Ανακόλουθες εθνικές δράσεις  

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Δεν είναι ασφαλώς άσχημη η «Εθνική Δράση Κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα 2023-2025» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Αλλά σε παλιότερα δημοσιεύματα για το θέμα διαβάζουμε ξεκάθαρα ότι «το χαμηλό εισόδημα είναι από τους κύριους λόγους της παιδικής παχυσαρκίας, γιατί η οικογένεια δεν αντεπεξέρχεται στο κόστος της καλής και ποιοτικής διατροφικής αλυσίδας, όπως το κόκκινο κρέας, τα ψάρια, τα λαχανικά και τα φρούτα και τα γεύματα επικεντρώνονται σε μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, όπως είναι το ψωμί, οι πατάτες και τα μακαρόνια».

Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στο διαδίκτυο αυτός ο παράγοντας εμφανίζεται πιο… ραφιναρισμένος πίσω από τις λέξεις «ελλιπής κοινωνική υποστήριξη» ή «κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον».

Προσωπικά την τελευταία φορά που έκανα επίτηδες μια «προσπάθεια» να υποστηρίξω ενώπιον οικογενειαρχών ότι, με καλή έρευνα αγοράς, είναι εφικτό να γεμίσεις το καλάθι της εβδομάδας με ποιοτικά προϊόντα σε φυσιολογικές τιμές κόντεψαν… να πέσουν να φάνε εμένα!

Ευχόμαστε τα καλύτερα για την εθνική δράση, αλλά…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η γνωστή και… λανθασμένη συνταγή

Δεν είμαι βέβαιος ότι έχω καταλάβει απολύτως τι ακριβώς έγινε σ' εκείνη την τραγική ιστορία έξω από το Α.Τ....

Γκροτέσκο

Η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας έλαβε ιδιαίτερη προβολή τη φετινή χρονιά, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 λαμβάνουν χώρα...

Ο άγνωστος πόλεμος της ένστολης επιβίωσης

Το σύνηθες ερώτημα είναι «τι Αστυνομία θέλουμε;». Η ερώτηση ουσίας, όμως, που προηγείται και όλοι αποφεύγουν να θέσουν είναι...

Η δημογραφική κρίση της Ελλάδας έγινε viral

Παραμονές Χριστουγέννων ο Ίλον Μασκ κρατούσε στα χέρια τον γιο του στο φεστιβάλ του κόμματος της Μελόνι, στη Ρώμη....