Πάντοτε τα ίδια, από τους ίδιους

Του Χρήστου Μπολώση

Ο πατέρας της άτυχης Νικολέτας που έπεσε θύμα μαχαιρώματος από Ιρακινό ευπαθή στην οδό Ερμού, σαν τη Μυρτώ, τον Νίκο, τον Μανώλη και τόσους άλλους, πρέπει να είναι ολίγον αφελής. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι διερωτάται: «Πώς του επιτράπηκε να μπει στην Ελλάδα, από τη στιγμή που είχε και βεβαρημένο παρελθόν;»

Μόνο αυτός είναι, αγαπητέ και άτυχε φίλε μου; Εδώ έχει μπει μέσα η… σάρα και η μάρα, και ουδείς γνωρίζει ούτε το ποιόν τους ούτε και που γυρνοβολάνε.

Ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί μόνο στην τύχη το χρωστάμε.

Όταν δολοφονήθηκε ο Μανώλης Καντάρης για μία κάμερα (πρωθυπουργός ο κ. Γ. Παπανδρέου και υπουργός ΠΡΟΠΟ ο κ. Παπουτσής), ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει: «…Έχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του υπουργείου, που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη…», κάνοντας στη συνέχεια λόγο «για έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας».

Είπατε τίποτα; Κι όταν εμείς λέμε «άσπροι σκύλοι, μαύροι σκύλοι, όλοι οι σκύλοι μια γενιά», είμαστε ακραίοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η γνωστή και… λανθασμένη συνταγή

Δεν είμαι βέβαιος ότι έχω καταλάβει απολύτως τι ακριβώς έγινε σ' εκείνη την τραγική ιστορία έξω από το Α.Τ....

Γκροτέσκο

Η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας έλαβε ιδιαίτερη προβολή τη φετινή χρονιά, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 λαμβάνουν χώρα...

Ο άγνωστος πόλεμος της ένστολης επιβίωσης

Το σύνηθες ερώτημα είναι «τι Αστυνομία θέλουμε;». Η ερώτηση ουσίας, όμως, που προηγείται και όλοι αποφεύγουν να θέσουν είναι...

Η δημογραφική κρίση της Ελλάδας έγινε viral

Παραμονές Χριστουγέννων ο Ίλον Μασκ κρατούσε στα χέρια τον γιο του στο φεστιβάλ του κόμματος της Μελόνι, στη Ρώμη....