«Άγιος Δημήτριος ο γηπεδοφτιάχτης»

Του Χρήστου Μπολώση

Καμιά φορά, τα μικρά και ασήμαντα πραγματάκια λένε καλύτερα την αλήθεια από τις φανφάρες και τις πολυδάπανες ρεκλάμες.

Όταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 τα βήματά μας μάς οδηγούσαν στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, κάποια διαφορετικά φέιγ βολάν εντυπωσίαζαν.

Ήταν κάτι σαν εικονίτσες που απεικόνιζαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη με αμφίεση αγίου και τη λεζάντα «Άγιος Δημήτριος ο γηπεδοφτιάχτης».

Αυτό το μικρό και ασήμαντο χαρτάκι τα είπε όλα για την προσφορά στην ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη, που εδώ και λίγες ημέρες αποχώρησε, παραδίδοντάς την στον Μάριο Ηλιόπουλο.

Παρέλαβε (δεύτερη φορά) τον Ιούλιο του 2013 μια ΑΕΚ καταχρεωμένη, που έπαιζε στα «χωράφια» της Γ’ Εθνικής, και δεσμεύθηκε ότι θα ξανακάνει τη ΑΕΚ μεγάλη, με δικό της σύγχρονο γήπεδο στη θέση του παλιού.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 εγκαινιαζόταν η «Αγια-Σοφιά», εντυπωσιάζοντας όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, ενώ το 2023 η ΑΕΚ έκανε το νταμπλ και, λίγους μήνες αργότερα, έδινε τον πρώτο της ευρωπαϊκό αγώνα, υπό τους ήχους του ύμνου τού Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτός ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που πλέον αποτελεί παρελθόν από τα διοικητικά της ΑΕΚ, διότι σε όλα τα άλλα θα είναι μέσα, όπως υποσχέθηκε.

Ευχαριστούμε, Δημήτρη Μελισσανίδη, καλώς όρισες, Μάριε Ηλιόπουλε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...