Παναγιωτόπουλος: Θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35

Συνάντηση με στελέχη του προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35, είχε, σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.

Κατά τη συνάντηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θα επιβιώσουμε ή όχι;

Το μακράν μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάς είναι το Δημογραφικό...
Στιγμιότυπο με αστυνομικούς

Πέντε λεπτά θλίψης

Για λίγες ημέρες η χώρα μας πάγωσε. Σήμερα, όμως, πόσοι θυμούνται τα δύο κορίτσια...
Κάλλι Αναγνώστου (Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική)

8 χρόνια από το Μάτι: Η αλήθεια για την τραγωδία της...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 8 ετών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου...
Εικονογράφημα για την Οδύσσεια του Νόλαν

Διαβάστε Όμηρο, μη δείτε Νόλαν

Στη φωτογραφία Νο 1 βλέπετε πώς ήταν ντυμένος ο Μενέλαος στην ταινία «Τροία»...