Συνώνυμο της σήψης, της διαφθοράς και της εθνικής μειοδοσίας πλέον o μητσοτακισμός 

«Πώς να διαφθείρετε και να ισοπεδώσετε μια χώρα – Έργα και ημέρες ενός κακού πρωθυπουργού».

Κατόπιν ενός ακόμη… κρούσματος αριστείας, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τίτλος μαθήματος στον κλάδο των πολιτικών επιστημών ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Δυστυχώς… σύντροφοι κοψοχέρηδες, χάσαμε πλέον το μέτρημα των σκανδάλων του μητσοτακισμού.

Πλιάτσικο επί κορονοκρίσης, λεηλασία επί γεωπολιτικού χάους, δικτατορική χειραγώγηση του Τύπου μέσω της διαβόητης λίστας Πέτσα, μετατροπή της χώρας σε αμερικανική αποικία με τη δικαιολογία ότι τάχα βρισκόμαστε… στη σωστή πλευρά της ιστορίας, δολοφονίες δημοσιογράφων μέρα μεσημέρι, σαπίλα με μπόχα… γαλάζιας παιδεραστίας, γαλάζιο παρακράτος με το Μαξίμου σε ρόλο ωτακουστή, με κερασάκι στην τούρτα του αίσχους το γαλάζιο κοράκι που αγόραζε κόκκινα δάνεια με δανεικά (κι αγύριστα;) για να αρπάξει κοψοτιμής τα σπίτια του καθημαγμένου λαού.

Και ποιος ξέρει πόση ακόμη βρομιά υπάρχει στους σαθρούς κόλπους του μητσοτακισμού.

Βέβαια ο… παραλίγο Μωυσής δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τα παραπάνω και πασχίζει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιδιδόμενος σε ένα άθλιο blame game.

Στο μεταξύ οι… άριστοι πανικόβλητοι από τη ραγδαία φθορά τους βομβαρδίζουν νυχθημερόν με… βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σπείρουν ηττοπάθεια στους εν δυνάμει ψηφοφόρους των πολιτικών εχθρών τους.

Την ίδια στιγμή συνάπτουν λυκοσυμμαχίες με τις περιβόητες… πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ, οι οποίες τελικά νοιάζονται μόνο για τα συμφεροντάκια τους, μπας και καταφέρουν να επαναπατρίσουν τους αγανακτισμένους δεξιούς. 

Συνθηκολόγησαν (μπροστά στην απειλή επανόδου του Τσίπρα) οι… πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ

Έτσι νομίζουν οι δύσμοιροι ότι θα αποτρέψουν τη δεδομένη πια εκλογική συντριβή τους.

Τζάμπα κόπος… νεοφιλελεύθερα αδέρφια.

Παίξατε και χάσατε.

Η κάλπη πλησιάζει, το… μαύρισμα έρχεται, ο Κυριάκος φεύγει…

Κι ως γνωστόν, κανείς μέχρι τώρα δε γλύτωσε από τη μήνιν της αμείλικτης πολιτικής πραγματικότητας.

Γεια χαρά…!!!

  1. Προηγειται η ΝΔ. Οπως προηγουνταν και ο Λοβερδος στο ΠΑσοκ. Και για να τιμωρησω τον Ελληνικο λαο θα ψηφισω ΝΔ.

  2. Και αν δεν ψηφίσουμε ΝΔ (Μητσοτάκη), θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, ή ΣΥΡΙΖΑ. Το κακό είναι ότι οι Έλληνες έχουμε πάντα δύο-τρεις επιλογές και γι αυτό εναλλάσσονται στην εξουσία οι ίδιοι και οι ίδιοι. Δεν δίνουμε ποτέ την ευκαιρία σ’ ένα άλλο, μικρό κόμμα να μπει στην Βουλή. Με την νοοτροπία αυτήν είμαστε καταδικασμένοι να έχουμε στο σβέρκο μας πάντα τα ίδια αφεντικά.

  3. Ενας σοβαρος δεξιος δεν υπαρχει ;
    Σε καθε περιπτωση στην πρωτη εκλογη θα ψηφισουμε ενα μικρο ΔΕΞΙΟ κομμα…και στην δευτερη ΛΕΥΚΟ…
    Πειτε μου τι αλλο να κανω ;

  4. Συναισθήματα αηδίας και αποστροφής προκαλούν οι αποκαλύψεις Πάτση ντροπή σε ένα κόμμα εξουσίας να επιτρέπει σε μαυραγορίτες να γίνουν βουλευτές και να επηρεάζουν αποφάσεις σε θέματα που τους αφορούν που καταντήσανε αίσχος…

  5. Βρώμα, λέρα, σήψη και ζόφο έφερε στην Ελλάδα το μητσοτακαίικο. Επιπλέον, χάσαμε ευημερία, ελευθερίες και μας ζώνουν από παντού παραβατικοί και ανώμαλοι.
    Η Ελλάδα στα χειρότερα της, ο ελληνισμός σε μεγάλο κίνδυνο.
    Έλληνες, χαρείτε τις δηλώσεις του βουλευτή με τις υπεράκτιες εισπρακτικές εταιρείες, όλοι λέει στη ΝΔ γνώριζαν τα καμώματα του, σιωπούσαν ένοχα όμως.
    Χαρείτε και τις φωτογραφίες του παιδοβιαστή με όλον το μητσοτακικό θίασο.
    Μπορούν άραγε Έλληνες πολίτες να ξαναδώσουν ψήφους σε τέτοιους ανθρώπους. Συνέλληνες, μας αξίζουν καλλίτεροι κυβερνήτες, όπως και στη ΝΔ αξίζει έντιμος και ικανός αρχηγός με όραμα για την Ελλάδα, φτάνει πια, αρκετός είναι ο ζόφος.

