Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος…

Του Strange Attractor

Ολοκληρώθηκαν χθες οι «κρίσιμες» για τον τόπο ευρωεκλογές, με πολλαπλά και περίεργα συμπεράσματα, το σημαντικότερο εκ των οποίων η τεράστια αποχή, που σημείωσε ρεκόρ όλων των εποχών.

Λογικό, αφού διανύουμε περίοδο μίνι καύσωνα, και ο πραγματικός πόλεμος γίνεται για ένα ρουμ ή μια ξαπλώστρα, και όχι για το ποιος διάσημος μαϊντανός θα μας εκπροσωπήσει στας Βρυξέλλας.

Και όσο για εκείνους που επιμένουν να ασχολούνται, δόξα τω Θεώ βγήκε η Ελεονώρα, βγήκε και ο Αυτιάς. Άρα μπορούμε να χαλαρώσουμε ως έθνος…

Βέβαια δε βγήκε ο Ζαγοράκης κι εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα, αλλά είμαι σίγουρος πως η πατρίδα θα βρει τον δρόμο της και χωρίς αυτόν.

Από κει και πέρα η αποχή που λέγαμε σάρωσε. Και μάλιστα χωρίς καμιά κατευθυνόμενη καθοδήγηση, όπως εκείνη του τίτλου του παρόντος παραληρήματος, αλλά παντελώς αυθόρμητα.

Ούτε το δικαίωμα ψήφου στις 100.000 περίπου 17αρηδες δε βοήθησε, αφού και αυτοί μάλλον προτίμησαν τις παραλίες, παρά να ρίξουν το κουκί τους στον Μεϊμαράκη ή τη Βόζενμπεργκ.

Δεύτερο μεγάλο συμπέρασμα το χαστούκι προς τη Νέα Δημοκρατία, την οποία εγκατέλειψαν 1.000.000 ψηφοφόροι της, άλλοι για τις παραλίες που λέγαμε, κι άλλοι για νεοπαγή κόμματα δεξιότερα αυτής.

Λογικό, αφού το 41% του Κυριάκου και η εξ αυτού αλαζονεία οδήγησαν στα χθεσινά και έπονται και χειρότερα.

Και να ήταν μόνο η αλαζονεία; Προχθές άκουγα τον πρωθυπουργό ζωντανά σε πάνελ να θυμίζει τον αλήστου μνήμης Χάρρυ Κλυνν, όταν ξεδιπλώνοντας το όραμά του είπε και το αμίμητο «εξάλλου, παραλάβαμε χάος από τους προηγούμενους» με τον αδέκαστο δημοσιογράφο να αναγκάζεται να του θυμίσει πως «μα καλά, εσείς δεν ήσασταν οι προηγούμενοι;».

Τι να λέμε; Τσάμπα οι χρυσοπληρωμένοι Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι.

Χαστούκι λοιπόν σβουριχτό το ποσοστό των «αρίστων», με ανεπιβεβαίωτες φήμες να λένε για έναν Κυριάκο που τον έχουν με κομπρέσες και βαλεριάνες στο Μαξίμου… κάτι που εγώ δεν πιστεύω, διότι αν μη τι άλλο εκτός από σμιλεμένος και έντιμος, είναι και αγέρωχος! Δε μασάει… θα κάνει κανέναν μίνι ανασχηματισμό, θα αναβαθμίσει πάλι τον Άδωνι, και βουρ ξανά για το επόμενο 41%.

Και σαν να μην ήταν μόνο αυτά, που κάπως πόνεσαν τους «αρίστους», είχαμε και τον «θρίαμβο» του Βελό, ειδικά στη Β. Ελλάδα, όπου κυριολεκτικά σάρωσε.

Λογικό… κι ας πουλάει κηραλοιφές διαβασμένες από τους γέροντες του Όρους, ή χειρόγραφες επιστολές του Ιησού, κλπ. κλπ.

Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα τον έβγαλαν δεύτερο, αν δεν κάνω λάθος.

Γιατί;

Διότι… δεν υπάρχει ούτε ένας υπουργός με καταγωγή βορειότερα της Λάρισας.

Διότι το μετρό, 25 χρόνια μετά, ακόμη σκάβεται, κι ας γράφουν τα παπαγαλάκια των πετσωμένων θεσσαλονικιών σάιτς και ΜΜΕ καθημερινά για τις νέες επεκτάσεις του μετρό, τους πολυτελείς σταθμούς, και άλλες παρόμοιες τρίχες κατσαρές.

Διότι ο ΟΑΣΘ βαρυγκωμάει, και τα περίφημα (μεταχειρισμένα) ηλεκτρικά λεωφορεία είναι τα περισσότερα παροπλισμένα μιας και δεν προβλέφτηκαν ανάλογοι επαρκείς φορτιστές.

Διότι το περίφημο φλάιοβερ (του Καραμανλή) έχει κόψει την πόλη στα δυο, συντελώντας σε ατελείωτες ώρες καθυστέρησης και μποτιλιαρίσματος.

Διότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί πλέον ανέκδοτο, τουλάχιστον από τη Λάρισα και πάνω.

Διότι ακόμη και στην (ιδιωτική πλέον) εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, οι λωρίδες από την Κατερίνη μέχρι την ερωτική συμπρωτεύουσα είναι πλέον εδώ και πολύ καιρό δυο ή και μία, λόγω «εργασιών», ενώ κάποτε ήταν τέσσερις προς Βορρά και τέσσερις προς Νότο.

Regression λέγεται αυτό, ή αλλιώς επιστροφή στα 60’ς.

Εν τω μεταξύ τα διόδια αυξάνονται και πληθύνονται (ακόμη και χθες μέρα εκλογών λειτουργούσαν κανονικά).

Διότι η ανομία, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα (ειδικά των ανηλίκων) έχουν πιάσει ταβάνι.

Χώρια η ακρίβεια, η κερδοσκοπία, η έλλειψη δημόσιας υγείας, κλπ. κλπ.

Και άλλα πάρα πολλά… όπως π.χ. εκείνο το πολυδιαφημισμένο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στη Δράμα, που θα δημιουργούσε 3.000 θέσεις εργασίας, αλλά τελικά άνοιξε στα Σκόπια.

Λέτε να το πάρει το μήνυμα ο Κυριάκος, όπως το πήρε ο Μακρόν (και οι Γερμανοί και οι Σουηδοί);

Ή θα συνεχίσει να μας λέει για τις πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις, π.χ. ο γάμος και η τεκνοθεσία των γκέι, στις οποίες προχώρησε αλλά ο κοζμάκης μάλλον δεν τις αντιλαμβάνεται;

Όπως και να έχει, το χθεσινό αποτέλεσμα αποτελεί καμπανάκι για την κυβέρνηση, τους χειροκροτητές της, τις χιλιάδες των μετακλητών, και ίσως και τα ΜΜΕ…

Όσο για τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, αυτοί δεν ανησυχούν.

Και να πέσει ο Κυριάκος, λέμε τώρα, υπάρχουν άλλοι σωτήρες έτοιμοι από καιρό να τον αντικαταστήσουν, ειδικά μέσα στο κόμμα του όπου η οσφυοκαμψία για την καρέκλα αποτελεί «νόμο του κράτους»!

  1. Υπάρχει θεσσαλονικιός υπουργός. Ο Ταχιάος στο Μεταφορών αρμόδιος για το μετρό αν και δεν έχει εκλεγεί αλλά διορίστηκε από τον Κούλη ως άριστος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....