Οι «κοριοί» της στήλης πληροφορούνται ότι, πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, είχε συμφωνηθεί πως ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ Φάμελλος και Πολάκης θα συναποφασίζουν για όλα…
Του Ανδρέα Καψαμπέλη
Την ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει τις εξαγγελίες με έντονο προεκλογικό άρωμα, το ερώτημα ύστερα και από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν (και πώς) η αντιπολίτευση θα καταφέρει να μαζέψει τα συντρίμμια της για να αντιμετωπίσει τον κ. Μητσοτάκη…
Επί του παρόντος, πάντως, στην Κουμουνδούρου -αφού κύλησαν τα πρώτα εικοσιτετράωρα κομματικού ενθουσιασμού- επιστρέφουν στα καθιερωμένα, με διευθετήσεις μηχανισμών, ισορροπίες, συσχετισμούς κ.λπ. Κι αυτά τα περί «μισού ΣΥΡΙΖΑ» μόνο τυχαία δεν τα είπε ο Πολάκης.
Το βράδυ της Κυριακής μάλιστα φαίνεται ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες διαδραματίστηκαν και άλλα πολλά, που δεν τα έχουμε μάθει ακόμη. Κι όχι μόνο το γιατί ο Σφακιανός αποδέχτηκε να μην πάνε σε β’ γύρο. Διότι άλλο είναι η a priori αναγόρευση προέδρου με 49,4% και άλλο να έχεις αποδεχθεί, π.χ., αλλαγές στην κατάταξη…
Σε κάθε περίπτωση, οι «κοριοί» της στήλης πληροφορούνται ότι, πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, είχε συμφωνηθεί ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε καθεστώς δυαρχίας: Φάμελλος και Πολάκης θα συναποφασίζουν για όλα…
Ένα από τα βασικά(;) επιχειρήματα που επηρέασαν τον Πολάκη ήταν ότι, εάν αφήνονταν τα πράγματα ώστε να εκλεγεί αυτός αρχηγός, ήταν δεδομένη μια νέα (νομοτελειακή και τελειωτική) διάσπαση. Με ορατό το ενδεχόμενο να απομείνει αρχηγός του… εαυτού του. Και, αν μη τι άλλο, έχει την πολιτική εμπειρία να τα καταλαβαίνει αυτά.
Τους δύο συναρχηγούς θα πλαισιώνει η Γεροβασίλη (που επέλεξε και τον νέο εκπρόσωπο Τύπου), διαμορφώνοντας τυπικά μια τρόικα. Χαμένος των εξελίξεων, ο Νίκος Παππάς…
Προβλήματα υπάρχουν και στο κίνημα Κασσελάκη, με τον άλλον Παππά, τον Πέτρο από το Κιλκίς, που όχι μόνο δεν πήγε στα… γεννητούρια του νέου κόμματος, αλλά συνεχίζει να του κάνει μούτρα…
Γιατί τα έσπασαν; Ο Παππάς θέλει στις επόμενες εκλογές να μετακινηθεί στην Α’ Θεσσαλονίκης. Όμως, τη θέση αυτή έχει καπαρώσει η Τζάκρη. Κάπως έτσι κι αυτός ξεκίνησε το φλερτ και με το ΠΑΣΟΚ…
Ο «κοριός» έχει την απάντηση και για την αναδίπλωση της Νίνας Κασιμάτη: τα πήρε στο κρανίο όταν ο Κασσελάκης όρισε ως υπεύθυνη του κόμματος για τον Πειραιά (καπελώνοντάς την) τη Σοφία Βόσσου! Η τραγουδίστρια, που μεσουράνησε πριν από δεκαετίες (και προφανώς θα πολιτευθεί με το νεοσύστατο κόμμα), έκανε το πολιτικό ντεμπούτο της τραγουδώντας το «Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη» στα γραφεία Κασσελάκη στον Ταύρο, την επομένη του μπάχαλου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ…
Η Νίνα αντήλλαξε μέχρι και θερμούς ασπασμούς με τον Ανδρουλάκη στην προχθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Β. Ασημακόπουλου. Εκεί, πάντως, έδωσε το «παρών» ένας ακόμη (μετεωριζόμενος) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Καλαματιανός. Το ευγενές πρόσχημα ήταν η κοινή καταγωγή του, από την Ηλεία, με τον συγγραφέα. Διατηρεί, όμως, πολύ καλές προσωπικές σχέσεις και με τον πρόεδρο Νίκο. Αρχές του καλοκαιριού είχε κάνει μαζί του και μια συνάντηση που δεν πήρε(;) χαμπάρι κανείς…
Το ακροατήριο, κατά τα λοιπά, ήταν πασοκοκρατούμενο. Ωστόσο, μέχρι και ο Αλέξης Μητρόπουλος ξεφύτρωσε…
Δημοσιεύεται στη «δημοκρατία»
Για αυτή την ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει τις εξαγγελίες με έντονο προεκλογικό άρωμα
έχετε χρέος να δουλέψετε και να δώσετε φως στον ψηφοφόρο.
Γιατί η καθυστέρηση?
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χρειάζεται μερικούς βουλευτές ποιους θα πάρει και από που?
Η Νέα Αριστερά πως προχωράει για τις επόμενες εκλογές?
Το ΠΑΣΟΚ πως παίζει στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει κάποια στιγμή?
Τα τόσα κόμματα ποιες οι δυνατότητες για την επόμενη βουλή?
Η μήπως το Βατερλό έχει χρόνο με σκαμπανεβάσματα σε βάθος χρόνου?
Τι ήθελε προκύψει με ποσοστά 18% , 20% , 25% ?
Ποια η επόμενη πολιτική εικόνα ώστε να σωθεί η χώρα?
Υπάρχει διάθεση να προχωρήσουμε σε κάτι το διαφορετικό η ως συνήθως ουραγοί?
Δίχως διαμόρφωση ώστε το κλίμα να είναι έτοιμο, μεσολαβούν και οι γιορτές και η αλλαγή
του χρόνου, κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά το δρόμο.
Ο Τύπος πως ήθελε συνεχίσει να παρέχει ενημέρωση?
Κατά τα γνωστά υποδειγματικά δεδομένα η κάτι το διαφορετικό?