Συνελήφθη δόκιμη αστυνομικός μετά την επιχείρηση σε φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου!

Η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός συνεργαζόταν με τους κακοποιούς

Σε εφιάλτη για τους φοιτητές είχε εξελιχθεί η διαμονή τους στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε «ορμητήριο» κακοποιών και εμπόρων ναρκωτικών.

Μετά από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σήμερα το πρωί στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης, οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλα και ναρκωτικά μέσα στον 4ο όροφο του κτιρίου, ενώ σημειώθηκε αιματηρό επεισόδιο, όταν μια αστυνομικός πυροβόλησε σε βάρος 30χρονου κακοποιού.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 22 συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ethnos.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μια δόκιμη αστυνομικός. Η 22χρονη υπηρετεί στο ΑΤ Ζωγράφου και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ενημέρωνε τους δράστες για τις κινήσεις των συναδέλφων της!

Σκληρός κακοποιός ο 30χρονος που δέχτηκε πυρά

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος σεσημασμένος που δέχτηκε πυροβολισμούς, νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ στο νοσοκομείο 401 μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους και η αστυνομικός που άνοιξε πυρ εναντίον του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η αστυνομικός κατά την διάρκεια της επιχείρησης αισθάνθηκε αδιαθεσία και θέλησε να αποχωρήσει από το σημείο. Τη στιγμή που κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό της, ο 30χρονος της επιτέθηκε με κατσαβίδι και τότε εκείνη τον πυροβόλησε. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για κλοπές και ναρκωτικά. Πρόκειται για σκληρό κακοποιό, ο οποίος έχει κάνει πάνω από 30 ληστείες. Μάλιστα, πριν από 3 έτη, ο θείος του είχε απασχολήσει τις αρχές, καθώς είχε απαγάγει ένα παιδάκι και απειλούσε τους γονείς του ότι θα του κάνει κακό εάν δεν του έδιναν τα λύτρα που απαιτούσε.

Έτρεμαν για τη ζωή τους

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, στην Αρχές είχαν φτάσει καταγγελίες φοιτητών το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις οποίες, οι κακοποιοί έκαναν κατάληψη στα δωμάτιά τους, τα οποία είχαν μετατρέψει σε ορμητήρια. Μάλιστα, οι φοιτητές δέχονταν απειλές ακόμα και για την ζωή τους.  Εκεί οργάνωναν ληστρικές επιθέσεις και κρύβονταν, ενώ παράλληλα γινόταν και διακίνηση ναρκωτικών. Οι κακοποιοί διέμεναν μέσα στην εστία και από εκεί οργάνωναν ληστρικές επιθέσεις και μόλις ολοκλήρωναν τη δράση τους επέστρεφαν εκεί για να κρυφτούν από τις Αρχές. Η επιχείρηση τελικά ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα. Σε αυτήν συμμετείχαν άνδρες των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας, της Δίωξης Ναρκωτικών αλλά και του τμήματος Αλλοδαπών.

Οι πυροβολισμοί… δίπλα στους φοιτητές

Την ίδια ώρα, σχετικά με το αιματηρό περιστατικό και τους πυροβολισμούς, υπάρχουν καταγγελίες, ότι η επιχείρηση έγινε την ώρα διεξαγωγής εξετάσεων, κοντά στα αμφιθέατρα  όπου βρίσκονταν πολλοί φοιτητές.

«Το σκηνικό έχει γίνει μπροστά από τα κτίρια της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, στην Πολυτεχνειούπολη… Έχω επιτήρηση σε λίγη ώρα, πολλοί φοιτητές γράφουν… Έγινε 30 μέτρα από την στάση του λεωφορείου και ήταν και φοιτητές παρόντες. Αυτά που θα σας πω μου τα είπαν αυτόπτες μάρτυρες φοιτητές και εργαζόμενοι. Είναι η βασική πύλη εισόδου στην Πολυτεχνειούπολη από του Ζωγράφου. Στα 30 μέτρα είναι η στάση που ήταν γεμάτη φοιτητές που έρχονταν να γράψουν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βλαχάκης «στο Κόκκινο».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη Ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Πηγή: newsbreak.gr

  1. “Οι κακοποιοί διέμεναν μέσα στην εστία και από εκεί οργάνωναν ληστρικές επιθέσεις και μόλις ολοκλήρωναν τη δράση τους επέστρεφαν εκεί για να κρυφτούν από τις Αρχές.”
    Είναι που έμαθαν για την “Πανεπιστημιακή Αστυνομία” οι διάφοροι κακοποιοί και εγκληματίες. Έχουν και την αβάντα από κάτι “προοδευτικά μυαλά” της “αριστερόστροφης διαστροφής”. Ευτυχώς που ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι άτεγκτος, αλλιώς ….

