Γνήσιος φαποτουρίστας

Περιφέρεται στον πλανήτη διακοπάροντας, κατορθώνοντας ένα ολοστρόγγυλο τίποτα

Του Παναγιώτη Λιάκου

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη σταδιοδρομία του Κυριάκου Μητσοτάκη (εκτός από τον διορισμό του, επί Σημίτη και εκτός ΑΣΕΠ, στη θέση του διευθυντή χρηματοοικονομικών και επενδυτικών προϊόντων της Εθνικής Τράπεζας με δέκα χιλιάρικα ευρώ μηνιάτικο) ήταν η χλιδάτη διαμονή στην Όαση Σίβα της Αιγύπτου. Η διαμονή του εκεί δεν είχε μόνο τουριστικό χαρακτήρα, αλλά ήταν ποτισμένη από τον βαρύ μούστο της μεταφυσικής. Τις πρώτες ενδείξεις μυστικιστικού χαρακτήρα της επίσκεψης στην Όαση Σίβα έδωσε στο κοινό η αμίμητη υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη που είπε: «Θυμάστε που λέγανε ότι εκεί είναι κι ο τάφος του Μεγαλέξαντρου, αν θυμάστε, όπου εκεί πήγε στο μαντείο του θεού Άμμωνα και ότι εκεί πήρε ουσιαστικά τη θεοποίησή του και ότι είναι Φαραώ των Αιγυπτίων και, όταν τον ρώτησαν τι του είπε το μαντείο, είπε “δεν θα το πω σε κανέναν, παρά μόνο στη μητέρα μου”;»!

Τον Αλέξανδρο, πάντως, σίγουρα τον ανακήρυξαν θεό και Φαραώ οι Αιγύπτιοι, τον Κυριάκο τίποτε ακόμη. Ούτε καν ο Ζελένσκι, που τόσα έχει πάρει εντελώς δωρεάν από την Ελλάδα, δεν έχει μπει στον κόπο να πει μισή κουβέντα για την Κύπρο μας, που κατέχουν παράνομα εδάφη της οι Τούρκοι, που είναι σύμμαχοι των Ρώσων. Κι εμείς, παρά τη μούγκα του Ζελένσκι, συνεχίζουμε να στέλνουμε βοήθεια (και όπλα, ασφαλώς, που θα μας λείψουν την ώρα της ανάγκης).

Κι αυτό το πράττουμε επειδή οι Αμερικανοί θέλουν να παίζουν πλανητικό ρόλο με τα λεφτά των άλλων – κι εν προκειμένω με τα δικά μας. Και σ’ αυτούς έχουμε δώσει ρέστα. Η μισή Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση κι η παραχώρηση έχει γίνει άνευ αντιτίμου. Για να μας καλοπιάσουν επαναλάμβαναν το παραμύθι ότι δεν πρόκειται να δώσουν στους Τούρκους τα F-16 που ζητούσαν, αλλά, τελικά, θα τα δώσουν. Κι ο Κυριάκος με όλα τούτα είναι ενθουσιασμένος! Γνήσιος φαποτουρίστας. Περιπλανιέται κορδωμένος στην υδρόγειο, πεπεισμένος ότι είναι διεθνής παράγων χωρίς να αποσπά κάτι ουσιώδες για την Ελλάδα.

  1. Έχει μπίζνες με τη pfizer και τη βαρόνη των ναζί φαν ντερ λάιεν, προαλείφεται και για πρόεδρος της κομισιόν όσο εμείς οι υπηκόοι του προτεκτοράτου θα βράζουμε στο ζουμί μας. cvc, πρεσβεία ηπα, δεν το λες και φάπες πάντως.
    Άσχετο, με το τουίτ του ζελέ -νσκι, τί γίνεται; τί συμφώνησε πάλι ο μεγάλος τιμονιέρης;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αμέρικαν μπαρ η Βουλή

Ας είμαστε ειλικρινείς: Καμιά φορά η υπερδημοσιότητα ενός μεμονωμένου καβγά πραγματικά αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά πολιτικά θέματα. Ας σκεφτούμε...

«Πέτα τον στο δάσος»

- Και πού είπαμε ότι τον πάω φέτος τον πυρσό;- Πέτα τον στο δάσος, όπως θα βγαίνεις από εδώ!

Είμαι Αλβανός…

Προ ημερών μπήκα σε ένα ταξί. Οφείλω να ομολογήσω ότι και το αυτοκίνητο και ο οδηγός έλαμπαν. Ως είθισται,...

Δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε!

Η παροιμία είναι σαφής: «Όποιος γυρίζει μυρίζει». Γυρίζοντας, λοιπόν, βρήκα κάπου αφημένο το «Ημερολόγιο 2023 - Έλλη Αλεξίου», που...