Ζήτημα εθνικής ασφαλείας

Του Μανώλη Κοττάκη 

Όταν έλαβα τον λόγο στο εξαιρετικό STAR FORUM της Λαμίας το οποίο διοργανώνει ο τηλεοπτικός σταθμός Star Κεντρικής Ελλάδος της ευπατρίδου Ποντίας Νίκης Χειμωνίδου, ο συντονιστής του πάνελ Θανάσης Μερτζάνης με ερώτησε αν το Προσφυγικό είναι λύση για το Δημογραφικό. Είχαν προηγηθεί οι ομιλίες της υφυπουργού Μετανάστευσης Σοφίας Βούλτεψη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζου.

Απάντησα ότι το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό θα μπορούσε να ήταν ενδεχομένως η λύση για θέματα ανάπτυξης και εργατικού δυναμικού της πατρίδας μας. Εξήγησα όμως ότι αυτό που με απασχολεί είναι η ερημιά μας. Το γεγονός ότι αδειάζουν από κόσμο τα χωριά στην περιφέρεια.

Κάθε φορά που ακούω ότι σε ένα χωριό δεν έχουν παπά για να κτυπήσει την καμπάνα ή κάθε φορά που βλέπω ένα παλαιό σχολείο να ρημάζει «κλειστόν» και να μη γίνεται έπαρση της σημαίας στο προαύλιο, σκέπτομαι ότι ο πρόσφυγας ούτε τα σήμαντρα θα ήθελε ποτέ να κτυπήσει ούτε το εθνικό μας σύμβολο θα αναρτούσε ποτέ στον ιστό. Ούτε ήταν «δικά» του ποτέ ούτε και θα γίνουν. Δεν μπορεί, κατά συνέπεια, να λυθεί το δημογραφικό θέμα, ζήτημα κατεξοχήν εθνικής ταυτότητας, από τους αλλοδαπούς.

Είναι φενάκη και όποιος το ισχυρίζεται δεν έχει αίσθηση της εθνικής πραγματικότητας. Αν και η επικαιρότητα είναι γεμάτη από αφορμές για σχόλια, το μυαλό μου και σήμερα δεν μπορεί να φύγει από εκεί. Από την έρημο χώρα. Και το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πήγε με τον Σταύρο Θεοδωράκη στη γενέτειρά της στη Σταυρούπολη για να αναστηλώσει το προφίλ της μου δίδει την αφορμή να προσθέσω μερικές σκέψεις ακόμα.

Τα πλάνα που είδα στο διαφημιστικό τρέιλερ από τη Σταυρούπολη της Ξάνθης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο κέντρο ενός έρημου τοπίου της ελληνικής γης μού προκάλεσαν στενοχώρια. Έχω φίλους πολλούς και φίλες από την περιοχή. Προ δύο εβδομάδων, χωρίς να γνωρίζουμε τότε τον επικοινωνιακό σχεδιασμό της Προέδρου, μου εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για τον μαρασμό και την παρακμή της Σταυρουπόλεως, η οποία από δήμος χωριστός με αίγλη, με σχολεία, με αστυνομικό τμήμα, με υπηρεσίες Υγείας, με υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, με πληθυσμό, υποβαθμίστηκε σε εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας» σε δημοτική ενότητα του Δήμου Ξάνθης.

Ο χριστιανικός δήμος «έπρεπε» να καταργηθεί για να δημιουργηθεί ένας νέος μουσουλμανικός δήμος στα ορεινά του νομού προς άγραν ψήφων. Εκεί όπου υπήρχαν λοιπόν πριν από τριάντα χρόνια ζωή και Ελληνισμός για να φυλάσσει Θερμοπύλες σήμερα έχουν απομείνει μερικοί αμετανόητοι ρομαντικοί, ερωτευμένοι με τα θρακικά Άγια Χώματα.

