Μητσοτάκη… δαγκωτό!

Του Νίκου Γ. Μερτζάνη

Η επιτυχία ενός ηγέτη έρχεται μέσα από την αναγνώριση του έργου του, στο εσωτερικό της χώρας του, με τη νίκη στις εκλογές, και στο εξωτερικό, μέσα από την αναγνώριση του έργου του από τους ευρωπαϊκούς και τους παγκόσμιους θεσμούς.

Όταν, λοιπόν, ένας ηγέτης, όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταστεί κυρίαρχος ύστερα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έχει καταφέρει ουσιαστικά να «ξεδοντιάσει» την αντιπολίτευση, τότε προχωρά προς την ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι, όταν μάλιστα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του αναφέρεται στα έργα και στις ημέρες του πρωθυπουργού της Ελλάδας, να στηρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κατάφερε να κάνει τη χώρα μας παράδειγμα προς αποφυγή.

Πρέπει όλοι μας να ψηφίσουμε τον κ. Μητσοτάκη, γιατί στα χρόνια της διακυβέρνησής του κατάφερε να αντιμετωπίζει η Ελλάδα πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Και να πάρουμε έναν έναν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφίσουμε Κυριάκο Μητσοτάκη, σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις:

– Γιατί οι Αρχές επιβολής του νόμου και οι δικαστικές Αρχές στην Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει πρόοδο στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, στις 9 Απριλίου 2021.

– Γιατί στην Ελλάδα πολλοί δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν σωματικές απειλές, λεκτικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων από υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπουργούς, παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής με κατασκοπευτικό λογισμικό, καθώς και στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού.

– Γιατί δεν είναι μία ή δύο, αλλά πολυάριθμες οι περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης βίας από τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά μειονοτικών ομάδων και ειρηνικών διαδηλωτών εν γένει.

– Γιατί το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου διαπιστώνει ότι απειλείται η πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης, καθώς η ιδιοκτησία αυτών των μέσων στη χώρα κατανέμεται κυρίως σε μικρό αριθμό ολιγαρχών, με αποτέλεσμα τη δραματική υποβάθμιση ορισμένων θεμάτων, όπως οι ανησυχίες σχετικά με το σύστημα σιδηροδρομικής ασφάλειας πριν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

– Γιατί υπάρχει έλλειψη διαφάνειας στην κατανομή των κρατικών επιδοτήσεων στα μέσα ενημέρωσης και, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, οι ρυθμιστικές Αρχές των μέσων ενημέρωσης έχουν έλλειψη πόρων.

– Γιατί στην Ελλάδα -και, φυσικά, στην Ευρώπη, όπως αποτυπώνεται στο ψήφισμα-, υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι ανεξάρτητες Αρχές όπως η ΑΔΑΕ και η ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) υφίστανται αυξανόμενη πίεση λόγω του έργου τους όσον αφορά την παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την ΕΥΠ. Σημειώνει, επιπλέον, ότι η Βουλή των Ελλήνων αντικατέστησε ξαφνικά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΑΕ το 2023 την παραμονή της απόφασης της ΑΔΑΕ να επιβάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ και λίγο προτού η ΑΔΑΕ και η ΑΠΔ ζητήσουν να γίνει ένα κρίσιμο βήμα στην έρευνα για το σκάνδαλο του κατασκοπευτικού λογισμικού.

Είναι πολλά τα επιχειρήματα, λοιπόν, που καταγράφονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου και θα πρέπει να μας οδηγήσουν όλους να ψηφίσουμε Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμα ένα επιχείρημα, που δεν περιλαμβάνεται, όμως, στο ψήφισμα, είναι και το παρακάτω: «Από τη Δευτέρα 12/2 δεν θα γίνονται τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών αναισθησιολογικού και χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Άιντε και καλή ψήφο…

 1. Πάσχουμε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, εθιστήκαμε στα τερατουργήματα του κ. Μητσοτάκη.
  Η μακιαβέλεια συμπεριφορά του μας εθίζει στο κακό, όμως το κακό παράγινε. φτάσαμε σε αδιέξοδο, καιρός να αφήσουμε τον δρόμο της κακίας και να ασχοληθούμε με την αρετή.
  Δεν βολεύει η σκέψη πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ακόμη και αν δεν υπάρχει άμεσο φως στον ορίζοντα.
  Τότε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, να παλέψουμε με άλλους και εφεύρουμε νέα λύση, δυστυχώς στην υπάρχουσα κατάσταση τρώμε από τις σάρκες μας.

