Αυξήσεις και φαντασιώσεις

Του Χρήστου Μπολώση

Το να υποστηρίζεις αναφανδόν την κυβέρνηση και να μην της βρίσκεις ψεγάδι είναι θεμιτό και μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού παιχνιδιού.

Το να δουλεύεις όμως έναν ολόκληρο κόσμο είναι τουλάχιστον άκομψο.

Διαβάζω σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα: «Την ερχόμενη άνοιξη για 1.000.000 δικαιούχους. Νέος γύρος αυξήσεων στις συντάξεις».

Εγώ, ως κάργα φιλοκυβερνητικός, καταχάρηκα και δεν έχω λόγους να μη εμπιστευθώ την καλή εφημερίδα, η οποία, εκτός των καθημερινών αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, βλέπει και καθημερινές προσλήψεις ολούθε, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό, επίσης ολούθε.

Καλό θα ήταν όμως να μας πει πότε έγινε ο προηγούμενος γύρος αυξήσεων και δεν τον πήραμε χαμπάρι.

Διότι αν εννοεί τα 30 με 40 ευρώ που πήραν οι συνταξιούχοι και με αυτά έκαναν Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και έβαλαν και κάτι στην μπάντα για τα βαθιά γεράματά τους, τότε εντάξει.

Οπότε, με τον νέο γύρο αυξήσεων να αρχίσουν να ονειρεύονται θερινές διακοπές στο Κάπρι, στη Χονολουλού και στο Καρπενήσι.

Άλλωστε οι φαντασιώσεις είναι τζάμπα. Όπως φαντασιώσεις είναι και ο νέος γύρος αυξήσεων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ξεσηκωμός αγροτών: Η επανάσταση του αυτονόητου

Μια αγροτική επανάσταση συντελείται στη γηραιά ήπειρο, όχι με όρους αύξησης βιομηχανοποιημένης παραγωγής περασμένων αιώνων, αλλά πλέον με όρους...

Άνοδος του κατώτατου μισθού και μείωση του μη μισθολογικού κόστους

Το ζήτημα της ακρίβειας συνεχίζει και απασχολεί την ελληνική κοινωνία, όπως δείχνουν όλες οι σχετικές έρευνες. Σε μία από...

Το μεγάλο ξεπούλημα…

Πριν από κάνα δυο χρόνια ο Μητσοτάκης πληροφόρησε με αυτό το ιδιαίτερα «θερμό» χαμόγελό του, στο οποίο λάμπει η......

«Μαϊμού» η ανάπτυξη του Μητσοτάκη!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει γίνει ξαφνικά ο πιο φανατικός αναγνώστης ενός ξένου περιοδικού. Κάθε Παρασκευή που κυκλοφορεί ο «Economist»,...