Ανατολικότερα, λίγο πιο πάνω από τον γενέθλιο τόπο της κυρίας Σακελλαροπούλου (ακριβέστερα, του πατρός της), στο ακριτικό Διδυμότειχο, ο μητροπολίτης έλεγε πριν από μερικές εβδομάδες στους επισκέπτες του, όταν πήγαν εκεί, των Αγίων Θεοδώρων, θαρρώ, ότι το ποίμνιό του μειώθηκε τα τελευταία χρόνια κατά 12.000!

Έχει μετατραπεί λοιπόν η Ελλάς σε ένα τεράστιο «κεφαλοτύρι» με τεράστιες τρύπες στην κατανομή του πληθυσμού της, ειδικώς στα βόρεια σύνορα. Αλλά αυτό που είναι εξίσου σαφές είναι πως το κράτος και το οικονομικό σύστημα συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στα δύο τρία βασικά αστικά κέντρα, καθιστώντας την πατρίδα μας υδροκέφαλο τέρας.

Τράπεζες, ταχυδρομεία, σχολεία, αστυνομικά τμήματα, τμήματα ΑΕΙ, σε λίγο και νοσοκομεία κλείνουν μόνο στην περιφέρεια για να ενισχυθεί ο κρατικός μηχανισμός στο λεκανοπέδιο κυρίως και στη Θεσσαλονίκη. Ειδικώς σε θέματα δημοσίας τάξεως. Και το μόνο που απομένει ως ίχνος «κρατικής» παρουσίας είναι μερικές μηχανές αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Κάποια στιγμή πρέπει να τα ξαναβάλουμε κάτω. Να δούμε από την αρχή την κατανομή της κρατικής ισχύος και να εξετάσουμε την παροχή ισχυρότατων κινήτρων επιστροφής του πληθυσμού στην περιφέρεια. Όπως κάνουν αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι στο εσωτερικό της επικράτειάς τους.

Μέχρι όμως να φθάσουμε εκεί, επείγει πρώτα η συνειδητοποίηση της νέας κατάστασης. Το να συνεχίσουμε αμέριμνοι για πολύ δεν μας «παίρνει». Όπως είπε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στο ίδιο forum, το Δημογραφικό είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

  1. Καλά φίλτατε κ Κοττάκη.Τον λύκο τον βλέπεις τον ντορό ψάχνεις;; Η φτωχοποίηση των Ελλήνων ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι είναι αυτή που γεννά τα προβλήματα.

  2. Φίλτατε Κοττάκη δες και αυτό:10 Έλληνες έχουν περιουσία 26,9 δισ. δολάρια (!) την ώρα που 2,6 εκατομμύρια κινδυνεύουν με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

