Ζητείται ηγέτης!

Του Factor X Jr.

Μια πρώτη ανάλυση για το τραγικό αποτέλεσμα.

Πρώτον, είναι ντροπή να έχουν παγιώσει τη δυναμική τους στη Θράκη τα μεμέτια.

Δεύτερον, η ΝΔ αν δεν αλλάξει θα βουλιάξει. Αφενός ο Μητσοτάκης έχασε το «δημοψήφισμα», αφετέρου τα ποσοστά της -σε αριθμό ψήφων- βρίσκονται πλέον σε ιστορικά χαμηλά.

Τρίτον. Ο λαός με τη δυσθεώρητη αποχή ξεκαθάρισε ότι σιχαίνεται το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για πολιτειακή ανωμαλία. Δε γίνεται να επικαλούνται πια οι ταγοί μας τη λαϊκή νομιμοποίηση με 60% αποχή.

Τέταρτον. Επιβεβαιώθηκε εκ νέου ο καταποντισμός της αριστεράς. Μονόδρομος ο συνασπισμός δυνάμεων για ευνόητους λόγους.

Πέμπτον. Η δεξιά ανέβηκε, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο πως αν δε βρεθεί ένα πρόσωπο να ενώσει τις… σκόρπιες φωνές διαμαρτυρίας δεν πρόκειται να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη.

Από τη μεριά μας φρονούμε ότι το πολιτικό μας σύστημα πνέει τα λοίσθια και οι εκπρόσωποί του δε διαθέτουν τα εχέγγυα για να το διασώσουν. Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει ήδη.

Επομένως για να μην αρχίσουν οι λαϊκές εξεγέρσεις (αυτό είναι το επόμενο βήμα με τέτοια ποσοστά αποχής) την ώρα που η χώρα απειλείται από τον «φίλο» του Κυριάκου, Ταγίπ, ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα(;) Γ’ΠΠ, η λύση είναι μία.

Να βγουν μπροστά οι πατριωτικές δυνάμεις της παράταξης, κι εννοούμε τον Καραμανλή και τον Σαμαρά (οι μοναδικές εναπομείνασες σοβαρές-μπαρουτοκαπνισμένες, παρά τα λάθη τους, πολιτικές προσωπικότητες), και να πράξουν τα δέοντα ώστε να επέλθει η πολυπόθητη σταθερότητα που κατά τα φαινόμενα γύρισε μια και καλή την πλάτη στον Μητσοτάκη.

Οψόμεθα…

  1. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Ο Σαμαράς δεν είναι αυτός που έφερε στη ΝΔ τα αποβρασματα του ΛΑ.ΟΣ και φρόντισε να γίνει αρχηγός της ΝΔ ο Μητσοτάκης σε βάρος του Μειμαρακη; Που έφερε μνημόνιο ενώ απαξιωνε το μνημόνιο του ΓΑΠ ως εθνική καταστροφή; Από αυτόν να περιμένουμε ηγεσία; Που το 2012 με αυτόν αρχηγό και συνέταιρο τον Βενιζέλο, η ΝΔ πήρε 18% και μετά με τον εκλεκτό του τον Μητσοτάκη ενσωμάτωσε και τα υπόλοιπα λοιμα του σημιτικου ΠΑΣΟΚ ώστε σήμερα να μας κουνάνε το δάχτυλο οι σκερτζοι και οι γεραπετριτηδες;

    Ο Καραμανλής δεν είναι αυτός που ψήφισε ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια της ΝΔ γιατί θεωρούσε πως πράττει καθήκον επαναπαυμενος στη “λαϊκή εντολή”;

    Ντρέπομαι που τα θυμήθηκα, αλλά εσείς τους θέλετε για ηγέτες; Υποφέρουμε από το 2010 για να υπάρχουν ακόμη τέτοιες απόψεις; Καλή επιτυχία στην αποτυχία σας

