Έξω οι Ρώσοι από τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου!

Έθνος που βγάζει τα μάτια του, διαγράφοντας το παρελθόν του, δεν έχει ούτε μέλλον. Και στην πορεία του, μέχρι την εξαφάνιση, δεν χαίρει υπόληψης ούτε από φίλους ούτε από εχθρούς

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Διερωτώμαι, με απέραντη ντροπή και απελπισία, όπως υποθέτω και κάθε Έλληνας, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, σε τι μονοπάτια αχαριστίας, σκοταδισμού, άγνοιας και ανυπαρξίας οδεύει η πατρίδα μας. Διότι, αν δεν πρόκειται για φαρσοκωμωδία, δεν υπάρχουν όντως λόγια για να χαρακτηριστεί αυτό που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τον εορτασμό των 204 ετών από την Παλιγγενεσία. Να διαγράψει δηλαδή και μάλιστα με τον πιο βίαιο, με τον πιο άκομψο αλλά και με τον πλέον αφελή τρόπο τη Συνθήκη της Αδριανούπολης, με την οποία επικυρώθηκε η ανεξαρτησία του έθνους μας. Και να διαγράψει αυτή τη διπλωματική απόδειξη της απελευθέρωσής μας, επειδή (άκουσον άκουσον!) ήταν Ρώσοι αυτοί που την υπέγραψαν! Και εμείς, επειδή θέλουμε να είμαστε «με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας», εξαφανίζουμε την παρουσία Ρώσων από τους αγώνες της ανεξαρτησίας μας! Διαγράφουμε την ύπαρξή τους!

Με βάση αυτές τις σκέψεις (προφανώς όχι αυτόβουλες) αποφασίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση «η απαγόρευση συμμετοχής ρωσικής αντιπροσωπίας στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου» απανταχού της Γης! Θα έπρεπε, ίσως, να είχαμε προβλέψει μία ακόμη χειρότερη περίπτωση εορτασμού της επετείου του 1821 από αυτήν που υπέστη η πατρίδα μας το 2021 για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Όπως είναι γνωστό (τιμή στο 1821, και υπό έκδοση το σχετικό βιβλίο), η επέτειος πριν από τρία χρόνια σκοταδιάστηκε, εξαιτίας της πρόσκλησης στην κυβερνητική προς τούτο ορισθείσα επιτροπή «Ελλάδα 1821» επιστημόνων που αρνούνταν την Επανάσταση, που έβριζαν τους ήρωες του ’21, που ήθελαν τους Έλληνες χωρίς ρίζες με την αρχαιότητα και άλλα τινά.

Και καθώς για το φιάσκο του εορτασμού του 2021 δεν κρίθηκε αναγκαία η οποιασδήποτε μορφής δικαιολογία, θα έπρεπε να γίνει από τότε αντιληπτό ότι επρόκειτο για την είσοδο της χώρας σε μια νέα εποχή, στην οποία θα απεμπολείται σταδιακά η Ιστορία μας και θα μετατρέπεται σε κουρελόχαρτο. Όπως περίπου η μετατροπή της σημαίας μας σε πολύχρωμη.

Περιττό να υπενθυμίσω ότι έθνος που βγάζει τα μάτια του διαγράφοντας το παρελθόν του δεν έχει ούτε μέλλον. Και στην πορεία του μέχρι την εξαφάνιση δεν χαίρει υπόληψης ούτε από φίλους ούτε από εχθρούς.

  1. Στους Ολυμπιακούς τού Παρισιού, τούς απέκλεισαν από την τελετή ενάρξεως και θ’ αγωνισθούν χωρίς τα εθνικά των χρώματα. Όταν πρωτεύσουν, ανακρούεται άραγε ο εθνικός ύμνος τής Ρωσσίας; Δεν το ξέρω. Τόσα κατάλαβαν, τόσα καταλαβαίνουν οι Γάλλοι και οι άλλοι Δυτικοί, από το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά το διάστημα των οποίων σταματούσαν οι πόλεμοι, αγωνίζονταν ΟΛΟΙ εφ’ ίσοις όροις και μετά … ας έκαναν ό,τι ήθελαν.

    Οι Ρώσσοι, είτε το θέλουμε είτε όχι, έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην Εθνεγερσία τού ’21. Η ντροπή τής μη προσκλήσεών τους είναι αποκλειστικά τού Μητσοτάκη και τής κυβερνήσεώ του. Μικροί άνθρωποι κάνουν μικροπρεπή πράγματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Στα σκοτεινά πηγαίνουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε»

Τις τελευταίες δεκαετίες οι Έλληνες πολίτες (τουλάχιστον όσοι είναι ενεργοί πολίτες) δικαιολογημένα ανησυχούν για το μέλλον της χώρας, γιατί...

Θράκη, πυξίδα και χρέος τιμής

Τα σύννεφα πολέμου που έχουν πυκνώσει γύρω μας, η ρητορεία αλλά και τα σχέδια που απεργάζεται εις βάρος μας...

Κρατικοί ψεκασμοί χαϊβανίτιδας

Οι φωτογραφίες βλέπουμε λήφθησαν πριν από λίγες ημέρες, στο Μαρούσι, με διαφορά λίγων μέτρων. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι...

Αχ, βρε κατακαημένη Ελλάδα, πώς σε κατάντησαν…

Τι σχέση έχει ο ελληνικός πολιτισμός μ’ εκείνον των Εσκιμώων* (ή, ορθότερα, Ινουίτ); Τον Χάρη Δούκα! Ο δήμαρχος, που...