Απίστευτος κυνισμός του Μαξίμου: «Έφαγαν» τον Μπέζα και τώρα δηλώνουν «έκπληκτοι» που «φαγώθηκε»

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Πανικός έπεσε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του ANTINEWS για το «φάγωμα» από την θέση του (μη εκτελεστικού) Προέδρου της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου) του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα.

Η «επικοινωνιακή διαχείριση» με την οποία αντέδρασαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο παιδαριώδης που προκαλεί ερωτηματικά για την πολιτική σοβαρότητα των εμπνευστών της (είναι γνωστοί στο ΑΝΤΙΝEWS).

Επιστράτευσαν τα φιλοκυβερνητικά «ΝΕΑ» για να γράψουν δήθεν ως αποκάλυψη αυτά τα οποία ήταν ήδη γνωστά (αφού είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ) με την εξής απίθανη… προσθήκη.

«Στο Μαξίμου εξεπλάγησαν με την αποπομπή του Αντώνη Μπέζα».

Θα ήταν για γέλια, αν δεν αποκάλυπτε πόσο αδίστακτοι, κυνικοί και βαθύτατα αμοραλιστές είναι αυτοί που δυστυχώς τοποθετούν τους εαυτούς τους υπεράνω των υπουργών.

Αλλά, βέβαια, με την ανοχή των υπουργών οι οποίοι (όπως θα δούμε στην συνέχεια) ετοιμάζονται να αποδεχθούνε την διανομή των 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης χωρίς να έχουν οι ίδιοι κανένα λόγο.

Ακόμη και όταν τα (όποια) χρηματοδοτούμενα έργα και δράσεις είναι της αρμοδιότητάς τους.

Ο Αντώνης Μπέζας, λοιπόν, όταν διαπίστωσε το τρελό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην ΕΤΑΔ είπε στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει να τον δει για να τον ενημερώσει.

«Κλείσε ένα ραντεβού» του απάντησε ο Μητσοτάκης.

Όταν ο Μπέζας τηλεφώνησε στο Μέγαρο Μαξίμου για να κλείσει το ραντεβού η απάντηση ήταν να… απευθυνθεί στον Δημητριάδη!

Όχι, βέβαια, στον ανεψιό, αλλά στον Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) ο οποίος τελικά έφαγε τον Μπέζα με εντολή του Μαξίμου!

Γιατί όλα αυτά;

Γιατί το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και ορισμένες θυγατρικές του πρόκειται να διαχειριστούν τα 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης με ένα βασικό στόχο.

Να παρακαμφθούνε οι υπουργοί.

Το όλο σχήμα προβλέπει την ανάθεση των διαγωνισμών σε ιδιώτες συμβούλους οι οποίοι θα επιλεγούν από το Υπερταμείο και τις θυγατρικές του χωρίς ουσιαστική διαγωνιστική διαδικασία.

Έτσι τα έργα θα τα πάρουν «αυτοί που πρέπει».

Μιλάμε για τρελό πάρτι που θα γίνεται ακόμη πιο ξέφρενο με τις ανεμογεννήτριες (ακόμη και… μεσοπέλαγα) και με τα φωτοβολταϊκά ως κορυφαίους του χορού με την «ψηφιακή μετάβαση» να ακολουθεί σε αυτό το μεθυστικό γαϊτανάκι.

Το main concept για την ευτυχή έκβαση του σχεδίου είναι ένα.

Μηδενικός έλεγχος του δημοσίου!

Αυτό είναι που τους χαλούσε ο Μπέζας.

Και ακριβώς αυτό υπηρετεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Στέφανος Βλαστός ο οποίος μαζί με τον Δημητριάδη έφαγαν τον Μπέζα κατά εντολή του Μεγάρου Μαξίμου.

Γι’ αυτό και το σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ (προφανώς με έμπνευση του Μαξίμου) είναι παραπλανητικό ως προς τον Βλαστό.

Τι αναφέρει λοιπόν;

«Εξεπλάγησαν διπλά στο Μέγαρο Μαξίμου με την παραμονή του Βλαστού στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ ο οποίος θα ακολουθήσει στην έξοδο από την ΕΤΑΔ τον Μπέζα».

Μα όταν αντικαταστάθηκε (δηλαδή εκδιώχθηκε) από την θέση του ο Μπέζας ταυτόχρονα ανανεώθηκε η θητεία του Βλαστού!!

Το… ωραίο (στην πραγματικότητα κυνικό) είναι ότι την ίδια ημέρα (09 Μαρτίου) που εκδιώχθηκε ο Μπέζας καθόταν στο σκαμνί του Πλημμελειοδικείου Αθηνών ο Βλαστός κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος ύστερα από σχετικό πόρισμα του ΑΣΕΠ.