  2. Τον συνασπισμό δυνάμεων για ευνόητους λόγους, τον αντιλαμβάνομαι -παρακαλώ διόρθωση εάν- ως απλή αναλογική που πολεμήσατε με αισχρό τρόπο και επιβάλλατε την μονοκομματική σταθερότητα με ότι έχουμε σήμερα ως αποτέλεσμα.
    Ο Σαμαράς έχει παραδώσει την χώρα με μόλις 23 μέρες χρήματα στα ταμεία του κράτους έτος 2015.
    Ο Καραμανλής έχει δυο θητείες που έχει δώσει στίγματα πατριωτισμού, έχει αντιμετωπίσει στεγανά που μέχρι σήμερα υπάρχουν μέσα στο κόμμα Ν.Δ.
    Συνασπισμός λοιπόν δυνάμεων περιλαμβάνει ευρύτερο χώρο με άτομα που γνωρίζουν, έχουν δώσει έργο,
    διαθέτουν όρεξη για την χώρα, όπως επίσης χαίρουν και ανταμοιβής από μεγάλη δύναμη του λαού.
    Η Ν.Δ. έχεσε την επαφή με τον πολίτη. Δεν γίνεται να μιλάμε για λιγότερο από εκατομμύριο ψηφοφόρους με τόσα χρήματα που έχουν διατεθεί για διαφήμιση – προβολή. Παταγώδης αποτυχία, δεν χωνεύεται, αποτελεί πραγματικό γεγονός και ομιλούν οι αριθμοί.
    Παρατήρηση πολύ σημαντική για τις εκλογές.
    Σε πραγματικό αριθμό εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πόσο είναι το ποσοστό της Ν.Δ. την 09 Ιουνίου 2024?
    Πως εκλαμβάνονται τα λόγια που ακούσαμε-διαβάσαμε: οι Πολίτες που μας στήριξαν ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν διαφορετικά τη μάχη.
    Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο και με περίσσιο αυτοέλεγχο πρόσθεσε θα κάνουμε αυτό. Με άλλα λόγια πόσο χρόνο θέλει να έχει η παρούσα εξουσία ώστε να δέχετε, ήττες, να νοθεύει αποτελέσματα, να ερμηνεύει το μήνυμα της κάλπης ως τίποτα δεν έχει συμβεί.
    Ποια ντροπή, ποια αξιοπρέπεια, ποια πρόσωπα άξια εμπιστοσύνης και εκτίμησης.
    Πόσο κάτω του μηδενός έλεος.

  3. θα ηθελα να γραψω αρκετα αλλα μαλλον σημερα καταλαβε ο κυριος που εγραψε το εν λογω αρθρο- συμπερασμα τι ακριβως εχει γινει. πρωτον στην θρακη οι πολιτικες του πθ και τα αλησβερισια με τον ερντογαν εφεραν αυτο το αποτελεσμα που δειχνει να ειναι μη αναστρεψιμο για τα επομενα χρονια.ειναι τραγικο ακομα και αν ηταν μια απλη φαντασιωση πσο μαλλον τωρα που ειναι πραγματικοτητα με πολλες και δυσαρεστες συνεπειες για τα επομενα χρονια.δευτερον ο πθ εχει εμπλακει σε πολυ σοβαρα θεματα και παλι καλα να λεει που επιασε και αυτο το ποσοστο γιατι ουτε να αλλαξει μπορει ουτε και θελει οποτε διαχρονικα η νδ παει για φουντο .η αλλαγη θα ειναι μια τεραστια κολοτουμπα που κανεις απο την βαση του κομματος δεν θα την αντεξει.τριτον με 60% αποχη πραγμα που σημαινει οτι αυτη η εκλογικη μαχη δεν ηταν χαλαρη ψηφος ηταν διαμαρτυρια για την καθημερινοτητα του πολιτη .καλλιεργησαν στην αρχη την χαλαρη ψηφο και οτι δεν επηρεαζει την δεδηλωμενη της κυβερνησης αλλα στην ουσια εβλεπαν οτι τελικα ο γυαλος δεν ηταν στραβος αλλα οτι στραβα αρμενιζουν.το 41τακατο που κρατουσαν σαν ευαγγελιο ολοι οι βουλευτες και οι υπουργοι στα φιλικα καναλια παει πεταξε .κανεις δεν μπορει πλεον να ευαγγελιζεται αυτο το ποσοστο που ηταν ποσοστο ευθυνης ,τωρα το καταλαβαν ,και οχι ποσοστο κανουμε οτι γουσταρουμε.η αριστερα αν και βγηκε λαβωμενη κρατησε κανω κατω τα ιδια ποσοστα και αυτο ισως σηματοδοτησει καποιες συνεργασιες που ειναι ικανες να χτυπησουν την κυβερνηση στο μελλον αν βρουν μια κοινη συνισταμενη .πεμπτον η δεξια δεν ανεβηκε εκτος αν υπαρχουν πολλες δεξιες σε αυτον τον τοπο .ανεβηκαν ολοι αυτοι που κατηγορηθηκαν ως ψεκασμενοι ως προδοτες της λαικης δεξιας που βρισκονται δεξιοτερα της λαικης δεξιας του πθ και εκει ειναι το θεμα.γιατι στην ευρωπη η ακρα δεξια σουλατσαρει πλεον στην ευρωπαικη ενωση με οτι σημαινει αυτο.με λιγα λογια μας λετε οτι η νδ πρεπει να κανει κολεγιες με την ακρα δεξια για να χτυπησει τον οποιονδηποτε σχηματισμο σε αυτη τη χωρα.οσο για τους πρωην πθ ας το αφησουμε γιατι πλεον κανεις απο τους δυο δεν εχει την ορεξη το παθος αλλα και τα εφοδια να χτυπησει τον μητσοτακη .εχουν ξεδοντιαστει και οι δυο με πολλους τροπους.εχουν αρκεστει στην γωνια τους με καποιες ανουσιες δηλωσουλες περι ανεμων και υδατων και να πεφτει ο μισθος του πρωθυπουργου καθε μηνα.ενα ειναι το συμπερασμα η νδ εχει χασει την επαφη με τον κοσμο και την πραγματικοτητα.δεν ενδιαφερεται για την καθημερινοτητα του πολιτη την ασφαλεια την υγεια την παιδεια την ακριβεια .οσους ανασχηματισμους και να κανει η αντιστροφη μετρηση εχει ηδη αρχισει.

