Το Σκοπιανό «από τα μέσα»

Στην παρουσίαση του λεγόμενου «Μακεδονικού Αλφαβηταρίου», πριν από 18 χρόνια, οι ομιλητές τότε υπερασπίζονταν «εθνικά δικαιώματα» ενός ανύπαρκτου έθνους!

Του Γιάννη Χ. Κουριαννίδη*

Πριν από 18 χρόνια, στις 7-11-2006, παρευρέθηκα στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησα την εκδήλωση παρουσίασης του λεγόμενου «Μακεδονικού Αλφαβηταρίου», στην έκδοση του οποίου είχε προβεί ο «αλήστου μνήμης» Γεώργιος Νακρατζάς. Στο πολυπληθές πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης περιλαμβάνονταν ηγετικά στελέχη της γνωστής φιλοσκοπιανής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο», ένας δικηγόρος της Θεσσαλονίκης που δήλωνε «Ελληνόφωνος Ευρωπαίος πολίτης βλαχικής καταγωγής», άλλος δικηγόρος που κατήγγειλε ότι «οι Μακεδόνες της Ελλάδας καταπιέζονταν για χρόνια από τον Πελοποννήσιο γραφιά και τον Κρητικό χωροφύλακα», ένας συγγραφέας που υπερασπίστηκε με πάθος «το δικαίωμα των Μακεδόνων να δηλώνουν ό,τι θέλουν, να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν (…), να δηλώνουν εθνικά Μακεδόνες, αφού οι Μακεδόνες και οι Τούρκοι της Ελλάδας έφαγαν πολλά χαστούκια, δαγκώθηκαν, σπαράχτηκαν αγρίως από τον Μινώταυρο του ελληνικού εθνικισμού», αλλά και ένας ψυχίατρος σε δημόσιο ψυχιατρείο που δήλωσε «Οθωμανός»!

Θα μπορούσε όλος αυτός ο θίασος να χαρακτηριστεί γελοίος και ανάξιος λόγου, αφού μάλιστα προσπαθούσαν επί δύο και πλέον ώρες να μας πείσουν ότι είναι «αντιεθνικιστές», τη στιγμή που υπερασπίζονταν «εθνικά δικαιώματα» ενός ανύπαρκτου έθνους, κάτω από προπαγανδιστικά γιγαντοπανό του αλυτρωτικού σκοπιανού αφηγήματος!

Κι όμως… Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τη μετέπειτα πορεία αυτών των απίθανων τύπων με τις σαφείς αντεθνικές (εναντίον του Ελληνισμού μόνο, όμως!) απόψεις τους.

Ο «ελληνόφωνος Ευρωπαίος δικηγόρος βλαχικής καταγωγής» επιβραβεύτηκε μερικά χρόνια αργότερα, όταν τοποθετήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρος της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης! Λίγο καιρό νωρίτερα είχε αποτύχει να εκλεγεί πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αλλά… κανείς δεν πάει χαμένος!

Ο άλλος δικηγόρος, ο ψυχοπονιάρης για τους «καταπιεζόμενους Μακεδόνες», ιδιαιτέρως γνωστός για τις «οικολογικές» ευαισθησίες του, εξελέγη ευρωβουλευτής και σήμερα είναι επανεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Ο συγγραφέας με τη μεγάλη του «ανάγκη να υπερασπιστεί τη γνώμη των εθνικά Μακεδόνων» είναι σήμερα τόσο πολύ καταξιωμένος και αποδεκτός, που πρόσφατα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Αγγελούδης τον κάλεσε να τιμήσει με ομιλία του την έναρξη των δημοτικών εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας!

Ο δε «Οθωμανός» Ελλαδίτης πολίτης έχει φύγει από τη ζωή (2021), αλλά είναι αξιοσημείωτο να τονίσουμε ότι είχε πολιτευτεί ως μειονοτικός υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία!