 2. Οι μειονοτικες ομάδες που κακομεταχειριζεται η αστυνομία ποιες ακριβώς είναι; Οι Ρομα μήπως, οι οποίοι κακοποιούν όλη την ελληνική κοινωνία με κάθε τρόπο, ειδικά με κλοπές, εκτός φυσικά από τους πολύ πλούσιους στις ασφαλείς βίλες τους; Βέβαια, πρέπει να αναγνωρίσω ότι οι Ρομα συμβάλλουν στη μείωση της υπογεννητικοτητας, άσχετο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέσα στην ίδια παραβατικη υποκουλτούρα που ανατράφηκαν οι ίδιοι. Και μέσα στην κουλτούρα των επιδομάτων φυσικά… Προσωπικά βρίσκω την αστυνομική βία κατά των Ρομα εντελώς ανεπαρκή, εννοώ ότι θα την επιθυμούσα πολλαπλάσια. Και μαντέψτε, 90% των πολιτών μάλλον συμφωνεί μαζί μου….

 3. Κυρίοι Οδυσσέας Λαερτιάδη και Ios επιλογή της κοινωνίας ήταν ο Μιτσοτάκης Επιλογή της κοινωνίας που στα χρόνια των χρυσών αγελάδων επετρεψε σε όλους εκείνους οι οποίοι στην συνέχεια έφαγαν και εγδαραν στην υγεία της χαζής εφαρμόζοντας επι πράξη το σύμπλεγμα του πρώην ραγιά Ομως ανέκαθεν γινόταν αυτά Που είναι οι άνθρωποι που πήραν χρήματα και τα επένδυσαν σωστά ;
  Μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ή καλύτερα το εκλογικό σώμα της απο τι συγκροτείται; Που είναι η μικρομεσσαία τάξη; Τι σκεφτεται ; Οι νεολαίοι ;
  Το λοιπόν επι Συρίζα φοβόμασταν μήπως μας πετάξουν εξω απο την ΕΕ τώρα η τελευταία έχει όλα τα στοιχεία όλες τις αποδείξεις να το πράξει Και εμείς ως χώρα ; Ως καρπούζι θα περιμένουμε την μαχαιρα της εξόδου και απο την ευρωζώνη και απο την ΕΕ Και επι ημερών της ΝΔ σν αυτό δεν είναι ειρωνία τότε τι είναι; Ομως δεν υπάρχουν χρήματα να ξελασπώσουμε όπως γινόταν επι συριζα Τέλιωσαν αυτά διότι οτι είχαμε το δώσαμε Τώρα όσοι ψηφισαν νδ τακάτο εφεξής θα τρώνε μπελαρά Θα πληρώνουν μπελαρά Και με την μπελαρά θα εξωφληθούν και τα δάνεια στην Ευρώπη Οπότε αν μας διώξουν την επομένη ημέρα θα βάλουμε υποψηφιότητα η οποία σε μια εντιμη και φυσιολογική περίπτωση θα γίνει τον μεθεπομενο χρόνο Σε εμάς ποτέ Οπότε να ετοιμαζόμαστε σιγα σιγά να αποχαιρετάμε την Αλεξάνδρεια που φεύγει

 4. Ios13/02/2024 – 11:11 At 11:11

  Ας αφήσουμε στην μπάντα εκείνα τα πολιτικώς ορθά “Ρομά”, που μάς επιβάλλουν κι ας θυμηθούμε ότι μιλάμε για Τσιγγάνους. Ούτε οι ίδιοι οι Τσιγγάνοι δεν χρησιμοποιούν την ονομασία “Ρομά” για τούς εαυτούς των.

  Ως ευπαθείς κοινωνικώς ομάδες ορίζονται οι Τσιγγάνοι και οι (λαθρο)μετανάστες. Η αστυνομία έχει ρητές εντολές να παρεμβαίνει με όσο το δυνατόν διακριτικότερο και … “απαλότερο” τρόπο γίνεται στις ομάδες αυτών των … δύστυχων (sic). Δυστυχώς, έχω προσωπική εμπειρία τού πράγματος και είμαι ειλικρινά εξοργισμένος και αηδιασμένος μ’ αυτό το κράτος που έχουμε.

  “– Γιατί δεν είναι μία ή δύο, αλλά πολυάριθμες οι περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης βίας από τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά μειονοτικών ομάδων και ειρηνικών διαδηλωτών εν γένει” Όποιος γράφει και πιστεύει αυτά, είναι είτε βαλτός, είτε ανίδειος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η Ελλάδα, η Τουρκία και η απειλή των drones

Η χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, στα αρχικά του στάδια, στον πόλεμο...

Οι αληθινοί χριστιανοί και πατριώτες δεν κουνάν το δάχτυλο

Θα ήθελα πολύ να πάρω στα σοβαρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Κασσελάκη, αλλά λυπάμαι. Δεν δύναμαι. Εκεί που...

Διεθνής διαπόμπευση (και πάλι) για τη διαπλοκή κυβέρνησης-δημοσιογράφων!

Η διεθνής κατάταξη της χώρας μας στη θέση 107 όσον αφορά την κατάσταση του Τύπου δεν αποτελεί εδώ και...

Η εξέλιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ

Η εικόνα ραστώνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε παραλία των Χανίων, αν και ηγείται μίας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ με...