4η Βιομηχανική Επανάσταση και ΜμΕ

Προχωράμε σε  σεμινάρια με επίκεντρο  την Τεχνητή Νοημοσύνη

Του Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου*

Η τεχνολογική εξέλιξη που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες έχει προκαλέσει μια σειρά από τεράστιες αλλαγές στη ζωή όλων. Η είσοδος στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι πλέον γεγονός, ενώ σημαντικό ρόλο στην ταχύτητα της προσαρμογής στα νέα δεδομένα έπαιξε σίγουρα και η πανδημία.

Σε αυτή τη νέα, ψηφιακή εποχή δεν θα μπορούσε βέβαια να μείνει ανεπηρέαστο και το επιχειρείν. Μεγάλο ζητούμενο της εποχής είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα εφόδια που μας δίνει σήμερα η υψηλή τεχνολογία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο εμείς, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στηρίζουμε τα μέλη μας, δίνοντάς τους δωρεάν τη δυνατότητα δημιουργίας του δικού τους e-shop και της δικής τους ιστοσελίδας, ενώ ταυτόχρονα εστιάζουμε και στην εκπαίδευση που τους παρέχουμε.

Η πραγματική κοσμογονία, όμως, ακούει στο όνομα Τεχνητή Νοημοσύνη και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να εμφανιστούν έτοιμες για την προσαρμογή τους στη νέα πραγματικότητα. Οι δυνατότητες για πάρα πολλές δραστηριότητες θα είναι απεριόριστες και είναι κομβικό για τις ΜμΕ να γνωρίζουν όσο το δυνατόν  περισσότερα για τα νέα «εργαλεία» που θα έχουν στη διάθεσή τους.

Ως επιμελητήριο έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες ενημερωτικές ημερίδες με τη συμμετοχή ειδικών, προκειμένου να στηρίξουμε τα μέλη μας σε αυτό το τεράστιο βήμα που καλούνται να κάνουν, αν δεν θέλουν να μείνουν πίσω από τις εξελίξεις. Άμεσα προχωράμε και στην επόμενη φάση του σχεδιασμού μας, που είναι η διοργάνωση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, πέντε δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων για διάφορους κλάδους, πάντα με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Το πρώτο εξ αυτών θα πραγματοποιηθεί στις 5/3 και ώρα 16.00 με θέμα: «Πλοήγηση στο μεταβαλλόμενο τοπίο για τους ασφαλιστικούς μεσολαβητές στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και της ψηφιακής υγείας».

Το δεύτερο είναι προγραμματισμένο για τις 12/3 και ώρα 16.00, με θέμα: «Διερεύνηση του ρόλου της Τεχνητής Νοημοσύνης στη λογιστική και χρηματοοικονομική επιστήμη».

Το τρίτο είναι προγραμματισμένο για τις 2/4, με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο».

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 9/4, έχουμε προγραμματίσει το τέταρτο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Διερεύνηση της επίδρασης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ιδιωτική εκπαίδευση», ενώ το πέμπτο προγραμματίζεται για τις 23/4 με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κτηματομεσιτική».

Βασική προτεραιότητα του ΕΕΑ παραμένει η στήριξη των ΜμΕ στην προσπάθεια που κάνουν -εν μέσω τόσο δύσκολων συνθηκών- για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους και τη χάραξη νέας αναπτυξιακής πορείας. Και αυτή η στόχευση περνά και μέσα από την ενημέρωση που τους παρέχουμε για όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Θα ήταν μέγιστο στρατηγικό λάθος να μείνουμε στις πρακτικές του παρελθόντος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να προχωρήσουν μπροστά με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια, και εμείς φροντίζουμε διαρκώς για αυτό.

*Πρόεδρος ΕΕΑ και Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Σαν την Κούβα επί Μπατίστα

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επιτύχει ρεκόρ φτώχειας για τους Έλληνες και η χώρα ετοιμάζεται να ξεπεράσει σε...

Κατέρρευσε το «οικονομικό θαύμα Μητσοτάκη»

Για ολόκληρες γενιές Ελλήνων που θα πάνε χαμένες και για την επίσημη κατάντια της Ελλάδας ως της φτωχότερης χώρας...

Η κυβέρνηση πάλι ισοπεδώνει το ταξί

Από την αρχή της δεύτερης θητείας της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε τις προθέσεις της. Έκλεισε το μάτι στις πολυεθνικές...

Νέα οικονομική κρίση προ των πυλών: Πόσο «θωρακισμένοι» είμαστε;

Θυμάμαι ακόμη την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά τη χρεοκοπία της τεράστιας αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008, που είχε...