Του Χρήστου Μπολώση
Έχουμε τιτανοτεράστιους υπουργούς κι εμείς, οι μικρόνοες, δεν το έχουμε καταλάβει ή, αν το έχουμε καταλάβει, το αποκρύπτουμε τεχνηέντως άμα δε και δολίως.
Ο κ. Τσιάρας, εκτός των άλλων, είναι γνωστός και για τις άριστες επιδόσεις του στη Γεωγραφία. Θυμάστε τότε που είχε δηλώσει ότι ο νομός Έβρου βρίσκεται στο… εξωτερικό.
Ο κ. Τσιάρας, λοιπόν, δήλωσε ότι μια πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας για το καραμπινάτο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν δείχνει κάτι μεμπτό για πρώην υπουργούς.
Ο κ. Τσιάρας, λοιπόν, διάβασε την εκ 3.000 σελίδων δικογραφία και αμέσως κατάλαβε (τι τιτανοτεράστιος θα ήτανε άλλωστε) ότι εκ πρώτης όψεως όλα είναι καλά. Ούτε ο Τσακ Νόρις να ήταν.
Καταρχήν για τον κ. Τσιάρα αλλά και για όλους τους κυρίους Τσιάρες της κυβερνήσεως και 547 ματιές να ρίξουν στη δικογραφία πάλι ουδέν μεμπτόν θα βρουν για υπουργούς. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι υπουργοί απλώς… υπουργεύουν.
Το καλό, όμως, ο κ. Τσιάρας το φύλαγε για το τέλος. Το πρόστιμο για τις μάσες μπούκες των ημετέρων θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό. Δηλαδή, από τα κορόιδα. Δηλαδή, από εμάς.
Ε, τώρα πέστε μου, βλέπετε κάνα καλύτερο;
Το πρόστιμο για τη στρεβλή διαδικασία αφορά στον κρατικό μηχανισμό. Αυτόν που πάσχει από χρόνιες παθογένειες τις οποίες επί έξι χρόνια αγωνίζεται 24/7 να εξαλείψει το Μαξίμου δια του επιτελικού κράτους. Διότι μια “ανάγνωση” του επιτελικού κράτους σχετίζεται με τον έλεγχο του συνόλου των κρατικών μηχανισμών/λειτουργιών, ώστε να υπάρχει το φόβητρο του “υπερεπόπτη”. Τελικά φαίνεται πως ο “υπερεπόπτης” ήταν κουφός, τυφλός και ανόητος. Εκτός κι αν από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη αποδειχθεί κάτι άλλο.
Υ.Γ. Πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο υπουργός ΑΑΤ επί των ημερών του οποίου ο πρώτος διατέλεσε πρόεδρος συνυπήρχαν για χρόνια στο Μαξίμου. Βοήθησαν για την επίλυση των κακώς κείμενων στον ΟΠΕΚΕΠΕ και με τί τρόπο; Διότι ο Πρωθυπουργός ομολόγησε αποτυχία. Που οφείλεται η αποτυχία; Στην αδυναμία επιλογής προσώπων;