Ανακόλουθες εθνικές δράσεις  

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Δεν είναι ασφαλώς άσχημη η «Εθνική Δράση Κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα 2023-2025» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Αλλά σε παλιότερα δημοσιεύματα για το θέμα διαβάζουμε ξεκάθαρα ότι «το χαμηλό εισόδημα είναι από τους κύριους λόγους της παιδικής παχυσαρκίας, γιατί η οικογένεια δεν αντεπεξέρχεται στο κόστος της καλής και ποιοτικής διατροφικής αλυσίδας, όπως το κόκκινο κρέας, τα ψάρια, τα λαχανικά και τα φρούτα και τα γεύματα επικεντρώνονται σε μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, όπως είναι το ψωμί, οι πατάτες και τα μακαρόνια».

Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στο διαδίκτυο αυτός ο παράγοντας εμφανίζεται πιο… ραφιναρισμένος πίσω από τις λέξεις «ελλιπής κοινωνική υποστήριξη» ή «κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον».

Προσωπικά την τελευταία φορά που έκανα επίτηδες μια «προσπάθεια» να υποστηρίξω ενώπιον οικογενειαρχών ότι, με καλή έρευνα αγοράς, είναι εφικτό να γεμίσεις το καλάθι της εβδομάδας με ποιοτικά προϊόντα σε φυσιολογικές τιμές κόντεψαν… να πέσουν να φάνε εμένα!

Ευχόμαστε τα καλύτερα για την εθνική δράση, αλλά…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η κλιματική αλλαγή μάς απειλεί

Η φετινή άνοιξη άρχισε στην Ελλάδα με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή. Στις 6 Απριλίου, σχεδόν έναν μήνα πριν...

Οι θρύλοι που υφαίνουν τη ζωή μας

Απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αριστερά του δρόμου, υπήρχε στις αρχές του 1980 ένα ταβερνάκι, ο...

Πομπηία της Ελλάδας η Αρχαία Μεσσήνη

Ελληνική Πομπηία έχουν ονομάσει την Αρχαία Μεσσήνη, την πολιτεία που ανέδειξε ο πρωτοπόρος και οραματιστής αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, και...

Όταν ο χώρος προστασίας αναποδογυρίζει σε χώρο δολοφονίας

Μια γυναίκα πηγαίνει σε ένα αστυνομικό τμήμα φοβούμενη ότι κινδυνεύει η ζωή της από τον πρώην φίλο της. Πηγαίνει...