  6. Μαυρο στον Μητσοτακη και την παρέα του. Και μαύρο δαγκωτό. Όχι αποχή. Ούτε λευκό. Ψήφο έγκυρη.

  7. Εταιρεία Κολοσσός, πολυτελή ακίνητα.
    Έτσι στην τύχη στήνονται οι εταιρείες?
    Έτσι στην τύχη γίνονται οι περιουσίες?
    Έτσι στην τύχη επιλέγουμε επάγγελμα πολιτική?.
    Τώρα και να μαυρίσεις την ψήφο σου και να την ασπρίσεις, το χαλί
    αντέχει την φθορά για τα επόμενα 4 χρόνια της όποιας προκύψει κυβέρνηση.
    Το μεγάλο λάθος επιλογή μονοκομματική κυβέρνηση και ισχυρή αυτοδυναμία.
    Εάν αυτό ποτέ γίνει αντιληπτό ίσως σε αυτό το τόπο επανέλθει η ελπίδα.
    Η απογοήτευση βασιλεύει αλλά η νοοτροπία δεν αλλάζει για πολλές αντιλήψεις.
    Νέα δημοκρατία και ξερό ψωμί.
    Το διαδίκτυο προσφέρει αφιλοκερδώς την εικόνα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά
    γιατί αυτή η συντηρητική συμπεριφορά δεν λέει να ξεριζώσει από την σκέψη
    πολλών πολιτών της χώρας.
    {{Το οφείλω να το αναφέρω από σεβασμό στα χρόνια του και στην μεγάλη ταλαιπωρία
    της ζωής του με πόνο και μόχθο προς επιβίωση-αγαπημένο μου πρόσωπο,ισχυρισμός.
    <>}}
    Όποιος διαθέτει θέληση και σκέψη ας το εξετάσει βαθύτερα.
    ……………………………………………………………..
    Οικονομία
    Τη μεσιτική εταιρεία κολοσσό του «Barnes» φέρνει η Κατερίνα Μητσοτάκη
    Parapolitika Newsroom
    17.01.2018, 06:51 

    Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας με πολυετή εμπειρία στην αγορά ακινήτων επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην Ελλάδα.
    Τον κολοσσό του luxury real estate, τη γαλλική μεσιτική εταιρεία Barnes των 4,2 δισ. ευρώ σε πωλήσεις πολυτελών διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, κάστρων και άλλων ακινήτων έφερε στην Ελλάδα η κ. Κατερίνα Μητσοτάκη.  

    Ελληνική απόβαση στη Γαλλία μέσω… Real Estate – Αεροσκάφη, φρεγάτες τώρα και ακίνητα
    24.10, 16:34

    Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών – Αττικής: Λαμπρή εκδήλωση στη ΛΑΕΔ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων
    Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Real Est8, με πολυετή εμπειρία στην αγορά ακινήτων, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και παρουσίασε στους δημοσιογράφους τη συνεργασία της με τη γαλλική Barnes, συστήνοντας την Barnes Greece με έδρα στο Κολωνάκι. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο κ. Thibault de Saint Vincent,  πρόεδρος του ομίλου, που δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στη διεθνή αγορά, διαθέτοντας 85 γραφεία σε 15 χώρες του κόσμου.
    Τόσο ο ίδιος όσο και ο υπεύθυνος για τη διεθνή ανάπτυξη της Barnes κ. Guillaume de Villiers τόνισαν τους λόγους για τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα, σημειώνοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβει η Ελλάδα στα ακίνητα και ιδίως μετά την πολυετή ύφεση που είχε σαν αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ευνοϊκών τιμών για πώληση ή και εποχική ενοικίαση, την πολιτική σταθερότητα που προσφέρει η χώρα στους ξένους επενδυτές αλλά και τη ζήτηση που εκδηλώνεται για αγορά ή μίσθωση πολυτελών κατοικιών.  
    Η Barnes, που ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από τη Heidi Barnes, σύζυγο του προέδρου του ομίλου, πέτυχε στη δεκαετία 2010-2017 να έχει ανάπτυξη 29%. Πέρυσι είχε κέρδη 148 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της, η κ. Κατερίνα Μητσοτάκη έκανε γνωστό ότι «η Barnes επέλεξε τη συνεργασία με το γραφείο της» και στην απόφασή της συνέβαλε η ελπίδα πως «για να ξεπεραστεί η κρίση πρέπει να βάλουμε όλοι το πετραδάκι μας… Στην περίπτωση της εταιρείας μας είπαμε, γιατί να έχουμε τέτοιες τιμές ακινήτων, όταν αυτά μπορούν να συγκριθούν και να ανταγωνιστούν άλλα, χωρών όπως στη Σαρδηνία, τη Γαλλία κ.λπ.».  
    Η ίδια σημείωσε το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για επενδύσεις σε ακίνητα της ελληνικής αγοράς από Άραβες, Κινέζους, Τούρκους καθώς και Αμερικανούς και Ευρωπαίους. Η Barnes είναι νούμερο 1 στην αγορά του luxury real estate και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που παρέχει μαζί με την αγορά ή ενοικίαση ακινήτων στη Γαλλία και την Ελβετία, ενώ δυναμικά αναπτύσσεται και στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Ετοιμάζει νέα γραφεία στη Βιέννη, το Βερολίνο και το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας καθώς και στη Ν. Υόρκη και το Κεμπέκ του Καναδά. 
    ……………………………………………………….

