Νέο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ για τις τουρκικές παραβιάσεις

Νέο εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα πραγματοποίησε πριν από λίγο ο γγ του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, μετά από εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το διάβημα πραγματοποιήθηκε αναφορικά με τις πρωτοφανείς σε αριθμό παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κατοικημένων περιοχών, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μίας ημέρας.

Ο κ. Δεμίρης τόνισε ότι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, η οποία παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, είναι απολύτως καταδικαστέα και απαράδεκτη.

Πέρα από το αυτονόητο γεγονός ότι αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, ο γγ πρόσθεσε ότι με μονομερή ευθύνη της Τουρκίας, αυτές οι ενέργειες δημιουργούν κλίμα ιδιαίτερης έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, που έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες βελτίωσης αυτού του κλίματος.

Παράλληλα, υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή.

Η ελληνική πλευρά προέβη σε άμεση σχετική ενημέρωση αξιωματούχων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, του ICAO, καθώς και χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η κατάρρευση στο τέλος θα είναι παταγώδης…

Όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες -και εντός της Βουλής- με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τη...

Πώς ερμηνεύεται η πρόταση μομφής

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές συζητείται στη Βουλή η πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Μια πρόταση...

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος λίγο πριν πέσει ακυβέρνητο στη γέφυρα της Βαλτιμόρης και την γκρεμίσει πρόλαβε...

«Μνημόνιο Κατανόησης» Ελλάδας και Ουκρανίας

Η Ελλάδα και η Ουκρανία διαπραγματεύονται επί του τελικού κειμένου ενός «Μνημονίου Κατανόησης» -και όχι διακρατικής σύμβασης αυξημένης ισχύος-...