Για ποια παράβαση;

Μα για τις 350 προσλήψεις που έκανε στην ΕΤΑΔ με μισθούς ακόμη και 5.000 ευρώ τον μήνα χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία.

Προσελάμβανε όποιον ήθελε και με ό,τι μισθό ήθελε.

Το ακόμη πιο… ωραίο όμως είναι το παρακάτω.

Ο Βλαστός ζήτησε (και έλαβε) αναβολή της δίκης με το αιτιολογικό ότι πρόκειται να έρθει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα νομιμοποιεί αναδρομικά όλες αυτές τις παράνομες προσλήψεις!

«Μα και που το ξέρετε εσείς;» ρώτησε έκπληκτος ο πρόεδρος του Πλημμελειοδικείου για να λάβει την… διαβεβαίωση του κατηγορουμένου.

«Σίγουρα κύριε Πρόεδρε».

Αλλά εκτός από αυτήν την νομοθετική ρύθμιση έρχεται και άλλη προκειμένου να νομιμοποιηθούν και οι μέχρι τώρα «εκτός ενιαίου μισθολογίου» αμοιβές που έχουν δοθεί.

Γιατί οι Δημητριάδης, Βλαστός και κάποιοι άλλοι όχι μόνον παίρνουν τρελούς μισθούς (μέχρι και 10.000 -12.000 τον μήνα) αλλά παίρνουν και δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και… επίδομα άδειας.

Αφού αποφάσισαν από μόνοι τους ότι είναι «εκτός ενιαίου μισθολογίου».

Δηλαδή χοντρά λεφτά κάθε μήνα και για… 14 μήνες.

Εκτός βέβαια από τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες που πάλι από μόνοι τους χορήγησαν στους εαυτούς τους.

Ο Βλαστός μάλιστα ανέβασε και το μηνιαίο όριο από 1500 στα 3000 ευρώ.

Εννοείται, βεβαίως, ότι μιλάμε πάντοτε για δημόσιο χρήμα από τους φόρους που πληρώνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και από τα (όποια) έσοδα αποδίδουν τα ακίνητα του δημοσίου.

Ο διαχειριστικός έλεγχος που διέταξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (ξεκινάει σήμερα και για μια εβδομάδα) ελάχιστα θα αποδώσει.

Γιατί ο Μπέζας που μπορούσε να του δώσει στοιχεία φαγώθηκε με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου.

Άσε που ο έλεγχος αυτός έχει διαταχθεί εδώ και περίπου ένα μήνα και έτσι οι Δημητριάδης-Βλαστός έχουν ήδη εξαφανίσει στοιχεία.

Έτσι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την απρόσκοπτη διανομή του πακέτου των 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όλα γι’ αυτό γίνονται!

Το παιγνίδι θα το κάνει ο Δημητριάδης ο οποίος διακηρύσσει ότι τοποθετήθηκε στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) για «τέσσερα χρόνια κλειστά».

Άρα δεν τον κουνάει κανένας μέχρι να μοιράσει και το τελευταίο ευρώ του πακέτου των 32 δις χωρίς να μπερδεύονται στα πόδια του οι… υπουργοί.

Πλην, βεβαίως, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη ο οποίος σε ευθεία γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου έχει τον γενικό ρόλο του τροχονόμου στην διακίνηση των… κονδυλίων.

Και όλα αυτά προς δόξα των θεμελιωδών πολιτικών και κοινωνικών αρχών της Νέας Δημοκρατίας και των νοικοκυραίων Ελλήνων που την ψηφίζουν.

Για ακόμη περισσότερα στοιχεία ακούστε το σχετικό podcast από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΛΑΔΑ 943 FM»:

Τελευταία άρθρα

Μόνο τον προβληματισμό σας επιθυμώ…

Με στόχο μια καταπράυνση της υστερίας γύρω από όσα φέρεται ότι έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Παπανώτας, για...

Μια συγκινητική τελετή

Παρακολούθησα την τελετή παρουσιάσεως των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Πραγματικά συγκινήθηκα μέχρι δακρύων. Δεν υπήρχε ένας υποψήφιος/α που...

Αφού ο Κυριάκος υποστηρίζει τους… Πέρσες!

Σε καφενείο ευρισκόμενο σε παράκεντρο σημείο ιστορικής ελληνικής πόλης δύο ηλικιωμένοι απορούν και συζητούν. Με ποιους είναι ο Μητσοτάκης;...

Στο στόχαστρο τα μπουζούκια!

Έχω μια αδυναμία στους σχολιασμούς των Ελλήνων αναγνωστών κάτω από άρθρα επικαιρότητας στο διαδίκτυο. Ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης χρειάστηκε να...