Άδωνις Γεωργιάδης: Βασιλιάς της κωλοτούμπας… για μια καρέκλα

Του Βασίλη Γαλούπη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει πολλά πρόσωπα. Έχει υποστηρίξει τα πάντα και τα αντίθετά τους. Ποτέ δεν έχει δείξει κανέναν δισταγμό για την αλλαγή της άποψής του, σύμφωνα κάθε φορά με το συμφέρον της στιγμής. Ο κατάλογος με τις πιρουέτες Άδωνη πάνω σε δικές του δεσμεύσεις διευρύνεται διαρκώς.

Αν ψάχνει κανείς ποια ακριβώς είναι η ιδεολογία του σημερινού υπουργού Εργασίας, θα μπερδευτεί. Οι μετατοπίσεις του είναι τόσες, που στην πράξη η μοναδική ιδεολογία του είναι μία: αυτή της καρέκλας! 

Τον Δεκέμβριο του 2023 ο Γεωργιάδης αποφάσισε να γίνει σημαιοφόρος των κατ’ ουσίαν αθρόων νομιμοποιήσεων μεταναστών. Για την επίμαχη τροπολογία που έβαλε μπουρλότο στη Ν.Δ. ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εργασίας είπε ότι τη συνυπογράφει, την υποστηρίζει και τη χαρακτηρίζει σωστή. «Γι’ αυτό και δεν αποσύρεται, επειδή είναι σωστή» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πρακτικά, ο Γεωργιάδης αποκηρύσσει τώρα ακόμα μια φορά τον εαυτό του: 

  • Το 2020 δήλωνε για τους μετανάστες ότι «έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας».
  • Το 2019 ότι «κανένας μας δεν αισθάνεται ευχάριστα με την αναγκαστική μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα».
  • Τον 2016, από τη Χίο, διαβεβαίωνε: «Η γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καθαρή. Φύλαξη των συνόρων, προαναχωρησιακά κλειστού τύπου κέντρα στην ηπειρωτική χώρα. Στα νησιά hotspots, στα οποία θα μένουν μόνο δυο τρεις ημέρες το πολύ, για να φεύγουν και να πηγαίνουν στα κέντρα».
  • Το 2013 πως «πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα. Ένας από τους τρόπους για να τους πείσεις είναι η συχνή προσαγωγή τους. Να τους κάνεις τη ζωή όσο μπορείς πιο δύσκολη για να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα να πάρουν το αεροπλάνο και να φύγουν».
  • Το 2010, ακόμη βουλευτής στον ΛΑΟΣ τότε, εμφανίστηκε σε συγκέντρωση στην Παλαιά Βουλή κατά του νόμου Ραγκούση, που έδινε τη δυνατότητα στη δεύτερη γενιά μεταναστών να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Δήλωνε τότε στις κάμερες: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ: Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει! Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, και εντός του Κοινοβουλίου και εκτός του Κοινοβουλίου, για να εμποδίσουμε ένα νομοσχέδιο που, αν περάσει, θα καταστρέψει την πατρίδα».

Όσο πιο πίσω πάει κανείς βλέπει έναν άλλον Γεωργιάδη κάθε φορά. Η ιδεολογική σπονδυλική του στήλη αποδεικνύεται επικίνδυνα εύκαμπτη για έναν πολιτικό εξουσίας, υπουργό και αντιπρόεδρο κυβερνώντος κόμματος. 

Τότε ήταν ακόμη ένας νεόκοπος βουλευτής του ΛΑΟΣ που προσπαθούσε να βρει κι αυτός μια καρέκλα στο πολιτικό προσκήνιο, σε μια κυβέρνηση. Ήταν τότε που κατηγορούσε τον Κώστα Καραμανλή ότι «ξεπούλησε τη Μακεδονία», την Ντόρα Μπακογιάννη ως «εθνικά επικίνδυνη», τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ανεπρόκοπο γόνο και ότι το σύνθημα της Ν.Δ. ήταν «σεμνά και μετρητά».

Ασφαλώς και ο Γεωργιάδης δεν ξεχνάει τι λέει κάθε φορά. Ποντάρει στο ότι ξεχνούν όλοι οι άλλοι: ότι ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας υπερασπιστής της τρόικας, ότι έκλεινε νοσοκομεία ως υπουργός Υγείας, ότι από υβριστής πολιτικών του αντιπάλων έγινε το μπαστούνι τους, ότι αν και καταγγέλλει την Αριστερά, είναι από το 2019 σε μια κυβέρνηση που πορεύεται με σκληρή επιδοματική πολιτική, ότι επί ημερών του άνθησε η αισχροκέρδεια σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας. 