  4. Περιμέναμε πολύ πιο κάτω τα ποσοστά της Ν.Δ .Αυτό το ποσοστό που έλαβε είναι από τους βολεμένους του Μητσοτάκη και μόνο! Αυτή ΔΕΝ είναι η Νέα Δημοκρατία που ξέραμε πριν Μητσοτάκη, είναι ένα κόμμα από Πασόκ , Φλωρίδης,Χρυσοχοΐδης, και από το κόμμα Καρατζαφέρη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΝΔ.

  5. Εάν πιστεύετε ότι ο κουρασμένος τής Εκάλης καί ο Σαμαράς
    είναι πατριώτες , τότε πρέπει να πιστέψετε
    ότι εγώ έχω ανάστημα 3,45 μέτρα !!

  6. Αν δεν ξεκολλήσουμε από το κόμματα, τίποτε δεν θ’ αλλάξει. Όλο για τούς ίδιους και τούς ίδιους γράφετε και προσπαθείτε με φθαρμένα υλικά να κτίσετε καινούριο σπίτι.

    Ο τίτλος τού άρθρου τα λέει όλα: Ζητείται ηγέτης! (και άνευ τούτου ουδέν δύναται γενέσθαι των δεόντων). Προς εξεύρεσή του, λοιπόν, πρέπει να στραφεί η προσοχή όλων και όχι στο παλιό (διε)φθαρμένο σύστημα/πρόσωπα.

  7. Ο Έντι Ράμα που επισκέπτηκε την επαρχία του προ ολίγου καιρού;

  8. Τὸν Σεπτέμβριο τοῦ 2020 εἶχα γράψει τὸ παρακάτω post ἐδῶ, στὸ Antinews.
    Τὸ ἀναπαρήγαγα καὶ τὸν Δεκέμβρη τοῦ ᾽22,
    μάλιστα κάτω ἀπὸ (ὅμοια) ἀνάρτηση τοῦ Factor X Jr,
    ὁ ὁποῖος μιλοῦσε καὶ πάλι γιὰ ἔλλειμμα ἡγεσίας κττ.
    Ἂς διαβαστῆ Ε Ν Τ Ι Μ Α καὶ Ψ Υ Χ Ρ Α Ι ΜΑ, λοιπόν, τὸ κείμενό μου ἐκεῖνο,
    ὑπὸ τὀ φῶς τῶν ἐξελίξεων, τέσσερα χρόνια μετά ….

