Προφανώς και δεν πρόκειται για «προβληματική διατύπωση»

Του Χρήστου Μπολώση

Εμένα, σύντροφοι και συντρόφισσες, ουδόλως με εξέπληξε η δήλωση του κ. Συρίγου, σύμφωνα με την οποία η «Συνθήκη της Λωζάννης είναι παρωχημένη».

Και τούτο διότι με είχε προετοιμάσει προ 3-4 μηνών, όταν σε ημερίδα ανέπτυξε την καινοφανή θεωρία ότι κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία ο Λένιν δεν βοήθησε με ποταμό ρουβλιών την Τουρκία έναντι της Ελλάδος, αλλά έναντι του αγγλικού ιμπεριαλισμού! Υπέβαλα σχετική ερώτηση, αλλά ο συντονιστής της ημερίδας, δημοκρατικότατα, με απέκλεισε.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε και στον κ. Συρίγο ότι ο Λένιν βοήθησε τον Κεμάλ εκδικούμενος τους Έλληνες για την άφρονα (ακόμα μία του Ελ. Βενιζέλου) εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού στη Μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) εναντίον των μπολσεβίκων το 1919.

Συνεπώς, με τον κ. Συρίγο δεν μπορεί να συνέβη αυτό που είπε ο κ. Μαρινάκης για να μπαλώσει τα ξεσκισμένα, ότι δηλαδή πρόκειται για «προβληματική διατύπωση», δεδομένου ότι ο κ. Συρίγος ως πανεπιστημιακός θεωρείται βέβαιο ότι μπορεί να βάλει 3-4 λέξεις σε μια λογική σειρά και έχει συναίσθηση του τι λέει, πώς το λέει και -κυρίως- πότε το λέει.

Άρα «κάτι ξέρει, κάτι ξέρει» [«Οι Γερμανοί ξανάρχονται», με τον κυρ Θόδωρο (Βασ. Λογοθετίδης) να το σιγοτραγούδα, όταν ψυλλιάζεται ότι ο συνεργάτης των Γερμανών (Λουκιανός Ροζάν) ξέρει πολλά για την αυλή τους].

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ελληνοτουρκικά: Όταν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης εκτίθενται

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, μας υπενθύμισε ότι, όσο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν στρατιωτικοποιημένα...

Νηστεία στα πάθη, τόπο στην οργή

Το άρθρο του αρχιδιακόνου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρα Ιωάννη Μπούτση στην «Εστία», με το οποίο άσκησε κριτική στην Πρόεδρο...

Θα βγάλει «κόρακας κοράκου μάτι»;

Καθώς ώρα με την ώρα, μέρα με την ημέρα, εκτοξεύεται ο αριθμός των υπογραφών στο διαδικτυακό ψήφισμα για τα...

Η μέθεξη Σημιταριού και Νεομητσοτακισμού ως η πιο καταστροφική βόμβα στα...

«Δε διανοήθηκα ποτέ να εργαλειοποιήσω εθνικές τραγωδίες για πολιτικό όφελος». Κι όμως! Αυτή η απίστευτη δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό...