Πιάσαμε πάτο, αλλά… θα σκάψουμε κι άλλο!

Του Strange Attractor

Μέχρι το 2009-2010, οπότε και έσκασε και στην Ελλάδα η παγκόσμια οικονομική κρίση, στη χώρα μας φόρους πλήρωναν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, τα σούπερ μάρκετ και οι μεγάλες αλυσίδες.

Όλοι οι υπόλοιποι, καταστηματάρχες, έμποροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες γιατροί κλπ, ζούσαν το όνειρο.

Εισέπρατταν κανονικά τον ΦΠΑ από τους πελάτες-καταναλωτές, αλλά δεν τον απέδιδαν στο κράτος αφού δεν έκοβαν αποδείξεις, ή έκοβαν ελάχιστες.

Εξ ου και τα εξοχικά, οι λιμουζίνες, τα πρώτα τραπέζια πίστα και όλα τα συμπαρομαρτούντα του κλασικού νεοέλληνα μπρούκλη φοροφυγά.

Και τι έκανε το κράτος για αυτό; Την πάπια…

Πάγια πεποίθηση των κυβερνώντων μας ήταν να κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα στην αγορά, να τονώνεται η οικονομία, και όσον αφορά στις δημόσιες δαπάνες ας είναι καλά τα δανεικά (κι αγύριστα) από τους ξένους.

Ακόμη θυμάμαι διάσημο και δημοφιλή παλιό υπουργό οικονομικών, με θητεία ρεκόρ στο υπουργείο, που μου είχε πει το 1995 πως αν οι Έλληνες φορολογούνταν κανονικά τότε θα ήμασταν Μονακό και βάλε.

Μέχρι λοιπόν που έσκασε η κρίση, και οι «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι» ζήτησαν πίσω τα δανεικά που μας έδιναν.

Και μπήκαν τα κεφάλια μέσα.

Ξαφνικά η χώρα έπρεπε να αρχίσει να εισπράττει φόρους μπας και πληρώσει τα μαμισιάτικα της στρεβλής ανάπτυξης και της τεχνητής ευμάρειας, που σύντομα αποδείχθηκαν αυτό που ήταν. Μια φούσκα βασισμένη στη φοροδιαφυγή.

Και να τα μνημόνια, να η λιτότητα, να η σκληρή φορολόγηση, να η τρόικα, να το ΔΝΤ, να το κλάμα…

Με αποτέλεσμα οι χθεσινοί «Ωνάσηδες» να τρέχουν να πουλήσουν τις Καγιέν και τις μπέμπες, που δεν μπορούσαν πια να δικαιολογήσουν, αφού δήλωναν άνεργοι ή πένητες, και να βρεθούν ξαφνικά ενώπιοι ενωπίω της πραγματικότητας του καπιταλισμού στον οποίο ορκίζονταν, αρκεί να μην πλΕρώνουν φόρους.

Όπως οι κοτζαμπάσηδες του ’21, που ευθύς μόλις ο Καποδίστριας πήγε να φτιάξει κράτος, άρχισαν να διαμαρτύρονται «μα καλά, γι’ αυτό εδιώξαμεν τον Τούρκον; Για να πλερώνομεν χαράτσια;».

Έτσι και οι δικοί μας, που αναγκάστηκαν βιαίως να προσαρμοστούν… προς τα κάτω. Τέρμα τα πρώτα τραπέζια πίστα, τα κοχίμπας και τα τριήμερα στο Μπαλί.

Λίγοι μάλιστα πρόσεξαν μια είδηση που τότε, επί αγαναΧτιστών, είχε περάσει στα ψιλά. Η Πόρσε βράβευσε την ελληνική της αντιπροσωπεία, διότι το 2010 η χώρα μας είχε τις περισσότερες Καγιέν ανά κεφαλή στην ΕΕ!!!!

Λογικό, αν κρίνω από όσες έβλεπα καθημερινά στους δρόμους… ούτε στο Μαϊάμι Μπιτς δεν κυκλοφορούσαν τόσες.

Σήμερα όποια Καγιέν βλέπω, ακόμη και Λαμποργκίνι ΟΥΡΟΥΣ, έχει πινακίδες Βουλγαρίας, Ουκρανίας, ακόμη και Σκοπίων!!!!! Τα ύστερα του κόσμου.

Τέλος πάντων, έτσι έγιναν τα πράγματα, με τους πρώην μπρούκληδες νυν πένητες να αρχίζουν ξαφνικά να κατηγορούν τους δημοσίους υπαλλήλους πως αυτοί μας κατέστρεψαν αφού, μιας και τους πλΕρώνουμε από τους φόρους μας, και όλοι μαζί να βρίζουν το κράτος, το οποίο θα πρέπει να έχει από ένα πυροσβεστικό πάνω από το εξοχικό μας ανά πάσα στιγμή, αλλά χωρίς να πληρώνουμε φόρους…

Και έτσι, σύσσωμη η κοινωνία συντάχθηκε πίσω από το γελαστό παιδί, που θα καταργούσε τα μνημόνια, θα έβαζε στη θέση της την μαντάμα του Βερολίνου, και τον ανάλγητο «σακάτη» που μας θέλουν δούλους αφού… and the rest is history.

Η χώρα όμως αντί να «λευτερωθεί», φλέρταρε με τα συσσίτια και την άβυσσο χάρη σε Μπαρουφάκηδες, Λαπαβίτσες, Κατρούγκαλους, και Χαϊκάληδες, αλλά ευτυχώς την τελευταία στιγμή ο Αλέξης συνειδητοποίησε τι επρόκειτο να γίνει, έκανε την κωλοτούμπα του, και όλα καλά, με μπόλικα νέα μνημόνια, τεμενάδες στους «θεσμούς», φόρους, χαράτσια, περικοπές συντάξεων, και λοιπά κατορθώματα της Πρώτης Φοράς Αριστεράς, η οποία ενέταξε στους κόλπους της, δίπλα σε μαοϊκές συνιστώσες,  και όλα τα μπουμπούκια του πάλαι ποτέ κραταιού Πασόκ, που μύρισαν νέο μπουλκουμέ, από άλλο όμως μετερίζι.

Ελλαδάρα, ποτέ δεν πεθαίνεις να ‘ουμ!

Κάτι παρόμοιο με αυτό για τον Αλέξη και την άβυσσο είπε προχθές και ο Κυριάκος, αν δεν κάνω λάθος, λέγοντας με στόμφο πως ο Σύριζα μας πήγε ένα βήμα πριν την άβυσσο, αλλά η ΝΔ μας πηγαίνει ένα βήμα μπροστά… Αν το είπε πράγματι, τότε ισχύει το «γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει», ή κάπως έτσι. Όπως και να ‘χει, καλά θα κάνει να απολύσει πάραυτα τους λογογράφους του.

Διότι σε ένα μεγάλο βαθμό ήδη είμαστε μέσα στην άβυσσο. Ως τον λαιμό.

Μέχρι πριν από 10 χρόνια όποιος ασχολιόταν ως παρατηρητής με τη νεοελληνική πολιτική, χωρίς να είναι κομματόσκυλο που περιμένει διορισμό, συμφωνούσε πως η χειρότερη κυβέρνηση ήταν εκείνη του μπαμπά του Κυριάκου.

Που η θητεία του απέδειξε πως οι παλιότεροι, της δεκαετίας του ’60 δηλαδή, κάτι ήξεραν όταν μιλούσαν για «εφιάλτες» και «καθάρματα». Εξ ου και εξαφανίστηκε μέσα σε 2-3 χρόνια (χάρη και στον Σαμαρά).

Με αποτέλεσμα να επανέλθει το κυνηγημένο και πλήρως απαξιωμένο (λόγω σκανδάλων) τότε Πασόκ, και να κυβερνήσει ανεμπόδιστα για άλλα 11 χρόνια!!!!

Τόσο καμένοι από τον Μητσοτάκη αισθάνονταν οι Ελληνέζοι, που μέχρι και τη Μιμή θα έκαναν πρωθυπουργό, μέχρι και τον Κατσανέβα, αρκεί να μην ξαναζούσαν τέτοια οδυνηρή εμπειρία.

Μέχρι που ζήσαμε την 5ετία των σούργελων του Σύριζα. Που έσπασαν κάθε ρεκόρ ανικανότητας και ιδεοληπτικής φαυλότητας.

Που μπροστά τους μέχρι και ο… Κατσίκης, μέχρι και ο… Φρανς Τσαγκάρης, μέχρι και ο… Γιακουμάτος, ακόμη και ο Χάρης (διά τούτο λέγω) Καστανίδης φαντάζουν statesmen διεθνούς βεληνεκούς.

Και πάνω που λες πιάσαμε πάτο, τσουπ σκάει μύτη ο Κυριάκος με τους «αρίστους» του, και… κουράγιο αδέρφια, θα σκάψουμε κι άλλο!

3 χρόνια τώρα και τι δεν είδαμε, και τι δεν ζήσαμε;

Από κορονοϊό, διασωληνώσεις και θανάτους, μέχρι πόλεμο και απειλές πολέμου.

Χώρια η ανεργία, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός (που σήμερα είναι ανάλογος εκείνου της θητείας του μπαμπά), η εγκληματικότητα, οι γυναικοκτονίες, οι μαχαιροβγάλτες χουλιγκάνοι, οι συνεχιζόμενες ροές (που δεν τις αναφέρουν τα πετσωμένα ΜΜΕ), τα χιόνια, οι πλημμύρες, οι φωτιές, κ.ο.κ.

Μέχρι και η Ευρώπη έπεσε θύμα της περίφημης «γκαντεμιάς» του γόνου, και ετοιμάζεται για τα χειρότερα.

Μέχρι και Γ’ Π.Π. είναι στα χαρτιά!

Μέχρι και η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης προετοιμάζει δελτίο τροφίμων και καυσίμων για τον χειμώνα που  ‘ρχεται.

Όσον αφορά στα καθ’ ημάς, τα πάντα όλα βρίσκονται σε κατάσταση suspended animation.

Το μόνο που ακούγεται είναι επιδόματα επί παντός επιστητού, και για τον κάθε πικραμένο.

Τόσα επιδόματα είχαμε να δούμε από την εποχή του… Τσοβόλα.

Και μάλιστα από «νεοφιλελεύθερο» πολιτικό, του Χάρβαρντ παρακαλώ… χα χα χα.

Όλα λοιπόν σε παύση. Πού να είχαμε και προεκλογική περίοδο δηλαδή.

 Ο άλλοτε σαν ηλεκτρόνιο υπουργός Υπανάπτυξης σταμάτησε να εγκαινιάζει μπακάλικα και 4all, και μάλλον εξαφανίστηκε, ο υπουργός Ανεργίας ψάχνει κι άλλα ιδιωτικά γραφεία να χρυσοπληρώσει μπας και βγει επιτέλους και καμιά σύνταξη, ο υπουργός ΠροΠο μετράει δολοφονίες και επιθέσεις, και οι λοιποί πολιτικάντηδες υπουργοί και βολευτές κάνουν προεκλογικό αγώνα στις περιφέρειές τους μοιράζοντας υποσχέσεις και… επιδόματα, με τον ανέμελο πρωθυπουργό μας να συνεχίζει να ζει στον κόσμο του, και να δηλώνει (ανάμεσα στα συνήθη τριήμερα διακοπών) μέσω του εκπροσώπου τύπου, πως ως «υπεύθυνος» πολιτικός πάντα πίστευε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν τη συνταγματική τους θητεία και να μην πηγαίνουν σε πρόωρες εκλογές!

Όντως υπεύθυνη θέση και στάση.

Έλα όμως που εγώ ο ποταπός ακόμη τον θυμάμαι να κατακεραυνώνει καθημερινά τον σέξι Αλέξη ζητώντας άμεσες εκλογές από το… 2016.

Μπας και το φανταζόμουν; Ποιος ξέρει;

Με αυτά και με αυτά η χώρα συνεχίζει να τρεκλίζει, ο κορονοϊός θερίζει, η ακρίβεια γονατίζει, η βενζίνη αγγίζει τα 3 ευρώ, ο πληθωρισμός υπόσχεται να πιάσει τριψήφιο νούμερο… αλλά όλα καλά.

Έχουμε πρωθυπουργό που σπούδασε στο Χάρβαρντ και συντονίζει το κυβερνητικό έργο. Η χώρα είναι θωρακισμένη! Καλύτερο που θα βρούμε;

Οπότε αφήστε τις σαχλαμάρες περί πρόωρων εκλογών, και ανάψτε ένα κεράκι στον σμιλεμένο γόνο, ο Θεός να μας κόβει χρόνια να του δίνει μέρες.

