Στα δίχτυα της… κουμπαροπολιτικής οι Ένοπλες Δυνάμεις

Του Χρήστου Μπολώση

Κάθε πολιτικός αστέρας, όταν αναλαμβάνει πόστο στις Ένοπλες Δυνάμεις (υπουργός, υφυπουργός), θεωρεί ότι ο Στρατός τού ανήκει.

Κάτι σαν πατρική κληρονομιά, ένα πράγμα.

Μόλις, λοιπόν, «ανοίξει» τα μάτια του ή και νωρίτερα, αρχίζει τις δωρεές και τις παραχωρήσεις.

Και να παλιά αεροσκάφη για να στολίσουν τις πλατείες τους οι δήμαρχοι (κυρίως οι ημέτεροι), και να οχήματα και, προπαντός, φιλέτα οικόπεδα ή στρατόπεδα σε… αναξιοπαθούντες δήμους ή Περιφέρειες.

Εσχάτως, ο ΥφΕΘΑ Κεφαλογιάννης το προχώρησε…

Όπως διαβάζω στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, ο υφυπουργός εξήγγειλε ότι από τις 700 κατοικίες που θα κατασκευασθούν σε νησιά και στον Έβρο, το 15% θα δοθεί για στέγαση… εκπαιδευτικών και γιατρών!

Έτσι, μετά τις διάφορες εξυπηρετήσεις (ντάντεμα λαθραίων, εμβολιασμοί, διακομιδές, θεομηνίες κ.λπ.), τώρα ο Στρατός θα στεγάζει και προσωπικό άλλων υπουργείων.

Το στεγαστικό πρόγραμμα των Ε.Δ. δεν είναι χάρισμα, αλλά υλοποιείται και από τις κρατήσεις στις οποίες υποβάλλονται τα στελέχη.

Πάντως, θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποια θα είναι η ανταποδοτικότητα εκ μέρους των εξυπηρετουμένων υπουργείων και αν έχουν καλυφθεί πλήρως οι στεγαστικές ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές αυτές, ώστε να περισσεύουν και οικήματα για άσκηση… κουμπαροπολιτικής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μόνο τον προβληματισμό σας επιθυμώ…

Με στόχο μια καταπράυνση της υστερίας γύρω από όσα φέρεται ότι έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Παπανώτας, για...

Μια συγκινητική τελετή

Παρακολούθησα την τελετή παρουσιάσεως των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Πραγματικά συγκινήθηκα μέχρι δακρύων. Δεν υπήρχε ένας υποψήφιος/α που...

Αφού ο Κυριάκος υποστηρίζει τους… Πέρσες!

Σε καφενείο ευρισκόμενο σε παράκεντρο σημείο ιστορικής ελληνικής πόλης δύο ηλικιωμένοι απορούν και συζητούν. Με ποιους είναι ο Μητσοτάκης;...

Στο στόχαστρο τα μπουζούκια!

Έχω μια αδυναμία στους σχολιασμούς των Ελλήνων αναγνωστών κάτω από άρθρα επικαιρότητας στο διαδίκτυο. Ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης χρειάστηκε να...