  2. @airman
    Αυτό το έργο της εργαλειοποίησης της πάταξης της εγκληματικότητας είναι διαχρονικό.

    Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι:
    Ο φερόμενος ως αρχηγός πρώην κατάδικος για σωρεία εγκλημάτων και καταζητούμενος ως την ώρα του συμβάντος που οδήγησε στην σύλληψη του, ήταν “γνωστός” στις διωκτικές αρχές. Και ο ίδιος και οι συνεργάτες του και η δραστηριότητά τους.
    Εξάλλου τους παρακολουθουσαν και τους είχαν και επισυνδεδεμένους όπως προκύπτει από την σύλληψη της δόκιμης αστυνομικού που τους έδινε ραπόρτο για να παίρνουν τα μέτρα τους

    Κι όμως αυτός ο κατά τα άλλα καταζητούμενος έχει πάει στο Α.Τ. Ζωγράφου για να διαμαρτυρηθεί βρίζοντας και απειλωντας τα εκεί όργανα για κάποιες έρευνες που έγιναν στο σπίτι του.
    Και μετά από αυτό το επεισόδιο φεύγει από το Α.Τ.Ζ. ανενόχλητος και στο δρόμο προς τη γιάφκα του συναπαντιέται με αστυνομικό στην οποία επιτίθεται με κατσαβίδι στο στήθος της. Η αστυνομικός φοράει αλεξίσφαιρο και δεν τραυματίζεται. Στη συνέχεια τον π υροβολεί και τον τραυματίζει.
    Μετά από αυτά ξεκινούν οι επιχειρίσεις των ειδικών δυνάμεων σε πανεπιστημιούπολη κλπ.

    ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    Η συμμορία που δρούσε στο στους χώρους του πανεπιστημίου και των γύρω περιοχών ήταν γνωστή και ταυτοποιημένη.
    Η φυσική ηγεσία της αστυνομίας περίμενε πάνω από δύο χρόνια το πρασινο φως για να επέμβει.
    Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προπο έδωσε τώρα το πράσινο φως για δύο λόγους.
    Ο ένας γιατί οι μάγγες το παραξήλωσαν και ο άλλος λόγος περιέχει πολιτική σκοπιμότητα

    Στριμωγμένη η κυβέρνηση από την κατακραυγή και τη διαφαινόμενη αποτυχία της ακατανόητης θέσπισης μιας αστυνομίας χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο που θα λειτουργεί υπό την προστασία άλλων αστυνομικών υπηρεσιών, έψαχνε μια επικοινωνιακή μεθόδευση.
    Και έτσι προχώρησε στην επιχειρηση.
    Να σημειωθεί δε ότι πριν δύο χρόνια ό τότε πρύτανης είχε καταγγείλει σε όλες τις αρχές όλα αυτά που συνέβαιναν.
    χωρίς να γίνει κάτι.

    ΕΠΙΛΟΓΟΣ
    Η πάταξη της εγκληματικότητας επιλεκτική και εργαλείο της πολιτικής σκοπιμότητας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο άγνωστος πόλεμος της ένστολης επιβίωσης

Το σύνηθες ερώτημα είναι «τι Αστυνομία θέλουμε;». Η ερώτηση ουσίας, όμως, που προηγείται και όλοι αποφεύγουν να θέσουν είναι...

Η δημογραφική κρίση της Ελλάδας έγινε viral

Παραμονές Χριστουγέννων ο Ίλον Μασκ κρατούσε στα χέρια τον γιο του στο φεστιβάλ του κόμματος της Μελόνι, στη Ρώμη....

Ο ψευτομουφτής εξόργισε ακόμα και τους δικούς του

Η Παρασκευή ήταν μια δύσκολη μέρα για τον εκλεκτό του Ερντογάν και μακρύ χέρι της Τουρκίας στη Θράκη, Μουσταφά...

Γιάννης Φέρτης: Μια συνέντευξη του 2011 στον Απόστολο Διαμαντή

Φοράει ένα πουλόβερ και καπνίζει συνεχώς,  40 τσιγάρα ημερησίως. Είναι γεμάτος ενέργεια, παρότι μιλάει χαμηλόφωνα, μ’ αυτήν την βαθιά...