Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες με τιμολόγια και υπερφορολόγηση, ενώ δίνει λεφτά στους παρόχους

«Το καθεστώς Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή είχε μοναδικό άγχος τη συγκάλυψη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5 FM», με αφορμή την «αποκάλυψη του Politico ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την Κομισιόν να μην ασχοληθεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ισχυριζόμενη ότι τα μέσα ενημέρωσης που αναδεικνύουν το θέμα είναι αναξιόπιστα».

Είπε ότι «όπως κάθε αυταρχικό καθεστώς, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχοποιεί αυτούς που κάνουν την έρευνα, που ασχολούνται με την αλήθεια», προσθέτοντας ότι «προσπαθούν να βγάλουν αναξιόπιστα και όσα διεθνή μέσα ασχολούνται με το θέμα, τους New York Times, τη Washington Post, το BBC…». Ανέφερε ότι «μόλις τρεις μέρες μετά την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κομισιόν για τις υποκλοπές, παραιτήθηκαν ο κ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ και ο κ. Μητσοτάκης, αφού πήρε 48 ώρες για να απολογηθεί, προχώρησε στο γνωστό διάγγελμα». Σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο κ. Ηλιόπουλος, σε τοποθέτηση του στο Mega, έκανε λόγο για «δύο ξεκάθαρες αντιφάσεις». Συγκεκριμένα είπε ότι από τη μια ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη την οποία ανέλαβε ο κ. Δημητριάδης, όμως «δεν γίνεται την πολιτική ευθύνη να την αναλαμβάνει ένα μη εκλεγμένο πρόσωπο που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διόρισε και να μην την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στον οποίο άλλωστε υπάγεται η ΕΥΠ». «Η δεύτερη αντίφαση είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, αλλά ότι αν το γνώριζε δεν θα το επέτρεπε», είπε, τονίζοντας ότι «δεν ήταν νόμιμο, δεν γίνεται να παρακολουθείται αρχηγός κόμματος και εκλεγμένος ευρωβουλευτής και μάλιστα για λόγους εθνικής ασφάλειας -είναι σαν να γυρνάμε στο μετεμφυλιακό κράτος».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μιλήσει και να πει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθούταν ο κ. Ανδρουλάκης». Πρόσθεσε δε, ότι «αμέσως μετά την καταγγελία του κ. Κουκάκη, δημοσιογράφου που ερευνά οικονομικά σκάνδαλα, ότι παρακολουθείται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει τροπολογία με την οποία καταργείται η δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει εάν κάποιος πολίτης βρέθηκε υπό παρακολούθηση». Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν πιάστηκε απλά με τη γίδα στην πλάτη, αλλά με ένα κοπάδι στην πλάτη» και πως «ένα τέτοιο σκάνδαλο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ρίχνει την κυβέρνηση».

Επιπλέον υποστήριξε πως «χθες ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει αν παρακολουθούνταν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, δεν διέψευσε δηλαδή ρεπορτάζ της Καθημερινής που έκανε λόγο για επτά πολιτικά πρόσωπα», για να σχολιάσει ότι έτσι «είναι σαν να λένε ότι υπάρχουν δύο”αυτοφωράκηδες”, ο κ. Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πως ό,τι άλλο προκύψει, θα το ρίξουν πάνω τους».

Αναφορικά με την ακρίβεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση (ρ/σ «Κόκκινο 105.5») ότι «προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε αύξηση στο ρεύμα 62%, ότι μόνο για το Σεπτέμβρη θα δώσουν 2 δισ. -από χρήματα των πολιτών- για τα καρτέλ της ενέργειας». Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το πρώτο επτάμηνο ο προϋπολογισμός έχει υπέρβαση φορολογικών εσόδων 5,1 δισ. «κι αυτό γιατί σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού, δεν έχει μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής ούτε ο ΕΦΚ στην ενέργεια», υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες μέσα από τα τιμολόγια αλλά και μέσα από την υπερφολόγηση, ενώ δίνει λεφτά στους παρόχους».

Σχολίασε (Mega) ότι η κυβέρνηση «δεν θα καταφέρει να κρύψει τα προβλήματα που έχει, πίσω από το φράχτη στον Έβρο». Σημείωσε ότι «αυτό που μας διαφοροποιεί από τον Ερντογάν είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει αν γίνονται επαναπροωθήσεις προσφύγων, γιατί αυτό με βάση το διεθνές δίκαιο είναι παράνομο», επισήμανε. «Ως χώρα πρέπει να σεβόμαστε τη δική μας παράδοση ανθρωπιάς, και η παράδοσή μας σίγουρα δεν είναι να λέμε ότι δεν υπάρχουν 40 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι». Κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «έχει μυστικά κονδύλια». Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «αν θέλουμε να μιλήσουμε για φύλαξη συνόρων, η Ελλάδα έχει δείξει πώς μπορεί να πετυχαίνει νίκες απέναντι στην προκλητική πολιτική του Ερντογάν», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών», καθώς «αυτή τη στιγμή στα βόρεια σύνορά μας έχουμε ελληνικά και όχι τουρκικά αεροσκάφη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Καλοί είσασταν και του λόγου σας, εσείς ξεκινήσατε το έργο ως εντεταλμένοι της παγκοσμιοποίησης. Δικό σας έργο η θεσμοθέτηση του χρηματιστήριου ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Ο Μητσοτάκης απλά το προχώρησε λίγο παρακάτω, υλοποίησε το έγκλημα και εφάρμοσε τη διαδικασία της ενεργειακής φτώχειας, της αιτίας του οικονομικού θανάτου της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Με… όπλο το TikTok!

Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος επηρεάζεται και αποφασίζει για το πού...

Είναι να μη σε πάρει η κάτω βόλτα…

Κι επισήμως μπανανία το Μητσοτακιστάν με τη σφραγίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Του οποίου η έκθεση-κόλαφος κονιορτοποιεί τα κυβερνητικά παπατζιλίκια...

Δημόσιος έπαινος στην κυρία Χριστοφιλοπούλου!

Πυρ ομαδόν δέχεται από χθες στο διαδίκτυο η προσχωρήσασα στη Ν.Δ. υποψήφια ευρωβουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου επειδή ομολόγησε τηλεοπτικώς ότι...

Σκιάζεται από τη «γαλάζια» αποχή…

Πρώτη φορά αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Κ. Μητσοτάκης -κάνοντας προεκλογική επίσκεψη στο Μπραχάμι- είπε απερίφραστα ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές...