Επίθεση Ερντογάν κατά Ελλάδας: Επιτρέπει αμερικανικές βάσεις ενώ στα εδάφη της τριγυρνούν τρομοκράτες

Αιχμές κατά του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας περιελάμβανε  η σημερινή ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα.

“H Ελλάδα επιτρέπει στο εδαφος της την ίδρυση αμερικανικών βάσεων ενώ εκεί τριγυρνούν τρομοκρατικές οργανώσεις. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να κάνουμε το ίδιο λάθος”, υποστήριξε, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Για τις στρατιωτικές ενέργειες στη βόρεια Συρία δήλωσε πως διαλύσαμε τον διάδρομο τρομοκρατίας που επιχειρείται να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και παραδέχτηκε ότι είναι σε εξέλιξη “νέες επιχειρήσεις στο εδαφος, στον αέρα και στη θάλασσα με όλες τις δυνάμεις σε ετοιμότητα”.

Μηνύματα σε ΗΠΑ και Ρωσία

“Αμερικανοί και Ρώσοι να ξέρουν ότι σε βάθος 30 χιλιομέτρων μέσα στη βόρεια Συρία είναι η περιοχή ασφαλείας μας και δεν θέλουμε πια να μας ενοχλούν “, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επανήλθε και στις κατηγορίες για βανδάλους και τσούλες, αναφορικά με τους διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί:

“Μέχρι σήμερα μιλάμε πάντα στη γλώσσα του λαού μας, μεταφέραμε τους καημούς μας απευθείας στο λαο μας, δεν θα διστάσουμε να ονομάσουμε τον βάνδαλο βάνδαλο, τον προδότη προδότη και τον αλήτη αλήτη”, είπε.

Νωρίερα ο Ερντογάν κατηγόρησε τον επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντζάρογλου “ότι όσον αφορά στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο υποστηρίζει τους Έλληνες και τους συμμάχους τους”.

Ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου πριν από μερικές μέρες είχε ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο σημειώνοντας χαρακτηριστικά “αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε”.

Πηγή: capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα

Η «Ημέρα της Νίκης» 

Ήταν 8 Μαΐου χθες, «Ημέρα της Νίκης» (VE-Day) κατά της Γερμανίας στην Ευρώπη, όμως δεν είναι τόσο η επέτειος...

Η λεηλατημένη Ινδία

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ινδία είναι μια πανάρχαια χώρα, ενώ το Πακιστάν είναι «προϊόν» του 20ού αιώνα....

Λευκός καπνός! Για πρώτη φορά Αμερικανός Πάπας

Ο λευκός καπνός που βγήκε από την καμινάδα της στέγης της Καπέλα Σιξτίνα σήμαινε πως η διαδικασία εκλογής του...

Μια μεγάλη επέτειος για μια Μεγάλη Νίκη!

Στις 9 Μαΐου όλη η Ρωσία γιορτάζει τη Νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο κατά της χιτλερικής Γερμανίας. Πριν από...