Στα δίχτυα της… κουμπαροπολιτικής οι Ένοπλες Δυνάμεις

Του Χρήστου Μπολώση

Κάθε πολιτικός αστέρας, όταν αναλαμβάνει πόστο στις Ένοπλες Δυνάμεις (υπουργός, υφυπουργός), θεωρεί ότι ο Στρατός τού ανήκει.

Κάτι σαν πατρική κληρονομιά, ένα πράγμα.

Μόλις, λοιπόν, «ανοίξει» τα μάτια του ή και νωρίτερα, αρχίζει τις δωρεές και τις παραχωρήσεις.

Και να παλιά αεροσκάφη για να στολίσουν τις πλατείες τους οι δήμαρχοι (κυρίως οι ημέτεροι), και να οχήματα και, προπαντός, φιλέτα οικόπεδα ή στρατόπεδα σε… αναξιοπαθούντες δήμους ή Περιφέρειες.

Εσχάτως, ο ΥφΕΘΑ Κεφαλογιάννης το προχώρησε…

Όπως διαβάζω στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, ο υφυπουργός εξήγγειλε ότι από τις 700 κατοικίες που θα κατασκευασθούν σε νησιά και στον Έβρο, το 15% θα δοθεί για στέγαση… εκπαιδευτικών και γιατρών!

Έτσι, μετά τις διάφορες εξυπηρετήσεις (ντάντεμα λαθραίων, εμβολιασμοί, διακομιδές, θεομηνίες κ.λπ.), τώρα ο Στρατός θα στεγάζει και προσωπικό άλλων υπουργείων.

Το στεγαστικό πρόγραμμα των Ε.Δ. δεν είναι χάρισμα, αλλά υλοποιείται και από τις κρατήσεις στις οποίες υποβάλλονται τα στελέχη.

Πάντως, θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποια θα είναι η ανταποδοτικότητα εκ μέρους των εξυπηρετουμένων υπουργείων και αν έχουν καλυφθεί πλήρως οι στεγαστικές ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές αυτές, ώστε να περισσεύουν και οικήματα για άσκηση… κουμπαροπολιτικής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Αίμα» χύνεται, αλλά η εξέδρα δεν συγκινείται ακόμη…

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν πλέον έως τις ευρωεκλογές και το θερμόμετρο της κομματικής αντιπαράθεσης ανεβαίνει κατακόρυφα μεν, αλλά...

Μετά τον γάμο ομόφυλων έρχεται και ο… τρίτος γονέας;

Εάν έχουμε πιστέψει ότι η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη χώρα μας...

Η τυραννία της πλειοψηφίας…

Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά αν κάτι επαληθεύεται με τον πιο επίσημο τρόπο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Την Πέμπτη 14...

Αντιπερισπασμοί: Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων»…

***.... Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων» είμαστε στην πλειοψηφία μας, που έχουμε εγκλωβιστεί σε σώματα ενηλίκων. Αυτή η διαπίστωση θα...