Ίσως αναρωτιέται κάποιος διαβάζοντας τα παραπάνω σε τι αποσκοπούν και σε τι ωφελούν αυτές οι αναφορές. Θα ήταν όμως πιο χρήσιμο να αναρωτηθεί κατά πόσον υποβοήθησαν οι σαφώς αντεθνικές απόψεις των παραπάνω προσώπων να καλλιεργηθεί και να εδραιωθεί μέσα στην κοινωνία, όλα αυτά τα χρόνια, μία ανεκτικότητα στην εξωτερική επιβουλή εναντίον της Μακεδονίας μας, που τελικά οδήγησε στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν άνθρωποι που εκφράζουν τέτοιες απόψεις ουσιαστικά επιβραβεύονται με πρόσχημα είτε την πνευματική τους καλλιέργεια είτε τις διοικητικές τους ικανότητες ή τις οικολογικές ευαισθησίες τους ή οτιδήποτε άλλο, αποδεκτό μεν αλλά που λειτουργεί ως άλλοθι της εθνικής τους επικινδυνότητας, τότε οι ευθύνες για την εθνικά τραγική εξέλιξη που βιώσαμε στο Μακεδονικό αγγίζουν όλους μας.

Μπορεί κάποιοι να τοποθετήθηκαν και να εξελίχθηκαν μέσω του κυρίαρχου πολιτικού και επικοινωνιακού μηχανισμού της χώρας μας, αλλά η τελική ευθύνη για την παραμονή τους στο πολιτικό και κοινωνικό προσκήνιο ανήκει σε όλους μας. Εμείς τους δώσαμε τους κωδικούς μας για να λειτουργήσει απρόσκοπτα η κοινωνική μηχανική τους…

*Διευθυντή περιοδικού «Ενδοχώρα», [email protected]

  1. Μακεδονική γλώσσα τα βουλγαροσέρβικα με το Κυριλλικό αλφάβητο, πρόκειται για ανέκδοτο δυο λέξεων. Μην ξεχνάτε πως ο Κύριλλος έζησε πλέον της χιλιετίας μετά τον Μ Αλέξανδρο, το βασιλέα της Μακεδονίας.
    Σοφοί οι Έλληνες του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, είχαν υποχρέωση στα απολυφάδια του Τίτο, επειδή τους φύλαξαν τα αρχεία που πήραν από το ενιαίο ΚΚΕ κατά τη διάσπαση του Βουκουρεστίου και έτσι χάρισαν όνομα, εθνότητα και μακεδονική γλώσσα σε Σλάβους.
    Θυμηθείτε και την 5η ολομέλεια του ΚΚΕ το 1949 στις Πρέσπες, εκεί οι διεθνιστές κομμουνιστές χάριζαν τη Μακεδονία στους συμμάχους τους στον ελληνικό εμφύλιο και περιόριζαν την Ελλάδα στα Τέμπη.
    Σύντροφοι αριστεροί και ( Σκοπιανοί Μακεδόνες), φαντάζεστε να γυρίσει ο Βουκεφάλας και να κοιτάξει τη (Μακεδονική) επιγραφή στη βάση του τεράστιου γλυπτού με Μ. Αλέξανδρο που τοποθέτησαν στα Σκόπια; Θα τρομάξει το ζώο και αν και εξημερωμένοι θα ρίξει κατά γης το μεγάλο βασιλέα. Άγνωστη και ακατάληπτη θα του είναι η γραφή, αυτός γνώριζε μόνο ελληνικά τη γλώσσα του δασκάλου του βασιλέα, του Αριστοτέλη.
    Αν αυτό δε συνιστά παραχάραξη, τότε τι είναι;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

O Χριστός ξανασταυρώνεται!

Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα η διαπίστωση ότι η ΕΡΤ2 μεταδίδει αυτή την εποχή σε επανάληψη μια σειρά που...

Τι Ουάσινγκτον, τι Κοζάνη ένα πράμα!

Αν ψάχνατε λίγο τις βαθύτερες θέσεις όσων θίχτηκαν υπέρ το δέον από τον μητροπολίτη Κοζάνης, θα βλέπατε ότι (θεωρητικά)...

Καιρός για ένα πραγματικό reset

Φανταστείτε την αγωνία σας, αν ακούγατε και αναγνωρίζατε τη φωνή του παιδιού σας στο τηλέφωνο, να σας παρακαλεί να...

Ελλάς, χώρα ηρώων

Αγαπητοί μου συμπολίτες, που λέει και ο κ. πρωθυπουργός, έχετε αναλογισθεί ποτέ πόσα μνημεία μας περιτριγυρίζουν και δεν γνωρίζουμε...