  8. Έφερνε τον Κάρολο για τους εορτασμούς του ’21 ο Κούλης, αλλά με τους Τούρκους κάνουν μπίζνες οι Βρετανοί -όπως αναμενόταν να κινηθούν μετά το Βrexit.
    Άλλη μία ιστορική ήττα για την Ελληνική διπλωματία. Λίγος Μητσοτάκης ακόμη και θα ξαναγίνουμε Ρουμ μιλιέτ.
    Έχει κάνει τον Τσίπρα να φαντάζει Τσώρτσιλ.

  9. @ Γιαννης Ζ.

    Η ΝΔ δεν είναι δεξιό κόμμα. Το λέει η ίδια (Κοινωνικός Φιλελευθερισμός) που όποιο λεξικό και να ανοίξεις ορίζεται ως Κεντρώα/Κεντροαριστερή ιδεολογία, το λέει και ο αρχηγός της (“Κέντρο”)

    Δεξιά κόμματα υπάρχουν (Ελληνική Λύση-φιλορωσικό, Εθνική Δημιουργία-φιλοευρωπαικό και άλλα μικρότερα)
    Δεξιοί δεν υπάρχουν!!
    Οι Ελληνες ψηφίζουν από Κέντρο ως άκρα Αριστερά, ποτέ δεξιά.

  10. Διαβάζω: Δόθηκαν 400.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία συμβούλου του πρωθυπουργού. Όλο και καλύτερο γίνεται γίνεται, γνωρίζουν πως πέταξε η εξουσία και κάνουν συνεχή δώρα στους εαυτούς τους. Αυτό βέβαια επιταχύνει την πτώση και μεγαλώνει το γδούπο της συντριβής.

  11. Το κόμμα της ΝΔ όπως το ξέραμε δεν υπάρχει. Ο Μητσοτάκης το έχει μετατρέψει σε σημιτικό Πασοκ και σε εταιρεία Μητσοτάκης ΑΕ.

    Όταν ο Κώστας ο Καραμανλής μιλούσε για τον αρχιερέα της διαπλοκής, δεν φανταζότανε και όλοι εμείς βέβαια, ότι κάποτε η ΝΔ θα μετατραπεί σε Σημιτικό Πασοκ με αρχηγό τον πατριάρχη της διαπλοκής και υπηρέτη των καρτέλ της ενέργειας και των ολιγαρχών, τον Μητσοτάκη, με υπαρχηγό τον Γεραπετρίτη τον γαμπρό της ΤΕΡΝΑ.

    Η ΝΔ θα έχει την τύχη του Πασοκ του Τσοχατζοπούλου, του Μαντέλη, και του Γιάννου. Το καλύτερο που μπορεί ευχόμαστε όλοι, είναι η συντριβή της ΝΔ στις επόμενες εκλογές και ίσως πιθανόν η επανίδρυση της στο μέλλον.

  12. Διονύση
    Δεν τελειώνει το ολίσθημα του συστήματος Μητσοτάκη, διαβάζω με τρόμο: «Μερικό αφοπλισμό των νησιών ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης – Παραδέχτηκε ότι τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 δεν θα αντικατασταθούν».
    Αλήθεια, η χώρα ανήκει σε αυτόν το γόνο ; Επιπλέον, ποιος του εγγυήθηκε πως δεν θα εισβάλουν οι γείτονες, άλλωστε καθημερινώς λένε να τους περιμένουμε νύχτα.

  13. Το κάψιμο της μετεκλογικής συνεργασίας με Ανδρουλάκη και η πολυεπίπεδη, με αιχμή το ενεργειακό, κρίση που σαρώνει την Ευρώπη (πλην Ουγγαρίας) έχουν σχεδόν εκμηδενίσει την πιθανότητα νέας μητσοτακικής τετραετίας.
    Επιπρόσθετα, οι δυσοίωνες προοπτικές για τη “δύση” (με τεράστια ευθύνη των “ηγετών” της) σε συνδυασμό με τις καλές οικονομικές προοπτικές για τη Ρωσία και τον “τρίτο κόσμο” ( https://dailypost.gr/thanasis-k/den-pame-katholoy-kala/ ) φέρνουν κοντύτερα μια ρωσική οικονομικο-στρατιωτική επικράτηση στην Ουκρανία. Αυτό θα επιταχύνει το πολιτικό τέλος όσων ανοήτως κάνουν τεμενάδες στο τάχα δημοκρατικό καθεστώς του Κιέβου και δηλώνουν πως είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία.
    Γιατί λοιπόν οι ΚΚ & ΑΣ να έρθουν σε ανοιχτή ρήξη με τον Μητσοτάκη διακινδυνεύοντας όχι μόνο πολιτική αστάθεια και διάσπαση της ΝΔ αλλά, το χειρότερο, μια τουρκική έμπρακτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων ή και της εθνικής κυριαρχίας;
    Το εθνικό συμφέρον (και όχι απλώς το προσωπικό) απαιτεί σύνεση, τακτική ευελιξία και στρατηγική διορατικότητα.

  14. @ pythagorean

    Κανείς δεν υποστήριξε το Ουκρανικό καθεστώς που είναι όσο διεφθαρμένο είναι και το Ρωσικό.
    Την Ουκρανία υποστηρίζουν στην αντιμετώπιση της εισβολής από τη Ρωσία. Και όχι από αγάπη για τους Ουκρανούς αλλά γιατί εκτιμάται ότι θα υπάρχουν και επόμενοι στόχοι δυτικά για το Ρωσικό ιμπεριαλισμό.
    Δεν κύρηξαν οι Αγγλοι και οι Γάλλοι τον πόλεμο στη ναζιστική Γερμανία από αγάπη για το Πολωνικό καθεστώς ή την Πολωνία αλλά επειδή εκτιμήθηκε ότι η χιτλερική Γερμανία δεν θα σταματούσε εκεί όπως ακριβώς δεν είχε σταματήσει και πιο πριν.

  15. @ georgeN.Να σε ρωτησω κατι ρε παντογνωστη; Αν δεχοταν το Μεξικο να βαλει βασεις η Ρωσια στο εδαφος του,σε ποσες μερες θα το ειχαν ισοπεδωσει οι ΗΠΑ;

  16. Ο Τσίπρας έρχεται σύντροφοι.. Δεν πάει άλλο με τόσο διαφθορά και τόσο σάπια κυβέρνηση.

  17. @George N
    Ναι, ναι, ο «ρωσικός ιμπεριαλισμός» είναι που απειλεί την Ευρώπη!
    Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις:
    Το νοτιοανατολικό 1/3 της Ουκρανίας που αναγνωρίζουμε μεταφέρθηκε διοικητικά το 2022 με διάταγμα του Λένιν στην Ουκρανία από τη Ρωσία ή από … τις ΗΠΑ;
    Η συντριπτική πλειοψηφία του τμήματος αυτού είναι ρωσόφωνη, ουκρανόφωνη ή … αγγλόφωνη;
    Η νοτιοανατολική Ουκρανία:
    – έχει σύνορα με τη Βρετανία, με τις ΗΠΑ ή με τη Ρωσία;
    – είναι λίγων λεπτών απόσταση για έναν βαλλιστικό πύραυλο από τη Μόσχα, από το Λονδίνο ή από την Ουάσιγκτον;
    (λυσάρι για τις σωστές απαντήσεις: https://www.sott.net/article/375491-Brief-history-of-who-are-the-Ukrainians )

    Και για να σοβαρευτούμε, το 2014 η Ουάσιγκτον, με πρωταγωνιστικό ρόλο της Victoria – f**k the EU – Nuland, ανέτρεψε με αιματηρό πραξικόπημα τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο και εγκατέστησε καθεστώς ανδρεικέλων.
    Με προφανή στόχο να καταστήσει την Ουκρανία αιχμή του δόρατος για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, την αλλαγή καθεστώτος με εγκατάσταση αδύναμου προέδρου τύπου Γέλτσιν και την υφαρπαγή των πλούσιων πόρων της χώρας με ή χωρίς διαμελισμό της.
    Από το 2014 αυτό το ναζιστικών καταβολών καθεστώς βομβαρδίζει καθημερινά την πόλη του Ντονιέτσκ και άλλες κατοικημένες περιοχές του Ντονμπας.
    Σε κατάφωρη παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ που το ίδιο το Κίεβο υπέγραψε.
    Το καθεστώς, δια στόματος Ζελένσκι στις αρχές του 2022, απείλησε τον επανεξοπλισμό με πυρηνικά όπλα.
    Ενώ μονίμως απειλούσε με ένταξη στο ΝΑΤΟ.
    Το Φεβρουάριο του 2022 οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν κατακόρυφα, όπως κατέγραψε ο ΟΑΣΕ, υποδεικνύοντας επικείμενη επίθεση και σφαγή των κατοίκων του Ντονμπάς.
    Ο Πούτιν δεν είχε άλλη επιλογή. Αν δεν προχωρούσε στην τυπικώς παράνομη εισβολή, θα διακινδύνευε την καταστροφή της χώρας του.
    Τόσο “ιμπεριαλιστής” είναι λοιπόν!

