίοτε συνέχεται με μηχανισμούς, κονκλάβια και ίντριγκες που αποβάλλουν οιονδήποτε διαπνέεται από πολιτική υγεία» συνεχίζει στον ίδιο τόνο. Και συμπληρώνει: «Επισημαίνω, τέλος, πως το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά όχημα υπηρέτησης της πατρίδας και των πολιτών της τουλάχιστον για όσους δεν εξαρτούν την επιβίωση ή την υπόστασή τους από αυτό αλλά και για όσους δεν έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους». 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως και η τελευταία παράγραφος, όπου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο… συμπόρευσης με όσους πίστεψαν στο πρόσωπό της, λέγοντας πως «θα έρθει ο καιρός να ξανανταμώσουμε σε κοινές μάχες για τα ιδανικά μας». Αποστροφή που πολλοί ερμηνεύουν ως δήλωση πρόθεσης προσχώρησης σε κάποιον άλλον πολιτικό σχηματισμό. Και τα σενάρια… ξεκινούν. 

Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»

  1. Ας ξαναπάει στην TV (όπως συνήθιζε) να υπερασπιστεί το μπάζωμα των πάντων ………

  2. Πάντως, ροδάνι πήγαινε μέχρι προχτές η γλωσσίτσα της υπερ κούλη…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Citizen Vigilante: Ταινία προπομπός εξελίξεων

Στη Γερμανία η ταινία «Citizen Vigilante» απαγορεύτηκε. Γιατί; Διαβάστε την πλοκή: Πολυεκατομμυριούχος...

Γιατί ο Σαμαράς αποτελεί τη μόνη εναλλακτική στο μητσοτακικό παπατζιλίκι

Υπάρχει μια σταθερή πολιτική τακτική που χαρακτήρισε σχεδόν ολόκληρη τη διακυβέρνηση...

Βλέπετε κάναν καλύτερο, ρε σεις;

Ένας Σουδανός επιτέθηκε κατά ιδιοκτήτριας καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας και αποπειράθηκε...

Ποιος απομακρύνει τον κόσμο από την πολιτική

Ὅσο πλησιάζουν οἱ ἐκλογές, τόσο θά ἐντείνεται ὁ «πολιτικός κανιβαλισμός», τόσο θά...