Αντιπερισπασμοί: Πέντε χρόνια παράλογης περιπλάνησης στους αιθέρες και τα αίτια της επικείμενης συντριβής…

Από τον Κώστα Πρώιμο

*** Σας υφάρπαξε την ψήφο ακόμη και με «ρουμάνικα κόλπα» αποστηθισμένα από τη «Βίβλο» Σούμαν. Με αυτή τη μέθοδο γνώρισε τις κοινωνικοπολιτικές αδυναμίες σας. Μερικοί ως γνωστόν θα φτάνατε στο έσχατο σημείο να πουλήσετε και τη μάνα σας για λίγη «σταθερότητα». Σας παραμύθιασε ωραία με τους αναρίθμητους και έγκριτους δημοσιολογούντες του ότι τάχα μου θα ξαναζήσετε τα μεγαλεία ενός επίπλαστου παρελθόντος.

*** Τώρα που, και οι βασιλικότεροι του βασιλέως συνειδητοποιούν σιγά-σιγά πως τα ψέματα τελειώνουν και οι ζωές τους χειροτερεύουν ενώ η πολύτιμη σταθερότητα ακούγεται σαν κρύο ανέκδοτο, θα αρχίσει μεγάλη γκρίνια και φυσικά θα παίζουν νυχθημερόν τα όργανα.

*** Ασφαλώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στις σκοτεινές μέρες που διανύουμε. Άντε, αφού δε μας κάνει ο Κυριάκος, φέρτε τον επόμενο. Όλα θα κριθούν εν τέλει στα πεδία των μαχών που διεξάγονται με σφοδρότητα στην Ουκρανία. Ωστόσο κανείς δε θέλει να αποδεχτεί τα τραγικά δρώμενα ούτε να αναλάβει τα μελλούμενα. Μόνο να εύχεστε, με τα ιστορικά ανεπανάληπτα πολιτικά εγκλήματα  του Grand Marshal, να μη γίνει και εδώ καμιά χοντρή στραβή εν μέσω τουριστικής σεζόν. Γιατί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «ετοιμαστείτε» ψυχολογικά όχι μόνο για τον επόμενο χειμώνα που κυριολεκτικά αυτή τη φορά δε θα βγαίνει οικονομικά αλλά και για να προβάρετε στολές παραλλαγής, ακόμη και αν ουδείς σταλεί πραγματικά για «νεότερα εις το ανατολικόν μέτωπο».

*** Τα πολιτικά ανδρείκελα και οι διάφορες «σιδηρές κυρίες» στη θέα του αίματος αθώων μάλλον σαγηνεύονται ενώ σίγουρα ξεπερνάνε και τον Σκρούτζ Μακ Ντακ σε φιλαργυρία. Δυστυχώς, οι ηγετίσκοι μας παίζουν ανερυθρίαστα και χωρίς καμία ενοχή ακόμη και τις ζωές μας στο παγκόσμιο χρηματιστήριο της πολιτικής και επαγγελματικής σωτηρίας τους!

*** Εμείς, ως τα τέλεια-ενδεδειγμένα εκ της αφελούς μας φύσης θύματα ασχολούμαστε συλλογικά με το ευρωπαϊκό άσμα της Σάττι, τη λαγάνα, τον βακαλάο, μας ενδιαφέρει αν έπιασε δυσκοιλιότητα τον Κασσελάκη στον στρατό και άλλα πολλά σπουδαία γεγονότα που οδηγούν νομοτελειακά στην περαιτέρω πολιτισμική μας αναβάθμιση και καλυτερεύουν την ποιότητα της ζωής μας και βεβαίως τις συνθήκες της καθημερινότητάς μας.

*** Κακομαθημένα παιδάκια σχεδόν όλοι μας που, προφανώς δεν είμαστε άξιοι ως οντότητες να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μήτε να διεκδικήσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας που απορρέουν από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ιδιότητά μας ως κυρίαρχοι (τρομάρα μας) πολίτες-κληρονόμοι τούτου του πολύπαθου και συνάμα πολυπόθητου τόπου.

*** Αν ανέβεις στο αεροπλάνο και συντριβείς στα όρη, είτε βυθιστείς στη βαθιά θάλασσα και αποδειχτεί πως ο πιλότος ήταν ανεπαρκής καθώς είχε προγενέστερη «πτητική εμπειρία» μόνο στο πλέι στέισον ή έκανε του κεφαλιού του, σε αυτή την περίπτωση «μας αρέσει – δε μας αρέσει» φέρουμε σημαντική ευθύνη και εμείς. Δεν ξέραμε, δε ρωτάγαμε; Ή μήπως ήμασταν πολύ απασχολημένοι ως επιβάτες με το να «χαλβαδιάζουμε» τις αεροσυνοδούς, να κουτσομπολεύουμε με τον διπλανό μας και να χλαπακιάζουμε τα εδέσματα δίχως αύριο;

*** Φανταστείτε την Ελλάδα ως το συγκεκριμένο αεροπλάνο, τη συμπεριφορά μας μέσα σε αυτό κατά τη διάρκεια της πτήσης, παραλληλίστε τη με την καθημερινότητά μας, προφανώς αντιλαμβάνεστε εύκολα ποιος είναι ο κατ’ ευφημισμόν… πιλότος και ίσως μετά από πέντε χρόνια «παράλογης περιπλάνησης στους αιθέρες» να είστε στη δεινή θέση να υποψιάζεστε και τα πραγματικά αίτια της επικείμενης συντριβής. Ή μήπως όχι;

  1. Απόκτησε μεγάλο εχθρό, πολεμάει με τη σκιά του και τον κανένα. Τελικά από αυτούς τους δυο θα χάσει, η ζωή μας έγινε μαρτύριο.
    Το κακό είναι πως πίστεψε πως είναι άτρωτος και Αναντικατάστατος, όμως ο «κανένας» θα θριαμβεύσει, καλύτερος θα είναι από τον ζόφο του Κυριάκου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αμέρικαν μπαρ η Βουλή

Ας είμαστε ειλικρινείς: Καμιά φορά η υπερδημοσιότητα ενός μεμονωμένου καβγά πραγματικά αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά πολιτικά θέματα. Ας σκεφτούμε...

«Πέτα τον στο δάσος»

- Και πού είπαμε ότι τον πάω φέτος τον πυρσό;- Πέτα τον στο δάσος, όπως θα βγαίνεις από εδώ!

Είμαι Αλβανός…

Προ ημερών μπήκα σε ένα ταξί. Οφείλω να ομολογήσω ότι και το αυτοκίνητο και ο οδηγός έλαμπαν. Ως είθισται,...

Από την… Τσιτσιολίνα με αγάπη…

Εκκίνησε την καριέρα της ως πρωταγωνίστρια σκληρού πορνό, στη συνέχεια στράφηκε στο τραγούδι, ενώ η εκλογή της το 1987...