    Έτσι, δυστυχώς για τους διεστραμμένους neocons & neoliberals της Ουάσιγκτον και των υποτακτικών τους σε Λονδίνο & Βρυξέλλες, το σχέδιο Α “f**k Russia” απέτυχε παταγωδώς.
    Και έτσι περιορίζονται στο σχέδιο Β της καλής μας Vickie: “f**k the EU”.

    Για το σχέδιο αυτό μας είχε προειδοποιήσει ο μαρτυριάρης Μπάιντεν στις 7/2/2022, πριν τη ρωσική εισβολή:
    “If Russia invades, that means tanks or troops crossing the border of Ukraine, again, then there will be no longer Nord Stream 2. We will bring an end to it”
    ( https://news.yahoo.com/biden-threatens-end-nord-stream-215851745.html )
    Το ‘πε και το ‘κανε.
    Αν και, όπως φαίνεται, το ένα από τα 2 σκέλη του Nord Stream 2 τους ξέφυγε.
    Πάντως ανατίναξαν και τα 2 σκέλη του Nord Stream 1!
    Έτσι η Ευρώπη, και πρωτίστως η Γερμανία, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ενεργειακή πενία, εξάρτηση από πολύ ακριβότερο (εν μέρει αμερικανικό) LNG & πετρέλαιο, απειλή ταχείας αποβιομηχάνισης και πολιτική αποσταθεροποίηση (σχεδόν παντού πλην Ουγγαρίας) !
    Και ο καημένος ο Μητσοτάκης τρέμει μήπως, εκτός από όλες τις άλλες αναποδιές, βρεθεί στη … χαμένη πλευρά της ιστορίας.

  18. Τρεμε τουρκε και σκοπιανε ερχεται το ιππικο. Και με επικεφαλης 75χρονο που ξερει τα κολπα.

  19. @ George N 6:44PM

    Κάπως περίεργα μας τα τα λες.

    Το ουκρανικό καθεστώς είναι δημιούργημα των Αμερικανών και της “επανάστασης” του Μεϊντάν που οργάνωσε και εκτέλεσε η εκεί αμερικανική πρεσβεία.

    Δεν έχει καμία σχέση με το είδος και τον τύπο καθεστώτος του Πούτιν.

    Και ναι, οι Αμερικάνοι έχουν επιβάλλει στους συμμαχούν να υπερασπιστούν αυτό ακριβώς το καθεστώς σε βάρος του ουκρανικού λαού και της ουκρανικής χώρας.

    Τώρα για την ιστορική αναδρομή κάποιο λαθος έχεις κάνει.

    Γαλλία και Αγγλία υπέγραψαν το σύμφωνο του Μονάχου με τους Χίτλερ και Μουσολίνι.

    Και αν φαινομενικά μοιάζει η προσάρτηση της Σουδητίας με την αντίστοιχη της Κριμαίας, υπάρχουν δύο ειδοποιοι διαφορές:

    Την παραβίαση των κανόνων των συμφωνιών του Μίνσκ την έκαναν οι Ουκρανοί και όχι οι Ρώσοι οι οποίοι επί χρόνια σκότωναν και κακοποιούσαν τους ρωσοφωνους πληθυσμούς.

    Και

    Ο περίφημος ζωτικός χώρος. Στον ΔΠΠ η Γερμανία έψαχνε τρόπο να επεκταθεί και να αποκτήσει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο.
    Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε είναι η ΗΠΑ που επεκτείνουν τον ζωτικό τους χώρο δια του ΝΑΤΟ παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου που είχαν δώσει.

    Τελικά μήπως κατευνάζουμε το θηρίο ΗΠΑ που λόγω και των εσωτερικών τους προβλημάτων εφαρμόζει την ολοκληρωτική ιδεολογία του 21ου αιώνα?

    Διάβασα πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν δια του Όστιν την ” Αναθεώρηση της πυρηνικής στρατηγικής” .

    Ο Πούτιν ξεκαθάρισε πως το αντίστοιχο ρωσικό δόγμα παραμένει ξεκάθαρα αμυντικό.

    Οι ΗΠΑ?

  20. @

    (1) Η Ουκρανία έχει ζητήσει από το 2008 να μπει στο ΝΑΤΟ. Εχει φάει πόρτα όπως και η Γεωργία.
    Οπως δείχνει η περίπτωση της FYROM αλλά και πρόσφατα της Σουηδίας, Φιλανδίας αν το ΝΑΤΟ θέλει να βάλει κάποιον μέσα δεν του παίρνει δεκαετίες. Συμπέρασμα: H Ρωσία ήξερε ότι δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ. Γιατί δεν το ήθελε το ίδιο το ΝΑΤO!

    (2) Η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη χώρα με όλες τις ηγεσίες ανεξάρτητα που αυτές κοιτούν. Οπως ακριβώς η Ρωσία και άλλες πρώην δημοκρατίες της πρωην ΕΣΣΔ. Ποτέ κανείς δεν είπε ότι η βοήθεια στην Ουκρανία πάει για το καθεστώς της.

