Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την επιστράτευση στη Ρωσία

Από τη μία τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία παρουσιάζουν συγκινητικές εικόνες από τα σημεία συγκέντρωσης επιστράτων, από την άλλη κυκλοφορούν αρκετά βίντεο που δείχνουν ουρές αυτοκινήτων στα σύνορα με γειτονικές χώρες για να φύγουν εκτός Ρωσίας

Εικόνες αποχωρισμού των επίστρατων και των οικογενειών τους, παρουσιάζουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, Ria Novosti και ΤASS, στα κέντρα που συγκεντρώνονται οι επίστρατοι.

Ταυτόχρονα, όμως, παρουσιάζονται βίντεο με ουρές ρωσικών αυτοκινήτων, ιδίως στα σύνορα με τη Γεωργία, προκειμένου να φύγουν άνδρες που υπόκεινται στη μερική επιστράτευση από τη Ρωσία. Στα σύνορα με τη Γεωργία τα αυτοκίνητα υπολογίζονται σε 3.500. Ουρές υπάρχουν και στα σύνορα με άλλες περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ, όπως το Καζακστάν, κ.α.

To Reuters, επικαλούμενο τη φινλανδική κυβέρνηση, ισχυρίζεται ότι σχεδόν 17.000 Ρώσοι πέρασαν τα σύνορα στη Φινλανδία το Σαββατοκύριακο. Αύξηση 80% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντίστοιχα μεγάλη κίνηση υπήρξε και προς τη Νορβηγία.     

Ως γνωστόν, προ ημερών η Ρωσία κήρυξε «μερική επιστράτευση». Κατά τους υπολογισμούς των αρμοδίων υπουργών, οι επίστρατοι είναι 300.000 (από τα 25 εκατομμύρια των επίστρατων, εάν γινόταν κανονική, ολική επιστράτευση). Ωστόσο, είναι αμφίβολο εάν τελικώς θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 300 χιλιάδων. Εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά κατώτερος. Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο «έμψυχου υλικού» επί του πεδίου, η Ρωσία υπολείπεται των ουκρανικών δυνάμεων.

  1. Έχαψαν τα παραμύθια του Πούτιν.

    Οι Ουκρανοί τους περιμένουν να τους λιανίσουν.

    Οι εθνότητες στη Σιβηρία (Γιακουτς, Μπουριάτ και άλλοι αντιτίθενται).

    Οι Λευκοί Ρώς δυτικών αντιλήψεων και καταγωγής αντιτίθενται στο να πολεμήσουν άλλους Λευκούς (Ουκρανούς) πλάι-πλάι με τους ανωτέρω Μογγόλους με τους οποίους ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν.

    Οι τουρανόφωνοι, Νταγκεστάν και λοιπά επίσης αντιτίθενται. Δεν έχουν δει ποτέ Ουκρανούς στα μάτια τους άλλωστε.

    Αυτό όμως που εξετέθη στα μάτια όλου του πλανήτη είναι η ανηθικότητα του Πούτιν που στέλνει τους ανεπιθύμητους Σιβηριανούς (επιθυμητούς για είσπραξη φόρων και κρέας για κανόνια) σε σφαγή και το “πουλάει” η προπαγάνδα του ό,τι “καθαρίζει” το έθνος για να το αποδώσει “Λευκότερο”,

  2. Κι εσυ που τα ξερεις ολα αυτα ρε φιλε; Απο τον σκαι; Εγω παντως πιστευω τον Αγιο ΠΑΙΣΙΟ που λεει οτι το ξανθο γενος θα νικησει και θα παρουμε πισω την ΠΟΛΗ.

  3. Δεν του έφταναν τα 17,100,000 τχ της Ρωσίας έπρεπε να πάρει και άλλα 50,000 της Ουκρανίας.
    Αυτή ήταν η λύση για να ξαναγίνει μεγάλη η Ρωσία και όχι το να κάνει κάτι για το ότι η χώρα εξάγει μόνο πρώτες ύλες λες και είναι το Κογκό.
    Προφανώς εδώ έχουμε μια φαντασιακή θεώρηση των πραγμάτων όπου δεν αναζητούνται οι λόγοι της καταρρευσης της ΕΣΣΔ αλλά αυτή αποδίδεται σε σχέδια της Δύσης. Το να ακολουθεί επίθεση σε ανεμόμυλους είναι το επόμενο στη προσπάθεια να γυρίσει πίσω το χρόνο.
    Στον πυρήνα είναι το τραύμα που προκάλεσε η πτώση.
    Κια μια και επιχειρείται να λυθεί ένα μην πρόβλημα ενώ παραμερίζεται το αληθινό, η νέα πτώση, η καταρρευση της Ρωσίας αυτή τη φορά, είναι αναπόφευκτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Και Reagan. Και Trump.

Σε πρόσφατη πολιτική εκδήλωση με συντηρητικό ακροατήριο στον Καναδά, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, αναφερόμενος στην επίδραση...

Η κάθοδος των Αρμενίων στον Άδη

Στις 24 Απριλίου του 1915, μια μέρα σαν τη χθεσινή, άρχισε η Γενοκτονία των Αρμενίων. Με μια συντονισμένη επιχείρηση,...

Το σύμβολο της αποτυχίας του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου

Στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της επιχείρησης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, ο Ααρόν Χαλίβα έκανε διακοπές στο Ελάτ,...

Θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ;

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής βιώνει έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου...