Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*
Οι ιδέες έχουν συνέπειες, έγραφε κάποτε ο φιλόσοφος Richard M. Weaver. Και είναι αλήθεια. Αναλογιστείτε, οι ιδέες της Aριστεράς που κυριάρχησαν κατά τη Mεταπολίτευση τι πολυεπίπεδες συνέπειες είχαν.
Εμείς μπορεί να παραμυθιάζουμε τα παιδιά μας ότι περνούσαμε καλά με τον εξ ανατολής γείτονα όσο θέλουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τελευταίος ουδέποτε έκανε τα ίδια βήματα προς το μέρος μας. Και όχι μόνο δεν τα έκανε, αλλά τώρα είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να καταλάβει και εδάφη μας. Οι Τούρκοι, μάλιστα, δεν θα σταματήσουν στο Αιγαίο. Χωρίς τη Θράκη δεν μπορεί να συντελεστεί σταθεροποίηση της επεκτάσεώς τους προς δυσμάς. Γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ως μέσον η Παντουρκική Ιδεολογία για τους Τούρκους της Διασποράς (Dis Turkler), ώστε να επιτευχθεί η ένωσή τους υπό την πνευματική καθοδήγηση της Τουρκίας.
Τη στιγμή που εμείς προσβάλαμε τους νεκρούς προγόνους μας γράφοντας στα βιβλία Ιστορίας του δημοτικού ότι στη Σμύρνη έγινε «συνωστισμός». οι Τούρκοι ήδη από το 1977 έγραφαν διά του Τσελίκογλου για τη δυτική Θράκη: «Σ’ όποιον με πειθώ δεν ησυχάζει, πρέπει να τ’ ασκήσεις βία, φρόνιμος να είναι για να μάθει. Η φιλία του Έλληνα να λείπει, μίσος έχω δίχως τέλος, πρέπει απ’ τη Θράκη μας να φύγει».
Η φιλία όπως και η χειραψία απαιτεί τη συμμετοχή και των δύο μερών. Εάν τείνεις το χέρι για χειραψία και το άλλο μέρος προσπαθήσει να στο δαγκώσει, η επανάληψη της ίδιας κίνησης σηματοδοτεί έλλειψη αξιοπρέπειας. Σχεδόν έναν αιώνα τώρα οι στόχοι της τουρκικής πολιτικής είναι ακριβώς οι ίδιοι: Η πάγια επιδίωξη της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, η κατάκτηση των νησιών του Αιγαίου, οι βλέψεις σε εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ, της Συρίας και της Βουλγαρίας, η ανάληψη του ρόλου του χωροφύλακα της περιοχής και η συνεχής επιδίωξη στρατιωτικής αναβάθμισης και από τις δύο πλευρές δυνάμεων που είναι αντιτιθέμενες.
Η κατεύθυνση της εθνοαποδόμησης οδήγησε δύο σχεδόν γενεές να ξεχάσουν τη σκληρή πραγματικότητα. Δεν είμαστε ούτε Ελβετία ούτε Σουηδία ούτε Λουξεμβούργο. Το προνόμιο για να μένεις σε αυτόν τον παράδεισο επί της Γης έχει αντίτιμο. Αυτό το γνώριζε καλά ο Έλληνας χιλιάδες χρόνια τώρα.
*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – [email protected]