    (Συνέχεια)

  9. Δρίμακος 21/09/2020 16:27:26

    Πλέον, δὲν ὑπάρχουν «πατριωτικὲς δυνάμεις» γενικῶς,
    δὲν ὑπάρχει οὔτε καὶ «πατριωτικὴ δεξιά» εἰδικώτερα …

    Τούτη τὴν ὥρα,
    τὸ ποσοστὸ ὅσων εἶχαν ἢ ἀπέκτησαν ξανὰ ἔντονες πατριωτικὲς εὐαισθησίες
    (ἀποκαλουμένων περιπαικτικὰ «ἐθνολαϊκιστῶν» ἀπὸ τὴν «καθὼς πρέπει»  ἰντελλιγκέντσια),
    εἶναι μὲν ἕνα ἀξιόλογο 15%,
    τὸ ὁποῖο μάλιστα ἔχει τὸ προσὸν ὅτι κάπως ἀναπαράγεται με βιολογικὸ ἀκόμα τρόπο κι ὄχι μὲ στρατολόγηση νέων ὁπαδῶν, ὅπως κάνουν οἱ φυγότεκνοι φιλελὲ καὶ οἱ «ἐναλλακτικῆς σεξουαλικότητας» Ἀριστεροί.

    Ὡστόσο ὁ κόσμος αὐτός,
    ὁ ὁποῖος ἔδειξε τὴν ΠΟΣΟΤΙΚΗ (καὶ μόνο…) δυναμική του στὰ μαζικώτατα ἐκεῖνα συλλαλητήρια γιὰ τὴ Μακεδονία τὸ 2018 (ὡς μιὰ ἀπ᾽ τὶς συνιστῶσες τους),
    εἶναι καὶ θὰ παραμείνη στὸν αἰῶνα τὸν ἅπαντα ΚΟΝΙΟΡΤΟΣ καὶ ΟΧΛΟΠΟΛΤΟΣ,
    ἀνίκανος νὰ συγκροτηθῆ ποτὲ πολιτικὰ σὲ κάτι τις τὸ ἀξιόλογο
    (καὶ -γι᾽ αὐτὸ- δυνητικὰ ἀπειλητικὸ γιὰ τὸ Establishment).

    Τσαλαβουτοῦν (καὶ θὰ τσαλαβουτοῦν ἀενάως) μεταξὺ ἀποχῆς/λευκοῦ (οἱ πιὸ λοῦμπεν),
    χρυσαυγιτισμοῦ, τσαρλατανο-αρχηγίσκων, Καζάκηδων e tutti quanti. Καλὰ τὰ λέει ὁ “Ψυχραιμία” ἐπ᾽ αὐτοῦ.

    Φυσικά,
    τὸ μισὸ περίπου ποσοστὸ ἀπὸ δαύτους πάει μονίμως καὶ κάθεται σὰν τὰ κλωσσόπουλα κάτω ἀπὸ τὴ θαλπωρὴ τῆς Ν. Δ. Παριστάνουν μετὰ τοὺς «κοψοχέρηδες», κλαίγονται, μὰ ἐκεῖ ξανὰ καταλήγουν.
    Καὶ θὰ καταλήγουν. Ἀενάως.
    «Γιὰ νὰ φύγουν οἱ κομμουνισταί».  Ἐπειδή, «τὸ μὴ χεῖρον, βέλτιστον».

    Ἐλπίζουν (βαυκαλίζονται), ὅτι
    «Δὲν μπορεῖ ! Θ᾽ ἀναδυθοῦν κάποτε πατριωτικὲς ἡγεσίες ἀπὸ τὰ σπλάχνα τῆς Παράταξης!»,
    ὅτι
    «Δὲν μπορεῖ ! Θὰ ἐκφρασθοῦν κάποια στιγμὴ τὰ «Μεγάλα Κεφάλαια» τῆς Παράταξης!».

    Ἀδυνατεῖ
    -λόγῳ εὐήθειας καὶ πολιτικοῦ ἀταβισμοῦ-
    νὰ συλλάβη αὐτὴ ΕΙΔΙΚΩΣ ἡ μερίδα τῶν «πατριωτικῶν δυνάμεων»,
    ὅτι ἡ μὲν φυσιογνωμία τῆς «Παράταξης» ἔχει ἐξαλλαγεῖ ἀμετάκλητα λόγῳ τοῦ ἐντελῶς διαφορετικοῦ πλέον προφίλ τῶν mainstream ψηφοφόρων τῆς Ν.Δ., τὰ δὲ «Μεγάλα Κεφάλαια» τῆς «Παράταξης» πέρασαν πλέον σὲ φάση -καὶ βιολογικῆς ἀκόμα- ἀποδρομῆς.

