Μέτρα για το κόστος ζωής της Ουκρανίας!

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Αν αναρωτιέστε τι μέτρα παίρνουν στη Γερμανία για το αυξημένο κόστος ζωής, ένα είναι το… παγκάρι για την Ουκρανία στην είσοδο ενός γοτθικού ναού.

Στην Ελλάδα, έως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραλλία Χρηστίδου, στη συζήτηση για την ισότητα στον γάμο, ερμήνευσαν με τον τρόπο τους αποσπάσματα από τα κείμενα της Εκκλησίας.

Θα μπορούσαν και στο ελληνικό Kοινοβούλιο να διδάξουν πως ο καλός χριστιανός δεν γκρινιάζει για το ακριβό σούπερ μάρκετ, αλλά ρίχνει ταπεινά τον οβολό του ώστε να εξοπλίζει το ΝΑΤΟ τους Ουκρανούς με μεταλλικά… πετεινά του ουρανού.

Είναι άκρως φιλοσοφημένο, όχι να το παινευτώ…

Το Brexit ακόμα πονάει τους Γερμανούς

Μια που είπαμε για Γερμανία… Σε παράσταση όπερας, σε έργο του 19ου αιώνα, όπου ένας Ιταλός πρίγκιπας παντρεύεται μια πριγκίπισσα από την Ισπανία, ο σκηνοθέτης μπόρεσε να εντάξει σε μια σκηνή την ανάρτηση σημαίας την Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την οποία το ένα αστέρι ήταν κομμένο.

Φαγούρα για το Brexit ακόμα εν έτει 2024, κι αναρωτιέσαι αν η ηγετική δύναμη στην καρδιά της Ευρώπης κάθεται και τρώει τα άντερά της με γεγονότα που μοιάζουν με… αρχαιολογία (που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι στο βάθος μάλλον τα ζηλεύουμε παρά τα ξορκίζουμε), τι μας περιμένει.

Θα ένιωθες περισσότερη σιγουριά και προοπτική, θα σε τράνταζε περισσότερο όραμα καθισμένο σε θέση τρένου επί υπουργίας Καραμανλή!

Εκεί μας έφτασαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μόνο τον προβληματισμό σας επιθυμώ…

Με στόχο μια καταπράυνση της υστερίας γύρω από όσα φέρεται ότι έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Παπανώτας, για...

Μια συγκινητική τελετή

Παρακολούθησα την τελετή παρουσιάσεως των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Πραγματικά συγκινήθηκα μέχρι δακρύων. Δεν υπήρχε ένας υποψήφιος/α που...

Αφού ο Κυριάκος υποστηρίζει τους… Πέρσες!

Σε καφενείο ευρισκόμενο σε παράκεντρο σημείο ιστορικής ελληνικής πόλης δύο ηλικιωμένοι απορούν και συζητούν. Με ποιους είναι ο Μητσοτάκης;...

Στο στόχαστρο τα μπουζούκια!

Έχω μια αδυναμία στους σχολιασμούς των Ελλήνων αναγνωστών κάτω από άρθρα επικαιρότητας στο διαδίκτυο. Ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης χρειάστηκε να...