Επισπεύδονται οι Πρέσπες του Αιγαίου

Μπορεί ο γάμος των ομοφυλόφιλων να μονοπωλεί την επικαιρότητα, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ στη «Δημοκρατία του Σαββάτου» οι… εθνομηδενιστικές μηχανές του μητσοτακισμού δουλεύουν στο φουλ.

Ξεχάστε τα 12 μίλια, ξεχάστε την κυριαρχία στο Αιγαίο.

Ο παμμέγιστος ηγέτης μας τα δίνει όλα στον επεκτατικό τραμπούκο γείτονα στο πλαίσιο του περιβόητου καζάν-καζάν.

Αναμένουμε εναγωνίως τα… μητσοτακικά φροντιστήρια και για τον εξωραϊσμό του εθνικού ξεπουλήματος και φυσικά τη στάση που θα κρατήσουν αυτή τη φορά οι βουλευτές.

Άραγε, οι διαφωνούντες όταν ο Κυριάκος φέρει το συνυποσχετικό στη Βουλή θα κρυφτούν πάλι πίσω από τη… γενναιοδωρία των Κασσελάκη – Ανδρουλάκη υποδυόμενοι τους πατριώτες ή θα ορθώσουν ανάστημα;

Ρητορικό προφανώς το ερώτημα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Τα… διόδια των 6-10 ν.μ. για  Χάγη, δώρο στον Ερντογάν

Της Κύρας Αδάμ

Το αμέσως προσεχές διάστημα η υφυπουργός Εξωτερικών Α. Παπαδοπούλου μεταβαίνει στην Τουρκία προκειμένου να εξακολουθήσει ο πολιτικός διάλογος Αθήνας – Άγκυρας. Ο συστηματικός ελληνοτουρκικός πολιτικός διάλογος εστιάζει στην προετοιμασία του συμφωνητικού για την παραπομπή του θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να ικανοποιείται η ελληνική θέση/προϋπόθεση/όρος, σύμφωνα με την οποία το μοναδικό θέμα για παραπομπή  στη Χάγη είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ωστόσο, μια σειρά από θέματα που θέτει παγίως η Τουρκία στον ελληνοτουρκικό διάλογο εμφανίζεται στην έδρα του δικαστηρίου και απαιτεί την προηγούμενη λύση τους.

Το πρώτο θέμα που αναζητά λύση, προκειμένου να προχωρήσει το δικαστήριο τις αποφάσεις του για την οριοθέτηση ΑΟΖ, είναι το εύρος μεταξύ των 6-10 ν.μ. του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Κανένα δικαστήριο δεν είναι σε θέση να οριοθετήσει ΑΟΖ μεταξύ χωρών, αν δεν γνωρίζει επακριβώς το εύρος  των χωρικών υδάτων και του υπερκείμενου εναέριου χώρου έκαστης χώρας, όπως διατάσσει το Διεθνές Δίκαιο. Επομένως, Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να έχουν συμφωνία για τον ελληνικό εναέριο χώρο, θέμα ιδιαιτέρως δύσκολο να λυθεί με απλή διμερή συμφωνία, χωρίς να επηρεάζεται η εθνική κυριαρχία των 10 ν.μ. του ελληνικού Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Βεβαίως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει σχετική «προεργασία» και έχει παραχωρήσει τα 10 ν.μ. στην Τουρκία, με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη να δηλώνει προσφάτως στη Βουλή ότι η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία στα 6 ν.μ., χωρίς το σύνολο της αντιπολίτευσης να έχει κουνήσει το μικρό δαχτυλάκι της, ούτε να έχει βγάλει ένα επιφώνημα διαμαρτυρίας ή απόρριψης αυτής της παραχώρησης μετά τη Διακήρυξη των Αθηνών, με τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Εκτός αν η αντιπολίτευση  αποδέχεται αυτή την παραχώρηση και δεν αντιδρά, γεγονός που αποδεικνύει ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος στη χώρα είναι ανεπαρκές στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε τους Έλληνες πολίτες σε συνέντευξη ότι η Χάγη πλέον δεν είναι τόσο μακριά.