    (3) Ο Ναζισμός είναι η επέκταση του εθνικού σοσιαλισμού του Μουσολίνι με τη προσθήκη του αντισημιτισμού. Δείχνει άγνοια να κατηγορούμε τον Ζελένσκι για ναζισμό μια και είναι Εβραίος. Αν θέλουμε μπορούμε να τον πούμε φασίστα, ναζιστής όμως δεν μπορεί να είναι. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει φασιστικό κόμμα στην Ουκρανία που όμως δεν είναι του Ζελένσκι Πήρε 2% στις εκλογές. Αν αυτό αιτιολογεί μια εισβολή τότε να το ξέρουμε να μην αντιδράσουμε σε ανάλογη περίπτωση γιατί εμείς μέχρι και τρίτο κόμμα τους είχαμε κάνει.

    (4) Ζωτικό χώρο δεν έχει πει ο Πούτιν ότι χρειάζεται. Θα ήταν και παράλογο μια και είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του πλανήτη. Για Ρωσικό κόσμο έχει μιλήσει. Το αντίστοιχο των συνόρων της καρδιάς μας, που λέει ο σουλτάνος. Είναι δηλαδή προσπάθεια ανασύστασης αυτοκρατορίας και όχι ίδρυση μιας νέας όπως του χιλιοχρονου ραιχ που έβλεπε στον ύπνο του ο Χίτλερ.

    (5) Η συμφωνία του Μονάχου ήταν απόπειρα να μην γίνει παγκόσμιος πόλεμος. Η συμφωνία Χίτλερ-Σταλιν ήταν η συμφωνία για να γίνει όπως και έγινε πριν στεγνώσουν οι υπογραφες (Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ)

    (6) Η Ουκρανία δεν βομβάρδισε τη Ρωσία. Ακόμη δεν το κάνει! Λέμε ότι η προσπάθεια ανάκτησης με τα όπλα χαμένου εδάφους μιας χώρας είναι παράνομη? Είναι λόγος για να γίνει προσπάθεια κατάληψης όλης της χώρας με πρώτη τη πρωτεύουσά του? Θα τα λέτε αυτά και αν είναι η Ελλάδα αυτή που προσπαθεί να ανακαταλαβει έδαφος που δέχθηκε εισβολή από τη Τουρκία?

    (7) Ας υποθέσουμε ότι οι καταχθόνιοι εγκέφαλοι των ΗΠΑ έψαχναν ένα τρόπο να καταστρέψουν την Ευρώπη γιατί δεν μπορούν να κάνουν αυτό με τη Ρωσία. Τότε ο Πούτιν είναι πράκτορας των ΗΠΑ και τους πρόσφερε την Ευρώπη στο πιάτο? Χαζός μήπως?

    (8) Δεν μπήκαν ποτε Αμερικανικοί πύραυλοι στην Ουκρανία. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς παντογνώστης για να το ξέρει αυτό. Το θέμα είναι τι πρέπει να ειναι κανείς για να έχει πιστέψει ότι μπήκαν.

    (9) Για να το ευθυμήσω αλλά παραμένει πραγματικότητα: Οι πόλεις στο Ντομπάς και στο Λουγκάνσκ φτιάχτηκαν από Αγγλους! Και το Ντονετσκ αλλά και το Λουχάνσκ που ειναι οι μεγαλύτερες αλλα και άλλες. Οπότε ναι αρχικά ήταν αγγλόφωνες!
    Μαζεψαν όμως κόσμο από όλη τη Ρωσία στην έρημη αυτή περιοχή όταν ανκάλυψαν κάρβουνο στα εγκατά της.
    Οποιο ποσοστό Ρωσόφωνων όμως και να θεωρήσουμε ότι υπάρχει δεν δικαιολογεί εισβολή έτσι δεν είναι? Δεν νομίζω ότι θα πειστεί κάποιος ότι θα ήταν δικαιολογημένη μια εισβολή στη Δυτική Θράκη επειδή αυτή μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ή επειδή εκεί μένει μεγάλο ποσοστό Μουσουλμάνων. Πέρα από αυτό η επίκληση ήταν προσχηματική μια και πρώτος στόχος ήταν το Κίεβο.

  21. @georgeN.Και ποιος ειπε οτι βαλαλαν πυραυλους οι αμερικανοι. Η απορια ειναι γιατι θελουν να μπιυν στο ΝΑΤΟ. Μηπως δεν γνωριζεις εσυ προσωπικα τι συμμορια ειναι; Δες ΚΥΠΡΟ δες ΣΕΡΒΙΑ,δες την συμμαχο μας στο Νατο την Τουρκια. Αφου ειμαστε συμμαχοι γιατι δεν της βαζουν χερι .Αυτα Παντογνωστη τα λεμε στον λαο.

  22. Μειοδοσίας συνέχεια, διαβάζω: «Το ΥΠΕΞ συγχαίρει την Άγκυρα για τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ και μάλιστα στην μαύρη επέτειο των εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή!».

  23. @ Τσε

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι εσένα οι ΗΠΑ σε κυνηγήσαν! Από ότι φαίνεται όμως ξέφυγες κόντρα σε όσα νομίζαμε.