    Γιὰ τοὺς λοιποὺς τοῦ 15%, στοὺς ὁποίους ἀναφέρθηκα πιό πάνω,
    ἡ εὐήθειά τους (καὶ ἡ διολίσθησή τους στὸ κοινωνικὸ περιθώριο, ποὺ καθ᾽ ἑαυτὴν ἴσως καὶ νὰ τοὺς καθιστοῦσε συμπαθεῖς …) συνδυάζεται μὲ πολιτικὲς καταβολὲς ἐντελῶς «μαῦρες» :

    Εὐθέως χουντονοσταλγικές, Χίτικες, «ξέπλυμα» τοῦ μαυραγοριτισμοῦ ἢ τοῦ φιλογερμανισμοῦ τοῦ α´ μισοῦ τοῦ 20οῦ αἰ.
    (τὰ βλέπουμε κι ἐδῶ μέσα νὰ ἐκφράζωνται αὐτά …),
    ἀλλὰ ταυτόχρονα καὶ γερὲς καταβολὲς «Αὐριανισμοῦ», μακρόχρονης κομματικῆς στράτευσης στὸ ΠΑΣΟΚ, «προκειμένου νὰ ξεκουμπιστῆ ὁ Καραμανλισμός»,
    ἀπὸ παρανοϊκούλια χουνταίους ποὺ ἔγιναν ΠΑΣΟΚοι «διὰ τῆς τεθλασμένης»,
    ἀφοῦ προηγουμένως, τὸ 1977, πέρασαν ἀπὸ τὸ 6% τῆς «Ἐθνικῆς Παρατάξεως» τῶν Θεοτόκη – Στεφανόπουλου.

    Τόσο ὡραῖα καὶ ὑγιῆ …

    Προσέξτε τώρα :
    Διακριτὴ ὁμάδα
    (ἡ ὁποία ὅλο καὶ θ᾽ αὐξάνη, ἔτσι ποὺ πᾶμε ….)
    στοὺς κόλπους αὐτῶν, τῶν ἐκτὸς Ν.Δ., «ριζοσπαστικοποιημένων» πρόσφατα, «πατριωτικῶν δυνάμεων» 
    ἀποτελεῖ τὸ πλῆθος ἐκείνων τῶν νεοελλήνων – ραγιάδων,
    ποὺ ἔρχονται μαζικὰ καὶ γιὰ πρώτη φορὰ σὲ ἄμεση, τοπική, σωματικὴ σχεδόν, ἐπαφὴ μὲ τοὺς λαθρομετανάστες, σ᾽ ὅλους τοὺς κοινωνικοὺς χώρους (π. χ. σχολεῖα, νοσοκομεῖα),
    καθὼς καὶ σ᾽ ὄλα τὰ μήκη καὶ τὰ πλάτη, πλέον, τῆς Χώρας κι ὄχι σὲ θύλακες, ὅπως μέχρι πρόσφατα.
    Εἶναι πολιτικοὶ γυρολόγοι.
    Προέρχονται ἀπὸ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ καὶ (καιροσκοπικοὺς ψηφοφόρους τοῦ) ΣΥΡΙΖΑ.
    Δὲν μποροῦν (εὐλόγως) ν᾽ ἀνεχθοῦν τὶς ἀλλεπάλληλες διαρρήξεις στὶς ἰδιοκτησίες τους καὶ τὴ γειτνίαση μὲ καταυλισμοὺς – τενεκεδουπόλεις.

    Ἰσχύει, ὅμως, γι᾽ αὐτοὺς ἡ τούρκικη παροιμία : 
«Τοῦ ραγιᾶ ἡ γνώση τοῦ ᾽ρχεται στερνά».

    Ἀσφαλῶς δὲν πρόκειται νὰ ξαναψηφίσουν Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
    Πολιτικῶς, ὅμως, οὔτε κι αὐτοὶ πρόκειται ποτὲ νὰ συγκροτήσουν κάτι τὸ ἀξιόλογο.
    «Ντουφεκιὲς» διαμαρτυρίας τῇδε κἀκεῖσε, βουβὴ ἀπελπισιά.
    Στὸ τέλος, κάμποσοι ἐξ αὐτῶν θὰ ἐκχωρήσουν τὸν πρώην ζωτικό τους χῶρο στοὺς χωροκτητικοὺς «μπολιαστές», μὲ ἐσωτερικὴ μετανάστευση τῶν αὐτοχθόνων (διαδικασία ποὺ ἔχει ἤδη, ἀπὸ δεκαετιῶν, παρατηρηθεῖ σὲ τεράστια κλίμακα στὴν Δυτικὴ Ἀβρούπα).