  3. Να θυμίσουμε παρακαλώ ότι η ερήμωση στα χωριά μας ξεκίνησε αμέσως μετά τον πόλεμο με την μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό.
    Ολοκληρώθηκε με την εσωτερική μετανάστευση στις πόλεις εντός της χώρας.
    Έτρεχαν ενημερώσεις και προϋποθέσεις όπως απαξιωθεί η καλλιέργεια γης, η παραγωγή σε αγροτικά προϊόντα.
    Η απαξίωση της κτηνοτροφίας και των γαλακτοκομικών προϊόντων με αθρόα εισαγωγή από την Ε.Ε
    τυριά, γάλα, κρέας κ.λ.π.
    Η υπογεννητικότητα αποτελεί φαινόμενο διαρκώς σε μείωση από την 10/ετία 1970.
    Τα σχολεία στα περισσότερα χωριά έκλεισαν σταδιακά μέσα σε 20 το πολύ χρόνια 10-ετίες 1970-1980
    Το κεφάλαιο αυτό έχει απεριόριστο περιεχόμενο εάν πράγματι θέλετε να δώσετε βάθος προς ενημέρωση.
    Το 1995 και συνέχεια άνοιξαν τα σύνορα και έχουμε εισροή μεταναστών με όλα όσα βιώσαμε πρόσφατα παραμένουν στις μνήμες μας.
    Η φτωχή μας χώρα λοιπόν πρώτα, μέσα σε 40 χρόνια έδωσε ενεργό δυναμικό εργατικά νεανικά χέρια σε άλλες χώρες για να αναπτυχθούν.
    Επόμενο βήμα δέχεται μετανάστες από χώρες όχι ανεπτυγμένες και έχει την δυνατότητα να τους χορτάσει
    με τα απαραίτητα προς επιβίωση.
    Υπάρχουν αντιλήψεις που δεν πείθονται όσα και να γράψετε ως δήθεν αναγκαίο κακό.
    Μεθοδεύτηκε η κατάρρευση μέσα στη χώρα.
    Πιθανόν οι ιστορικοί του μέλλοντος να δώσουν με σαφήνεια τα πραγματικά αίτια-κίνητρα.
    Γνωστά μεν αλλά απαγορευτικά να δουν το φως όσο υπάρχουν επιζώντες που τα έζησαν.
    Η μετανάστευση κύριοι για δυο γενεές αποτελεί τεράστιο θέμα εξάρτησης και καθοδήγησης γνωστό
    και επιβεβαιωμένο.
    Η μετανάστευση προκαλείται με πρόγραμμα από οργανώσεις ΜΚΟ που δρουν υποτίθεται μη κερδοσκοπικά
    αλλά που στην ουσία αποβλέπουν σε αποτελέσματα μέλλοντος για της χώρες και τους λαούς.
    Ας μην λησμονούμε τις λεξούλες παγκοσμιοποίηση και πλανητάρχης.
    Η νέα τάξη πραγμάτων ο πολυπολικός κόσμος χάλασε το παιχνίδι του Δυτικού προοδευτικού κόσμου.
    Πικρή αλήθεια, πονάει πολύ μα είναι η αλήθεια.
    Οι νεότεροι έχουν να ζήσουν ανατροπές που δεν την φαντάζονται καν. Οι μεγαλύτεροι μόνο που προλαμβάνουν την αρχή.
    Η χώρα μας ως θαλάσσιος δρόμος μεταξύ Δύσης και Ανατολής βάλλεται όχι γιατί υπάρχουν οι εξωγενείς ισχυρές δυνάμεις, αλλά γιατί μετά από 400 σκλαβιάς δεν τολμήσαμε να μετρηθούμε με το ανάστημά μας.
    Δουλοπρέπεια, υποταγή, υποτέλεια έχουν ριζώσουν βαθιά μέσα στην συμπεριφορά μας.
    Το καταπολεμάς αυτό μόνο με ανεβασμένο το πνευματικό επίπεδο ανεξαρτήτως τι επάγγελμα κάνεις
    για να επιβιώσεις.
    Αυτό το επίπεδο της μόρφωσης στην χώρα μας κτυπήθηκε με τον ποιο αισχρό τρόπο.
    Με την ευχή αυτός ο νέος πολυπολικός κόσμος να επιτρέψει στους λαούς να ανασάνουν μέσα στο τόπο τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κάποιοι πρέπει να κονταροχτυπηθούν με το εθνομηδενιστικό τόξο!

Εάν κανείς προσπαθούσε, εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, να διακρίνει τις σοβαρές πολιτικές διαφορές μεταξύ των συστημικών κομμάτων, θα...

Από την (πορνο)τι-βί στην Ευρωβουλή

Αμέτρητοι τηλεαστέρες μαζεμένοι στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών: Πανελίστες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, μετεωρολόγοι, σεισμολόγοι, αλλά και πρώην σκηνοθέτιδες πορνό, θα...

Εκ βαθέων εξομολογήσεις παθών

Δεν είναι ότι το καλεί η Εβδομάδα που έρχεται. Δεν είναι ότι αυτή είναι η Εβδομάδα των Παθών και...

Ανήκουμε στη Διεθνή του Μαρασμού

«Αν ήξερα πόσο εύκολο είναι να κυβερνάς την Ελλάδα, θα το έκανα από τότε που ήμουν λοχίας» είχε πει...