Μια ενδεχόμενη συμφωνία για την αυξομείωση(;) ή κατάργηση των 10 ν.μ. Εθνικού Εναέριου Χώρου, ώστε ο εναέριος χώρος να είναι όσα και τα χωρικά ύδατα, δηλαδή 6 ν.μ., είναι τα «διόδια» για να βαδίσουν Ελλάδα και Τουρκία την οδό του Δικαστηρίου της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας – και οι επικείμενες διμερείς συζητήσεις στην Τουρκία έχουν αυτό το περιεχόμενο.

Μια ενδεχόμενη συμφωνημένη διέξοδος στο θέμα είναι να ανατεθεί στο δικαστήριο να αποφανθεί για το τελικό εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου προκειμένου να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ, με την ελληνική κυβέρνηση να καλύπτεται πίσω από το Δικαστήριο της Χάγης και να αποδίδει σε αυτό την τελική απόφαση για το εύρος των 6-10 ν.μ. Εθνικού Εναέριου χώρου προκειμένου να γίνει η οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Αλλά, ακόμα και αν επέλθει συμφωνία στο εύρος των 6-10 ν.μ. του εναέριου χώρου, το επόμενο και σοβαρότερο θέμα -που όλα δείχνουν ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα- είναι αυτό των βραχονησίδων, αλλά και η περιοχή έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Η Τουρκία εγείρει συστηματικά θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος των βραχονησίδων στο Αιγαίο, με την Ελλάδα να πρέπει να προσκομίσει αδιάσειστα νομικά στοιχεία για την ελληνικότητά τους, κίνηση που δεν έχει γίνει ακόμα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κρατά αδικαιολόγητα «καθυστερήσεις». Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να αποφανθεί μόνο του για την ελληνικότητα ή όχι των ελληνικών βραχονησίδων, προκειμένου να οριοθετήσει την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το θέμα θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα στον πολιτικό διάλογο των δύο κυβερνήσεων για να λύσουν τον μεγαλύτερο «γόρδιο δεσμό» μεταξύ τους, τον οποίο, με το σπαθί τού «καζάν καζάν», θέλει να κόψει ο Ερντογάν.

  1. Βρε Γατάκια , Ο Κούλης θέλει να πετύχει σε δυο θέματα τα οποία είναι
    1. Νίκη στις Ευρωεκλογές, οπότε πλέον θα γίνει Κυρίαρχος των Πάντων .
    2. Ξεπούλημα των Εθνικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων προς τέρψη των ” ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΣΥΜΜΆΧΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ” διότι η Ελλάδα θεωρείται δεδομένη από τους Τάχα μου Συμμάχους και ότι ζητηθεί το εκτελεί προθύμως ” ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΩΝ ”
    Όλα τα άλλα είναι απλώς προπέτασμα καπνού προκειμένου να πετύχει τους δυο βασικούς του σκοπούς , έτσι ώστε τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης – Ευνουχισμού να απασχολούν τον λαό και ο Κούλης να κινείται ελεύθερα χωρίς κανείς να παίρνει χαμπάρι το τι κάνει , διότι όλα τα άλλα θα τα πετύχει με την σύμπραξη των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ , διότι αυτό που έμαθε στις ΗΠΑ ” ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ” το έχει θέσει σε εφαρμογή από το 2019 και μέχρι τώρα του βγαίνει .

  2. ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ; ΠΟΠΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ ΑΛΛΑ : Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ .ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΝΟΜΑΤΙ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ,ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ .ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ (ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ). ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η ΝΔ ΘΑ ΑΝΗΚΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ. ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΑΜΑΡΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΕΞΙΟΣ
    ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΦΡΑΠΕ ΦΡΕΝΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΠΕ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ )
    ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    1)ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΗΛ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ .ΧΑΡΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΟΝΤΟΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΦΗΜΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ -ΑΛΛΑ ΩΣ ΑΤΟΜΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΣΑΣ ΑΝ ΣΑΣ ΑΔΙΚΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΑΣ .ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ; ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΟΜΩΣ ΕΚΤΩΣ ΑΥΤΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΙΩΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ .

    2)Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ .ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ (ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΘΕΤΩΣ ) ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕ- ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ- ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ

    ΣΗΜ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ
    ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ -ΟΧΙ -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΝ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΝΙΚΗ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΎ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΤΕ ΔΗΛ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΗΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ

    ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΞΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...