Του Νικόλαου Διάκου-Λομνιού*
Στο πολύπαθο πρότζεκτ του πρώην ΕΚΑΜ και νυν Προσωπικού Αριθμού, που σε πρόσφατο φυλλάδιο του υπουργείου Ψ.Δ. αποκαλείται ήδη «Ενιαίος Αριθμός Ταυτοποίησης Πολιτών» (νέο όνομα;), διαπιστώνονται απανωτές παλινωδίες, όπως:
– Ο Προσωπικός Αριθμός με την προσθήκη των πρώτων γραμμάτων δεν είναι πλέον αριθμός, αλλά αλφαριθμητικό.
– Υπαναχώρηση σχετικά με τον ΑΜΚΑ, ο οποίος αρχικά προοριζόταν να είναι ο Π.Α., αλλά τελικά επελέγη ο ΑΦΜ.
– Ως προς τους 1,7 εκατ. πολίτες που ήδη έλαβαν τη νέα ταυτότητα, αν θέλουν σε αυτή να αναγράφεται και ο Προσωπικός Αριθμός τους, πρέπει να γίνει σχετική παρέμβαση.
– Νέες εκπλήξεις μάς επιφυλάσσονται στο κοντινό μέλλον, αφού ο Δ. Παπαστεργίου («Ναυτεμπορική», 21/10/2024) μας ενημέρωσε ότι: «Στα αστυνομικά τμήματα θα ενημερώνεται ο πολίτης για το τι οφείλει να κάνει και επιπροσθέτως θα μπορεί να εκδώσει τους νέους κωδικούς που θα αντικαθιστούν αυτούς του TAXISnet». Άραγε για ποιους νέους κωδικούς μιλάει ο υπουργός και σε ποιο σύστημα αναφέρεται;
Τα παραπάνω φανερώνουν αντικρουόμενες τάσεις στους φορείς λήψεως αποφάσεων. Εν πάση περιπτώσει όμως, η υποχρέωση απόδοσης μοναδικού αριθμού σε κάθε πολίτη προέρχεται από διάφορα διεθνή προγράμματα και κατευθυντήριες γραμμές, όπως είναι: οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, το πρόγραμμα παγκόσμιας ταυτότητας ID2020 και, αντιστοίχως, του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ (WEF), όπου, όμως, κατά προτεραιότητα εντάσσεται η Ελλάδα.
Όπως έχει πει και ο αρχηγός ενός μικρού κόμματος, «ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι υφίσταται ακόμα ελληνικό κράτος», ενώ στ’ αλήθεια κυβερνούν άλλοι… Το περίφημο «επιτελικό κράτος» ή «Μαξίμου-μαμούθ», όπως ονομάστηκε από τον Τύπο, είναι μία… παράλληλη κυβέρνηση άνω των 470 υπαλλήλων, για το οποίο η αντιπολίτευση εξανίσταται! (Επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ).
Είναι βέβαιον ότι ο Π.Α. αποτελεί οργανικό σχεδιασμό της παγκόσμιας διακυβέρνησης -και σύντομα κυβέρνησης- για το υπό οικοδόμηση «παγκόσμιο χωριό». Αντιθέτως, σε εμάς, τους πολίτες, δεν είναι απαραίτητος. Οι προθέσεις των σχεδιαστών φάνηκαν καθαρά όταν στην πρόσφατη διατύπωση του Νόμου 5188/2025 αναφέρθηκε ως πλεονέκτημα του Π.Α. η διευκόλυνση των συναλλαγών του Δημοσίου με τους πολίτες, και όχι, αντιστρόφως, των πολιτών με το Δημόσιο, όπως μέχρι τότε, αλλά και ακόμα διαφημίζεται στα ΜΜΕ. Με άλλα λόγια, ο Π.Α. είναι απαραίτητος στους Ολίγους που (επιδιώκουν να) εξουσιάζουν τους Πολλούς, ώστε να εντάξουν τους ανθρώπους οργανικά στο διαδίκτυο!
Κάθε άνθρωπος έχει πλαστεί από τον Δημιουργό ως μοναδικός και ανεπανάληπτος, γεγονός που εκφράζεται με όλα τα χαρακτηριστικά του: δακτυλικό αποτύπωμα, ίριδα ματιού, DNA, φωνή, ακόμα και τρόπος βαδίσματος. Ο Θεός μάς γνωρίζει όλους, έναν προς έναν. Μέσω, όμως, του Π.Α. οι σχεδιαστές προσπαθούν να θέσουν υπό την κυριαρχία τους τη μοναδικότητα και το ανεπανάληπτο κάθε ανθρώπου, αποβλέποντας στην αδιαμφισβήτητη μοναδικοποίηση 100% και την καταγραφή των ενταγμένων οργανικά στο διαδίκτυο πολιτών, ώστε οι φορείς της εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδος, παρόντες και μελλοντικοί, να επιτύχουν την άσκηση απόλυτης εξουσίας πάνω τους.
Οποιαδήποτε διφορούμενη πληροφορία ή ιδιότητα αποσυντονίζει το σύστημα, όπως η περίφημη Μαριάννα με ένα ή δύο νι. Γι’ αυτό ζητείται επιβεβαίωση των στοιχείων κατά την παραλαβή του Π.Α. Οι διφορούμενες ιδιότητες είναι μια γνωστή μας πραγματικότητα και κάτι το συνηθισμένο. Πώς επιλύονταν αυτές μέχρι τώρα; Μέσω υπαλλήλων-ανθρώπων, που με τη δικής τους κρίση έκαναν την ταυτοποίηση. Ας φέρουμε στον νου μας κάποιο πολύ κοινό όνομα, π.χ. «Κώστας Παπαδόπουλος», και τη συχνότητα με την οποία ανέκυπτε ένας κίνδυνος λάθους λόγω συνωνυμίας, φέρ’ ειπείν η σύνταξη ενός Κ.Π. να φτάσει σε έναν άλλο Κ.Π. Πολύ φυσιολογικά, το πρόβλημα αυτό επιλυόταν με την ευθύνη κάποιου υπαλλήλου ή του προϊσταμένου του, έστω κι αν υπήρχε μικρή καθυστέρηση.
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;
Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Γιατί έπρεπε να υλοποιηθεί τώρα η αριθμοποίηση των πολιτών;
Πρώτον, σύμφωνα με τον προγραμματισμό για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, το έτος-ορόσημο 2030 πλησιάζει, που σημαίνει ότι μέχρι τότε όλα πρέπει να είναι ήδη ψηφιοποιημένα, μονοσήμαντα, διακριτά, ώστε να επιδέχονται επιτήρηση και στη συνέχεια επεξεργασία και έλεγχο.
Δεύτερον, επειδή τώρα η σχεδίαση των εξουσιαστών προβλέπει και επιδιώκει την αντικατάσταση των υπαλλήλων-ανθρώπων από ρόλους της Τεχνητής Νοημοσύνης (βλ. την πρόσφατη αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων), καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να έχουν επιλυθεί εκ των προτέρων όλες οι διφορούμενες ιδιότητες και να έχει μοναδικοποιηθεί κάθε άτομο, ώστε να μη σκαλώνει η Τ.Ν. και υπονομευτεί εκ των έσω η αξιοπιστία της.
Επομένως, αν προκύψουν 100 ή 1.000 περιπτώσεις, τις οποίες δεν θα καταφέρει να διεκπεραιώσει αυτόνομα η Τ.Ν., θα καταρρεύσει η πολύ προσεκτικά χτισμένη φήμη της (Hype) ότι τάχα είναι καλύτερη από τους ανθρώπους, ενώ στην πραγματικότητα η Τ.Ν. εξυπηρετεί απλώς το σχήμα εξουσίας Ολίγοι } Πολλοί. Έτσι, η… τιμή της Τ.Ν. μπορεί να διασωθεί μόνο με την εκ των προτέρων μοναδικοποίηση των υποκειμένων επεξεργασίας (ανθρώπων) μέσω του μοναδικού, σταθερού, μίας χρήσεως Π.Α.
Τρίτον, η λειτουργία του Π.Α. είναι απαραίτητη εν όψει της εξαγγελθείσας από την Κριστίν Λαγκάρντ (πιλοτικής) εισαγωγής του Ψηφιακού Ευρώ (CBDC) τον Νοέμβριο του 2025, καθώς και του Ψηφιακού Πορτοφολιού που είναι αναγκαίο για τη λειτουργία του.
ΣΤΟ «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ»
Για τους συνειδητούς χριστιανούς πολίτες τόσο η νέα δήθεν ταυτότητα -στην ουσία κάρτα δικαιωμάτων- όσο και ο Π.Α. είναι κόκκινο πανί. Μετά και την προηγηθείσα προ δεκαετίας συλλογή 100.000 υπογραφών με πρωτοβουλία του μακαριστού π. †Σαράντη Σαράντου (που φυσικά αγνοήθηκε από τις μεταγενέστερες κυβερνήσεις, αφού, όπως ήδη επισημάνθηκε, δεν κυβερνά πραγματικά η κυβέρνηση, αλλά η σκιώδης επιτελική υπηρεσία), όσοι έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα αρνηθούν να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν την ταυτότητα και τον Π.Α. είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι δεν πρέπει να συγκατατεθούν στη χρήση του Π.Α. με κάποια ενέργεια ή παράλειψή τους.