    Η Κύπρος δεν έχει σχέση με ΗΠΑ (ελληνικοί αστικοί μύθοι), η ΕΣΣΔ ήταν που είχε πιει το αμίλητο νερό τότε.
    (βλέπε και δηλώσεις ΥΠΕΞ Μαύρου στον σοβιετικό ΥΠΕΞ Αντρει Γρκομίκό αλλά και μη δηλώσεις της ΕΣΣΔ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ)

    Η Σερβία και το Ιρακ (στο δεύτερο πόλεμο του Κόλπου που ξέχασες να αναφέρεις αλλά εδώ εγώ βοηθώ το επιχείρημά σου) είναι μελανές σελίδες στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Καμία αντίρρηση επί αυτού. Αλλά δεν είναι επιχείρημα για να δικαιολογήσει τον Πούτιν.

    υγ Ο “ΚΚΕ” (μα τι γίνεται τεσπά σε αυτό το δεξιό?!? forum) έλεγε ότι μπήκαν αμερικανικοί πύραυλοι στην Ουκρανία και εξηγούσε ότι αν είχαν μπει στο Μεξικό θα εισέβαλαν εκεί οι ΗΠΑ. (βλέπε σχόλιο πιο πάνω)

  24. @ George N

    Υποθέτω πως η απάντηση πηγαίνει σε μένα.

    Έγραψες 9 σημεία.

    Δεν απάντησες σε τίποτα.

    Ούτε αν οι ΗΠΑ επεκτείνουν τον ζωτικό τους χώρο δια του ΝΑΤΟ.

    Ούτε για το νέο πυρηνικό δόγμα

    Ούτε για την “τοποθέτηση” Ζελενσκι από την εκεί πρεσβεία.

    Πάμε όμως να δούμε τι έγραψες.

    1) το 2008 η Γεωργία είχε την ίδια τύχη με την Ουκρανία. Ο Σαακασβίλι έπαιξε το παιχνίδι του ΝΑΤΟ καθώς νόμιζε πως θα τον στηρίξει αλλά έμεινε μόνος. Η άμεση αντίδραση των Ρώσων έβαλε τότε πάγο στα σχέδια και όχι η τάχα μη θέληση. Ημαρτον.
    Αν ίσχυε η θέση σου τότε δεν θα επέμενε στην πολιτική ανοιχτών θυρών αλλά θα έδινε διαβεβαιώσεις πως η Ουκρανία δεν είναι επιθυμητή στο ΝΑΤΟ, έτσι δεν είναι? Εκτός κι αν η Ουκρανία διαλύεται για ένα νατοϊκό καπρίτσιο ( δεν θέλουμε την Ουκρανία αλλά δεν το λέμε κιόλας).

    2) Προφανώς και η στήριξη δεν είναι για το καθεστώς μαριονέτα όπως το θέτεις. Όμως στηρίζουν το καθεστώς γιατί η Δύση θα πολεμήσει στην Ουκρανία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Και για να συμβεί αυτό πρέπει ο δοτος των Αμερικανών να μένει στην θέση του.

    3) κοίτα να δεις περίεργα πράγματα. Ο Εβραίος έφερε στο ελληνικό κοινοβούλιο τους απογόνους του Μπαντέρα.

    https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%BD_%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1

    Οι Ουκρανοί γερμανοτσολιάδες που άλλη μια φορά τους ξεπλένουν οι Αγγλοσάξονες. Έχει καταντήσει βαρετό και προβλέψιμο.
    Το επιχείρημα πως ο Ζελενσκι ως Εβραίος δεν μπορεί να είναι ναζιστής παρά μόνο φασίστας που συνεργάζεται με ναζιστές στερείται ουσίας.

    4) Δεν μίλησα για ζωτικό χώρο της Ρωσίας, μίλησα για ζωτικό χώρο του ΝΑΤΟ. Πήγαμε σε επιχείρημα τύπου ” και εσείς βασανίζετε τους μαύρους”.

    5) βολική ερμηνεία. Το σύμφωνο του Μονάχου ήταν η ελπίδα πως ο Χίτλερ θα στραφεί προς την ανατολή. Έχει μείνει στην ιστορία ο λόγος του Τσάμπερλεϊν πως πρόκειται για μια διαμάχη μεταξύ ανθρώπων που ξέρουμε τι γλώσσα μιλάνε και ούτε μας ενδιαφέρει. Το οποίο ευσχημα μετά ονομάστηκε κατευνασμός.

    Φυσικά το περίφημο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ αποτελούσε απάντηση σε αυτό τον σχεδιασμό.

    6) έχω βαρεθεί την προσπάθεια ομαδοποίησης Ελλάδας – Ουκρανίας και Τουρκίας – Ρωσίας.

    Όμως για να απαντήσω: εάν κλείσουμε 200 ανθρώπους στο κτήριο των συνδικάτων και του βάλουμε φωτιά για να τους κάψουμε ζωντανούς επειδή ζητάνε το δικαίωμα να μιλάνε την γλώσσα τους, όπως έκαναν οι Ουκρανοί ανάμεσα σε τόσα άλλα, τότε ίσως να τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να επέμβουν.

    Όμως εμάς ευτυχώς δεν μας έχουν ζητήσει να κάψουμε ανθρώπους ζωντανούς (ακόμα τουλάχιστον) οι πάτρωνες.