Έτσι είναι ο Άδωνις, όμως. Με… καθαρές κουβέντες, που δεν αξίζουν ούτε δεκάρα. Η πολιτική του είναι μια παράσταση από fake news, αυτοαναιρέσεις και φαφλατολογίες για οποιοδήποτε θέμα. 

Από τη στάση του στο Μεταναστευτικό μέχρι τις τιμές στα τρόφιμα, τίποτε απ’ όσα έχει πει δεν ισχύει. Κάθε φορά που εκτίθεται, είτε το ξεπερνά σα να μη συνέβη είτε μεταθέτει την ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό του. Φταίει η Ευρώπη, φταίει η αντιπολίτευση, φταίνε οι δημοσιογράφοι. 

Είναι τέτοια η υπερέκθεσή του στις τούμπες και στα παραμύθια, που κάποιες φορές το παραδέχεται κυνικά, προφανώς επειδή απλώς νιώθει τόσο ισχυρός, ώστε αδιαφορεί να κρατήσει έστω τα προσχήματα: 

«Αν ο Κώστας Καραμανλής έλεγε ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς» είπε κυνικά μετά τα Τέμπη. «Ήξερα ότι τα Μνημόνια ήταν καταστροφή, αλλά έλεγα ότι θα τα καταφέρουμε, δεν είναι τίποτα», παραδέχτηκε το 2014, πανευτυχής για το πόσο ψηλά εκτόξευσε την καριέρα του το παραπλανητικό πλασάρισμα των Μνημονίων που κατέστρεψαν τον ελληνικό λαό. 

Η ξεδιάντροπη αδιαφορία του Άδωνη για την αξιοπιστία του αλλά και για την ίδια την αλήθεια τού έχει χαρίσει ένα σιδερένιο στομάχι, ώστε καρφάκι να μην του καίγεται κάθε φορά που αυτοδιασύρεται. Απλώς χασκογελάει στις κάμερες. Άλλωστε, έχει την πλάκα του να απογειώνεσαι πολιτικά και κοινωνικά μόνο και μόνο επειδή δουλεύεις τον κόσμο. 

Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ο Άδωνις με την πορεία του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ο κόσμος τον πρωτογνώρισε ως μια cult φιγούρα, που έκανε το κοινό να γελά με τον τρόπο που διαφήμιζε την τηλεπραμάτεια του, δίνοντας τροφή για σατιρικά βιντεάκια. Κάμποσα χρόνια, κάποια υπουργεία και μπόλικα ψέματα αργότερα, ο Άδωνις συνεχίζει να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν, μόνο που τώρα πια πικρά, κουνώντας το κεφάλι.

  1. Τα πράγματα είναι απλά. Διέταξε ο Σολτς να μαντρωσουμε τους μουσουλμάνους λαθρο, δίνοντας τους δουλειές και άδειες, έτσι ώστε να μην πάνε Γερμανία, ενόψει Ευρωεκλογών. Ο εδώ υποτακτικός ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ συμφώνησε φυσικά. Δεν τον ενδιαφέρει αν μουσουλμανοποηθει η Ελλαδα. Τα άλλα για εργάτες γης κλπ, είναι αρλουμπες. Αν θέλαμε εργάτες γης, θα έκανε η κυβέρνηση συμφωνία με χριστιανικές χώρες όπως, Γεωργία, Μολδαβία, Αρμενία κλπ, έτσι ώστε να έρχονται για κάποιους μήνες εποχικά και να φεύγουν μετά. Την ίδια στιγμή που όλοι οι Ευρωπαίοι κλείνουν τα σύνορα στη μουσουλμανική εισβολή, εμείς δίνουμε σήμα ότι μοιράζουμε σε αυτούς άδειες και δουλειές. Όλα εδώ πληρώνονται όμως. Ο λογαριασμός θα πληρωθεί στο ακέραιο στις Ευρωεκλογές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αντί για αρχηγό, ας ψάξουν για συμπόρευση

Ας δεχθούμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει «ταβανιάσει» ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και δεν...

Οι εμπειρίες των «συνεργασιών» από το… 1956

Η πρόταση που διατυπώθηκε και δημοσίως από τον Ν. Παππά για «εκλογική συνεργασία» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς...

Κυριάκος για πρόεδρος πασοκάρας!

Είναι απορίας άξιον που οι πασόκοι, θορυβημένοι από το σφόλι που έφαγαν στις ευρωεκλογές, προβαίνουν σε κινήσεις πανικού, όπως...

Αποχή: Εξαϋλώνοντας ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

Κράτος, κατά τον Max Weber, είναι «ο θεσμός που διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας». Η εξουσία του κράτους είναι...