Γροθιές στο στομάχι από την τραγική μάνα

Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να «υπογράψουμε» διαδικτυακά (change.org/τεμπη) στηρίζοντας τον αγώνα της κυρίας Καρυστιανού. Ως χθες βράδυ οι υπογραφές είχαν ξεπεράσει τις 180.000

Του Ανδρέα Καψαμπέλη

Χωρίς άλλα σχόλια, μια σταχυολόγηση αποσπασμάτων από τελευταίες δηλώσεις της Μαρίας Καρυστανιού (της τραγικής μητέρας και προέδρου του συλλόγου συγγενών θυμάτων για τα Τέμπη) ισοδυναμεί με απανωτές γροθιές στο στομάχι για την τραγωδία, σχεδόν έναν χρόνο μετά…

«Στο έγκλημα των Τεμπών υπάρχουν μέσα όλα. Υπάρχει η διαφθορά, η ασυδοσία στο πώς βλέπουν οι πολιτικοί τους υπολοίπους, τον κόσμο. Υπάρχει η εκμετάλλευση, η φίμωση της Δικαιοσύνης, η εξαγορά των ΜΜΕ, η κατάλυση του δικαίου».

«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αντί να μου πουν ότι “είναι μεμπτό, ποινικά κολάσιμο, ή δεν είναι”, να μου λέει “τι να κάνουμε, αυτά συμβαίνουν. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας, πηγαίνετε στην εκκλησία να σας βοηθήσει”; Μπαίναμε στο αυτοκίνητο να φύγουμε και ουρλιάζαμε»

«Όχι μόνο πονάω γιατί πέθανε το παιδί μου, πονάω για τη χώρα μου. Δεν δέχομαι σαν άνθρωπος, ό,τι είμαι, το πιο μικρό, να ζω μέσα σε ένα τέτοιο πράγμα».

«Η ατιμωρησία γεννά εγκληματίες. Την ατιμωρησία μάς την έχουν επιβάλει και είναι μόνο για αυτούς. Για εμάς τους υπολοίπους εννοείται υπάρχει νόμος, εφαρμόζεται και είναι πολύ αυστηρός και άδικος».

«Είναι αδιανόητο να μας λένε ότι το θέμα των Τεμπών έχει λήξει από το 41%. Πόσο ντροπιαστικό να βάζεις αυτό το επιχείρημα με θράσος και αλαζονεία και να είσαι υπουργός, βουλευτής»…

«Το πόρισμα Γεραπετρίτη από την πρώτη σειρά λέει “δεν θα ασχοληθούμε με την έκρηξη…” Ο Γεραπετρίτης απαγόρευσε και στην Ευρωπαϊκή Αρχή Σιδηροδρόμων να έρθει να κάνει ελέγχους».

«Έχουν συνηθίσει στο απυρόβλητο επειδή είναι σε αυτές τις θέσεις και ελέγχουν πλήρως την Δικαιοσύνη. Για μένα εκεί είναι όλο το θέμα!».

«Μπορεί να με θεωρήσετε αφελή, αλλά το πιστεύω πολύ ότι, παρά τη συγκάλυψη, θα τιμωρηθούν. Και ό,τι και να γίνεται γύρω μου θα φωνάζω μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής μου».

«Μη νομίζετε ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί δεν φοβούνται. Όσο φωνάζει ο κόσμος ξέρετε πόσο φοβούνται; Όσο υψώνεται η φωνή μας τόσο αυτοί θα σκύβουν το κεφάλι».

«Επειδή θα είναι ένας αγώνας για πολλά χρόνια, ακόμη κι αν όλοι αποσυρθούν, μόνη μου, εγώ η μία, θα το τρέχω μέχρι εκεί που θα πάει. Και άμα δεν πηγαίνει, εγώ θα συνεχίσω. Δεν μπορώ να δεχτώ τίποτα λιγότερο. Δεν θα δεχτώ ότι αυτή είναι η μοίρα μου».

Την ίδια ώρα ο Κ. Μητσοτάκης σε χιουμοριστικό βίντεο στο TikTok για τα «αχτένιστα μαλλιά» και τα «γουρλωμένα μάτια» του ανέβαζε (δίχως ίχνος ενσυναίσθησης) φωτογραφία και από την επίσκεψή του στον τόπο του εγκλήματος!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μνήμη Τάσου Κρατημένου

Την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι βρέθηκα στο Καλονέρι Λαγκαδίων Γορτυνίας, όπου κηδέψαμε με στρατιωτικές τιμές τον εφ. Ανθυπασπιστή Αναστάσιο...

Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς, «…ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΣ»

Όνειρο κάθε Έλληνα Αεροπόρου, πριν ακόμη εισέλθει στη Σχολή Ικάρων, είναι να ανοίξει τα φτερά του και να ξεχυθεί...

Ελλάδα: Μια ανοργάνωτη χώρα ηλικιωμένων

Κάθε φορά που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοινώνει τις προβλέψεις της, είναι σαν να βγάζει πολεμικά ανακοινωθέντα. Σαν να...

Για να ζήσει η χώρα: Κουράγιο, καρτερία και συντροφικότητα

Στο κείμενο που ακολουθεί υπήρξε μια ομιλία της οποίας η καταγραφή -ηθελημένα- έγινε εκ των υστέρων. Παρουσιάστηκε ως παρέμβαση...