    7) Δεν ξέρω αν ο Πούτιν είναι πράκτορας των Αμερικανών όπως ο Μουσολίνι ήταν των Άγγλων, αλλά δεν βγάζει και πολύ νόημα το τι γράφεις. Εκτός κι αν πιστεύεις πως σε τρεις μήνες ενεργειακής φτώχειας θα έχουν ακόμη οι Αμερικάνοι την Ευρώπη στο πιάτο.

    8) πύραυλοι?
    Ποιοι πύραυλοι?

    Όπλα πάντως πήγαν μαζί με πληροφορίες, δορυφόρους εκπαιδευτές, μισθοφόρους κλπ

    9) όπως είπα και πιο πάνω ευτυχώς δεν καίμε ανθρώπους ζωντανούς ούτε έχουμε βγάλει τάγματα εφόδου με τους συνεργάτες του Τσολάκογλου.

    Αλλά αφού επιμένεις, τις τακτικές των Ουκρανών στο Ντονμπας τις έχουν κάνει στο παρελθόν οι Τούρκοι οι οποίοι δεν σεβάστηκαν τις συμφωνίες και έκαναν πογκρομ εναντίον των ελληνικών πληθυσμών της Πόλης και όχι μόνο.

    Μπορει η προπαγάνδα να προσπαθεί να φτιάξει έναν παραλληλισμό των Ρώσων με τους Τούρκους, αλλά στην ουσία η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα.

    Το ζήτημα εδώ δεν είναι αν είναι καλός ή κακός ο Πούτιν.

    Το ζήτημα εδώ είναι πως είμαστε δεδομένοι υποτακτικοί και δεν έχουμε εθνική πολιτική.

    Και εσύ ως ντούρος δεξιός θα έπρεπε να το έχεις προσέξει αυτό.

    Μπόνους ότι έχει κουράσει η προπαγάνδα που παρουσιάζει τις ΗΠΑ ως κάτι διαφορετικό από την αποικιοκρατική δύναμη που είναι.

    Όχι άλλο Ρόκυ, όχι άλλο Ράμπο όχι άλλο κάρβουνο ρε παιδιά.

  25. Αφιερωμένο εξαιρετικά στα Τρολ της κυβέρνησης: ” Τα μηδενικά έχουν την τάση να ακολουθούν τα νούμερα για να έχουν αξία” .

  26. https://www.facebook.com/100004199403344/videos/641131736968992/

    Έτσι για να μην ξεχνούν τα τρόλ του Εθνομηδενιστή Μητσοτάκη!!!
    Και αυτό το βίντεο εκτός από τον ανείπωτο βιασμό (ακόμα και εγγύων γυναικών) και το φρικτό κάψιμο ζωντανών ανθρώπων στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδυσσό, επειδή ζητούσαν το αναφαίρετο δικαίωμα να ομιλούν τη γλώσσα τους.
    Όσο για τον @George N ..Για να θέσεις σωστά επιχειρήματα ασφαλώς πρέπει να γνωρίζεις και την Ελληνική γλώσσα…Έτσι για να μαθαίνετε εσείς οι ΦιλοΜωυσηκοί..Κήρυξ γράφεται και ουχί Κύρηξ εκτός και ακολουθείτε την ορθογραφία της λέξεως Μωυσής!!!

  27. @ Doperman

    Δεν είναι λίγο υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι κάποιος δεν έχει επιχειρήματα λόγω ενός ορθογραφικού λάθους? Ιδιως όταν έχω πει πολλές φορές ότι τα Ελληνικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα?
    Από εκεί και πέρα η τοποθέτηση που μου κάνεις είναι παντελώς άσχετη.
    Η ΝΔ και ο Κυριάκος είναι πολύ αριστερά για να είμαι φίλα προσκείμενος.
    Μου αρέσει πάντως ότι η ΝΔ έχει Κεντρώα πολιτική σε αντιστοίχιση με αυτό που λέει ότι είναι.
    Θα ήθελα το ίδιο και για την Ελληνική “δεξιά” αλλά και την “αριστερά”
    Που δυστυχώς είναι αλλού γι’ αλλού. Και η απήχηση τους το πιστοποιεί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ευρωεκλογές: Μόνοι χαμένοι οι Ευρωπαίοι κι εμείς μαζί τους

Ελάχιστος χρόνος απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι Έλληνες ψηφοφόροι αλλά και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι της Ευρώπης...

Όλα πάνε πρίμα για τον Κυριάκο… το λέει και ο ΣΚΑΪ!

Δυο τρεις εβδομάδες πριν από τις «κρίσιμες» ευρωεκλογές, και όλα για τον Κυριάκο του 41% πηγαίνουν πρίμα. Κι αυτό...

Ιδού το κράτος – συμμορία!

Στο προηγούμενο άρθρο μας, με τίτλο «Να προσέξει ο κ. Μητσοτάκης», που δημοσιεύτηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψή...

Αχίλλειος πτέρνα και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κι ενώ τη σκυτάλη από την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα που μίλησε για «Μακεδονία» πήρε χθες ο μέλλων πρωθυπουργός των Σκοπίων...