    Εἶναι ἐντελῶς ἐνδεικτικὸ λ.χ., ὅτι ἀκόμα δὲν ἔχει συγκροτηθεῖ ἕνα πανελλαδικὸ «Δίκτυο» ἀπὸ κατοίκους περιοχῶν ποὺ θίγονται ἀπὸ τὴ χωροθέτηση μουσουλμανικῶν κωμοπόλεων δίπλα τους, τὸ ὁποῖο ν᾽ ἀποτελῆ ὑπολογίσιμη ὁμάδα πίεσης καὶ νὰ θέτη μετ᾽ ἐπιτάσεως τὸ (εὔλογο πιὰ) αἴτημα :
    «Ἀπομόνωση τῶν παράνομων εἰσβολέων σὲ ἀκατοίκητα νησιά!».
    Ἂν εἴχαμε νὰ κάνουμε, ἀντιθέτως, μὲ κανένα ἀριστερίστικο αἴτημα («Δράσε τοπικὰ – σκέψου πανελλαδικά!»), νά ᾽βλεπες γιὰ πότε θά εἶχαν ὀργανώσει οἱ ἁριστεροὶ «δίκτυα», «παραδίκτυα» καὶ «δικτυάκια»!

    Ἐντελῶς καχεκτικοί, λοιπόν, καὶ λυμφατικοὶ καὶ τοῦτοι ᾽δῶ.

    Κι ὅλα τὰ παραπάνω, τὰ παρακμιακά, στὴν Ἑλλάδα, βρίσκονται σὲ πλήρη διαφορὰ φάσεως μὲ τὴν ἀντίθετη, ἐθνοκεντρικὴ τάση ποὺ «ἀνεβαίνει» πανευρωπαϊκὰ (καὶ ποὺ εἴτε βρίσκει τὴν πολιτική της ἔκφραση αὐτοτελῶς εἴτε ἐπηρεάζει mainstream πολιτικοὺς σχηματισμούς).
    Δὲν σηκώνω ἀντίρρηση ἐπ᾽ αὐτοῦ !

    Συμπέρασμα :

    Ἀπαισιοδοξία.

    Ἂν θέλουμε νὰ μιλᾶμε ἔντιμα καὶ σοβαρά. Σ᾽ ἕναν (κατὰ τεκμήριο) σοβαρὸ δημόσιο διάλογο.
    Ἂν δὲν εἴμαστε τίποτε παρανοϊκούλια ἢ τρόλλ τῶν 0,6 εὐρὼ/post.

    Ὁ πολιτικὸς (κι εὐρύτερα ὁ ἱστορικὸς) χρόνος τρέχει, ἄλλωστε, μὲ ρυθμοὺς καταιγιστικούς.
    Φυλάξτε τὸν ἀντίλογό σας, οἱ “αἰσιόδοξοι”, γιὰ δέκα χρόνια μετά,
    ποὺ θά ᾽μαστε 1.000.000 κεφάλια λιγώτεροι, οἱ native Greeks τῆς Μητροπολιτικῆς Ἑλλάδας,
    τραγικὰ γερασμένοι, ἠθικὰ ἀκόμα πιὸ ξεπεσμένοι κι ἔχοντας χάσει ὅλο τὸν βιταλισμό μας.

    Θέλω, πάντως, στὴν «αἰσιόδοξη» ἐπιχειρηματολογία περὶ «πατριωτικῶν δυνάμεων»,
    οἱ ὀποῖες θ᾽ ἀνατάξουν (!!! ??) τὴν κατάσταση στὸ ἀδήριτο hic et nunc τῆς Ἑλλάδας τοῦ 2040,
    νὰ μὴ ἔρθη κανεὶς νὰ μοῦ ἐπικαλεσθῆ τὴ συμβολὴ :

    * τῶν σκιῶν τῶν προγόνων μας ἀπ᾽ τὰ κυπαρίσσια,

    * τῶν ἑκατομμυρίων ἀγέννητων παιδιῶν ποὺ ἀποφύγαμε γιὰ τὸν καλοζωϊσμό μας ἢ ποὺ -ἀκόμα χειρότερο- τὰ δολοφονήσαμε μὲ ἐκτρώσεις τα τελευταῖα σαράντα χρόνια ἢ

    τῶν ΑΝΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΑ φευγάτων τοῦ προσφάτου (2009-2019) καὶ συνεχιζόμενου brain drain ἢ τῶν πρὸ πολλοῦ φευγάτων ἀπὸ τὰ κύματα τῆς Διασπορᾶς μας τοῦ 20οῦ αἰ. …

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...