«Γαλάζια» όνειρα και δεξιά αναχώματα

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατραπεί ήδη σε εκλογικό κέντρο για κάποιους εκλεκτούς, αν και, παρά την προκλητική και προνομιακή προώθησή τους, τα μέχρι στιγμής μηνύματα δείχνουν ότι «δεν τραβάνε»

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Οι εξελίξεις στο «Ασημακοπούλου-gate» έχουν επηρεάσει, όπως είναι αυτονόητο, τις διεργασίες και για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., σχετικά με το οποίο, έτσι κι αλλιώς, επικρατούσε μεγάλη ανακατωσούρα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η επίσημη ανακοίνωσή του από τον Κ. Μητσοτάκη, βέβαια, τοποθετείται σε περίπου 20 ημέρες -μετά το κομματικό συνέδριο (στις 5-7 Απριλίου)-, αλλά μέχρι τότε θα συνεχίζεται (σκόπιμα) η τακτική των δύο μέτρων και σταθμών. Όσοι έχουν πάρει το πράσινο φως έχουν ξεκινήσει κανονικά την καμπάνια, ενώ οι υπόλοιποι θα παίξουν τον ρόλο του «νεροκουβαλητή».

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετατραπεί ήδη σε εκλογικό κέντρο για κάποιους εκλεκτούς, αν και, παρά την προκλητική και προνομιακή προώθησή τους, τα μέχρι στιγμής μηνύματα δείχνουν ότι «δεν τραβάνε» – δείγμα κι αυτό της αύξουσας δυσαρέσκειας…

Με την «απόσυρση» της  Άννας-Μισέλ προστέθηκε στο μεταξύ ένας ακόμη πονοκέφαλος, που συνδέεται με την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της γυναικείας παρουσίας στη «γαλάζια» ευρωλίστα.

Η ίδια η ευρωβουλευτής φαίνεται πάντως να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης, μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων αποδήμων. Κι αυτό διότι στις συζητήσεις της, όπως πιάνουν οι «κοριοί» της στήλης, θεωρεί ότι θα βγει αλώβητη από όλη αυτή την ιστορία. Πλάθει, μάλιστα, από τώρα τα μελλοντικά της… πολιτικά όνειρα. Και τι λέει; Ότι την επόμενη φορά θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου…

Επί του παρόντος έχει ξεμείνει πλήρως από συμμάχους. Ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς την είχε «ξεγράψει» πριν ακόμη ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα e-mails.

Ο άλλος σοβαρός πονοκέφαλος του ευρωψηφοδελτίου έχει να κάνει με τα δεξιά αναχώματα, που όλο χτίζονται κι όλο… πέφτουν.

Για παράδειγμα, ο Μ. Βορίδης, που ενημερώθηκε για τη σχεδιαζόμενη «επιστράτευσή» του («αποστρατεία», σωστότερα), φέρεται ότι διεμήνυσε αρμοδίως «ξεχάστε το!».

Κρούση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έγινε υπό το ίδιο «δεξιό» πρίσμα και στον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Κυρανάκη, ο οποίος όμως απάντησε αρνητικά και αυτός.

Λεπτομέρεια: Για να πάρουν εν ενεργεία βουλευτές το χρίσμα του ευρωβουλευτή θα πρέπει προηγουμένως να παραιτηθούν. Και, ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Η αλήθεια είναι ότι όσο περνά ο καιρός τόσο ψαλιδίζονται και οι προσδοκίες για τον αριθμό των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών που θα εκλεγούν. Και μπορεί στην αρχή να πετούσαν στα σύννεφα ότι θα ξαναβγάλουν οκτώ, αλλά η ψυχρή αριθμητική λέει ότι, για να ξεπεράσουν τους έξι αυτή τη φορά, θα πρέπει το «γαλάζιο» ποσοστό να κυμανθεί αισθητά (ανάλογα και με τα υπόλοιπα) πάνω από το 28,57%…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η Άγκυρα «στοχοποιεί» τη βραχονησίδα Ζουράφα

Ακόμα και οι πλέον αφελείς μπορούν να κατανοήσουν πως μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το επεισόδιο που σημειώθηκε...

Πράσινα σχέδια θερινής νυκτός σε γκρίζα εικόνα

Χάρης Δούκας: «Δεν είναι θέμα τρόπου ζωής ή βελτίωσης της ποιότητας ζωής - είναι θέμα επιβίωσης, όταν το 23%...

Ο Μητσοτάκης της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός της Ελλάδας, πλην όμως αποφάσισε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ούτε φυσικά τον λαό, ούτε...

Ο κύριος Δούκας και τα καταστατικά των κομμάτων

Παλιά, τα καταστατικά των κομμάτων δεν είχαν καμία σημασία. Ο Άρειος Πάγος εξέταζε τυπικά την πίστη και την προσήλωσή...