Το λένε όλοι οι μετακλητοί (που έσπασαν νούμερο ρεκόρ επί Κυριάκου), το λέει κι ο φίλος μου ο Μήτσος, που εκ γενετής καυχιέται για τις νεοδημοκρατικές του καταβολές (όμως το ‘12, και το ‘15  είχε ψηφίσει τον συγκαμένο, κλασικά), ασχέτως αν ακόμη περιμένει να πάρει το επίδομα για τα χιόνια της Αττικής Οδού, και ίσως να διοριστεί πουθενά κι αυτός ο έρμος, διότι όπως λέει καλός ο φιλελευθερισμός, αλλά να ‘σαι στο δημόσιο, όχι ντελιβεράς…

Και ένα δίκιο το έχει.

ΥΓ- Παλιά, επί ψυχρού πολέμου, η χώρα μας ήταν στο στόχαστρο της ΕΣΣΔ επειδή ήμασταν δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και μάλιστα φιλοξενούσαμε και αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

Σήμερα είμαστε Νο 1 στόχος της Ρωσίας, διότι ο Κυριάκος κατάφερε με έργα, λόγια, και πράξεις, να μας κάνει τον Νο 1 εχθρό του «ξανθού γένους», το οποίο οι παραδοσιακοί «δεξιοί» περίμεναν δεκαετίες να μας σώσει…

Τουρλουμπούκι δηλαδή.

ΥΓ2– Γνωστός μου, που έχει γνωστό, του οποίου η ξαδέρφη του είναι παντρεμένη με (πρώην ΠΟΤΑΜΙσιο) μετακλητό στο υπ. Υπανάπτυξης, του είπε να αγοράσει κεριά, μπαταρίες, κονιάκ, σταφίδες και κονσέρβες για τον χειμώνα.

Γιατί άραγε; Τι παίζει; Χμ;

  1. κ. Πρωθυπουργέ, όταν σκάβεις το χαντάκι βαθειά και απερίσκεπτα, τότε θα υποχωρήσουν τα ερείσματα και θα σε πλακώσουν τα τοιχώματα του. Εσύ, δεν έχεις πλέον σχέση και ερείσματα στην κλασσικά ελληνική οικογένεια, ούτε με τον άδολο δεξιό ψηφοφόρο, οπότε μην προσδοκάς πλατιά στήριξη, μόνο τους βολεμένους να μετράς. Έβλαψες όλους τους συμμάχους σου μέσα στην αφροσύνη και την αμετροέπεια που σε διακατέχει.

  2. Είδαμε και τον Σαμαρά όταν τα εφάρμοσε τα μνημόνια να βάζει χειροπέδες για 500 ευρώ φπα στους εμποράκους της γειτονιάς και να εξαυλώνει τις συντάξεις των πολιτών να αφήνει άστεγο κόσμο και το μιντιακό διαπλεκόμενο με το βαθύ κράτος σοι πάει το βασίλειο …

  3. ΕΛΕΙΨΕΣ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ, ΜΕΓΙΣΤΟ-ΤΙΤΑΝΟ-ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΑΤΡΑΚΤΟΡΑΑΑΑΑ!!!

  4. Μεγαλύτερα παράσιτα και αρπάγες του δημοσίου χρήματος από τους ντεμεκ φιλελε και το συναφι τους δεν υπαρχουν..Απο την ημερα που ανεβηκαν στην εξουσια εχουν φτιαξει αυτους και τους δικους τους επιχειρηματιες και τα σογια τους για 100 χρονια.Ενας που προέρχεται απο δεξια οικογενεια και ψηφιζει σταθερα συριζα εδω και 10 χρονια
    ιδιωτκος υπαλληλος.

  5. Παιδιά η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε στη χώρα μας αλλά και διεθνώς , κλονίζεται η σταθερότητα σε όλους τους τομείς που υπήρχε μετά το β παγκόσμιο στη δύση κατ επέκταση και σε μας.

  6. Εμεις οι κλεφτες ελευθεροι επαγγελματιες ειμαστε οι μονοι που στηριζουμε την οικονομια, πληρωναμε κατα παραβαση του συνταγματος τεβε-εφκα 1000€ το διμηνο κ ας βγαζαμε 700€ τον μηνα , πληρωνουμε τελος επιτιδευματος 600€ στο κρατος γιατι ετσι γουσταρει, οσο για τον φπα , (εδω φαινεται οτι εισαι ασχετος απο την αγορα κ το εμποριο, )που κατακραταμε πουλαμε πολλες φορες κατω απο την τιμη αγορας , γιατι εχουμε να πληρωσουμε το κρατος , τα νταβατζιλικια του , ωστε να εψει λεφτα να πληρωσει τους δημ.υπαλληλους να τα ξυνουν …