Ήδη μετά την έκδοση του Π.Δ. 40/2025 διαφαίνονται οι εξής δύο περιπτώσεις (αφού παρέλθει η τρίμηνη+ περίοδος συνδιαμόρφωσης των προβλεπόμενων ψηφίων):
Πρώτον, όσοι δεν έχουν πλήρη ταυτοποίηση δεδομένων στα διάφορα μητρώα τους μπορούν να παραμείνουν έτσι, οπότε η αυτόματη έκδοση Π.Α. δεν θα πραγματοποιηθεί.
Δεύτερον, αναφορικά με όσους ταυτοποιούνται 100% και ο Π.Α. πρόκειται να εκδοθεί γι’ αυτούς αυτόματα, η μη συγκατάθεσή τους έγκειται στο να μη χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή που θα αντλήσει τον Π.Α., ο οποίος θα έχει ήδη αυτομάτως εκδοθεί. Ανάλογες οδηγίες θα πρέπει να δώσει κάθε ενδιαφερόμενος, εφόσον χρησιμοποιεί λογιστές κ.λπ. για τις κινήσεις του στο gov και αλλού. Είναι κατανοητό ότι αυτό ουσιαστικά συνεπάγεται την αποκοπή του πολίτη από τη (μηχανογραφημένη) κοινωνική ζωή του.
Πότε ακριβώς θα γίνει αυτό μετά και τις πιθανές παρατάσεις θα φανεί στην πράξη. Ο ορίζοντας του 2030 παραμένει, αλλά οι εξελίξεις είναι στο χέρι του Θεού. Γι’ αυτό απαιτείται να παρακολουθούμε τον βαθμό ενημέρωσης-ολοκλήρωσης των επιμέρους εφαρμογών του Δημοσίου και των τραπεζών. Αυτονόητη είναι και η εντατικοποίηση των προσπαθειών αυτόνομης διαβίωσης.
ΔΥΣΩΝΥΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
Σύμφωνα με γνώμη πνευματικού προσώπου, το 666 τίθεται από τους υπευθύνους ενός έργου-πρότζεκτ στο τέλος, δηλαδή όταν αυτό έχει ολοκληρωθεί, με σκοπό να πιστοποιεί την ολοκλήρωσή του (Good-to-go) και να πληροφορεί τους μυημένους.
Επομένως, έστω και αν προσώρας δεν υπάρχει ο δυσώνυμος αριθμός στον Π.Α., όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτό σημαίνει απλώς ότι το έργο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά συνεχίζεται.
Να γιατί δεν πρέπει να λάβει κανείς τώρα τον Προσωπικό Αριθμό: Γιατί όταν θα υλοποιηθεί το πραγματικό σφράγισμα, δηλαδή τότε που στ’ αλήθεια θα δοθεί ο δυσώνυμος αριθμός 666, αυτό θα συμβεί με βάση τον Π.Α., δηλαδή θα δέσει το 666 με τον Π.Α. και θα γίνει ένας αριθμός.
Έτσι, θα είναι πρακτικά αδύνατο τότε να αποβιβαστεί κάποιος από το τρένο που θα έχει αναπτύξει ταχύτητα!
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
– Ιούνιος 2025: εισαγωγή Προσωπικού Αριθμού
– έως Σεπτέμβριο+ 2025: δυνατότητα συνδιαμόρφωσης αρχικών αλφαριθμητικών στοιχείων
– μετά τη λήξη προθεσμίας: αυτόματη παραγωγή Π.Α. και αποστολή του
– Νοέμβριος 2025: πιλοτική εισαγωγή ψηφιακού ευρώ
– έως Μάιο 2026: δυνατότητα αυτοτελούς χρήσης υφιστάμενων τομεακών αριθμών από τους πολίτες (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ)
– Αύγουστος 2026: υποχρεωτική παραλαβή νέας ταυτότητας
(υπάρχει άποψη ότι παρατείνεται μέχρι Αύγουστο 2027 για μπλε ταυτότητες με λατινικά)
– έως το 2030: μετατροπή λογαριασμών ευρώ σε λογαριασμούς ψηφιακών ευρώ με παράλληλη σταδιακή απόσυρση μετρητών.
*Οικονομολόγος, MBA / Αναλυτής-Προγραμματιστής ΗΥ
Η επίσημη γκρηκ τσέρτς, ποια επίσημη θέση έχει πάρει;
Ή κσλύτερα, έχει πάρει;