  7. Υπάρχουν αναμεσά μας. (κυκλοφορούν)
    ………….
    «Λεβέντη μου @kmitsotakis χρόνια πολλά, όμορφα πάντα δίπλα στην υπέροχη οικογένεια σου, πρωτίστως με υγεία. Δύναμη να αντέχεις να κυβερνάς για πολλά χρόνια ακόμη, να πολεμάς για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε , μια Ελλάδα μεγάλη . Μαζί θα την φτιάξουμε. Ο λαϊκισμός ας περιμένει» …………
    Ο λαϊκισμός παρακαλώ να περιμένει.
    Να πληρώνει μόνο κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.
    Μα μόνο για αυτό μας είναι χρήσιμος ο λαϊκισμός.
    Α ΝΑΙ και την ώρα της κάλπης να ψηφίζει εμάς που ξέρουμε να ζούμε.

  8. O νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός με τις υποτιθέμενες δημοκρατίες πνέει τα λοίσθια. Το Μαφιοζομητσοτακαίικο είναι από τους καλύτερους εκπροσώπους του. Μας τελείωσε η φαντασίωση της παγκοσμιοποίησης, μας τελείωσε και η φαντασίωση του πλούτου που βασίζεται στην συνεχή καταστροφή (άλλων χωρών, της φύσης κτλ.) μας τελείωσε και η μεσαία τάξη. Φτάνουμε σε ανισότητες επιπέδου φεουδαρχίας.
    Το θέμα είναι πως οι μαφιόζοι το ομολογούν. Άριστοι λέει κυβερνάνε..όπως στις αριστοκρατίες. Το θέμα είναι πως πλέον το “άρτος και θεάματα” δουλεύει μια χαρά χάρις στην εξαιρετικώς καλά οργανωμένη προπαγάνδα που αποβλακώνει τον λαουτζίκο. Πάμε στοίχημα πως ακόμη κι οι πεινασμένοι, ακόμη κι αυτοί που έχασαν δικούς τους ανθρώπους επειδή δεν είχε ΜΕΘ, που έχασαν τις επιχειρήσεις τους επειδή δεν είχαν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα θα ψηφίσουν πάλι τον εκπρόσωπο της Μαφίας;

  9. Απώτερος σκοπός τους είναι αυτός και μόνο αυτός να υφαρπάξουν την ψήφο όλων αυτών
    που δεν αλλάζουν πολιτική αντίληψη.
    Παραμένουν καθηλωμένοι να σκέπτονται και να βλέπουν τις εξελίξεις με παρωπίδες και μόνο.
    Το ζητούμενο είναι εάν θα τα καταφέρουν και ξανά το ίδιο σκηνικό. <>
    Γιατί κάποτε τα νούμερα ανατρέπονται όχι από καλή θέληση από έλλειψη αριθμών.
    Η χώρα μας γονατίζει από το εσωτερικό της πλέον.
    Η εξωτερική της εικόνα θα πάρει χρόνο να αλλάξει έστω και ελαφρά κλίση αλλαγής πορείας.
    Τους δεδομένους δεν τους εγκαταλείπει με την πρώτη αναποδιά, τους χειρίζεσαι μέχρι και
    την τελευταία σου αναλαμπή.
    Μένει να αξιολογήσουμε πόσο ακόμη αντέχουν τα κουκιά ώστε να καθηλώνεται η χώρα μας
    όπως άλλοι τολμούν να μας ορίζουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Επικίνδυνοι οι αγωνιστές

Αρχές Σεπτέμβρη, στις εκλογές του 1996, οι δημοσιογράφοι που καλύπταμε την εκστρατεία του Σημίτη τον ακολουθήσαμε αυθημερόν στη Χίο....

Απονομιμοποίηση

Όποιος μαλώνει με ανθρώπους που έχασαν παιδί μόνο χάνει. Όποιος έχει ζήσει στην οικογένειά του την απόλυτη ανατροπή της...

Η Επανάσταση του 1821 ήταν με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας;

«Ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και αυτό κάνουμε και τώρα» είχε πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την...

Το νόημα της ελευθερίας και τα άνευρα μηνύματα

Τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων και των ηγετών τους για την επέτειο της Εθνεγερσίας μας του 1821 ήταν άλλη...