Μήπως όλοι «γινόμαστε Γεραπετρίτες»;

Του Κώστα Πρώιμου

Πανικόβλητοι έσπευσαν οι… άριστοι να αιτιολογήσουν το ντροπιαστικό στιγμιότυπο με την υπόκλιση του Γεραπετρίτη την ώρα που ο Ερντογάν εισέρχεται στο προεδρικό Μέγαρο. Κι αίφνης ξέσπασε ένας διαδικτυακός χαμός με διαρροές non papers, σύμφωνα με τα οποία ο γαμβρός μεγάλο-επιχειρηματία έσκυψε τάχα από… σεβασμό στην κυρία Σακελλαροπούλου. Κάνοντας έτσι, για ευνόητους λόγους, τον εξευτελισμό του έθνους τραγικότερο. Διότι ως γνωστόν, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να σιωπήσουν μήπως και επισκιαζόταν κάπως ο διασυρμός, παρα να ρίξουν λάδι στη φωτιά αμαυρώνοντας εντελώς την εικόνα της χώρας.

Ας υποθέσουμε πάντως, ότι όντως ο κύριος Γεραπετρίτης έσκυψε το κεφάλι ως ένδειξη σεβασμού στην κυρία Σακελλαροπούλου.

Άραγε τι έχει προσφέρει στην Ελλάδα, εκτός από το να απαξιώνει επανειλημμένα το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας με τα πεπραγμένα της, για να την… προσκυνήσει;

Τι έχει πράξει πολιτικά η κυρία Σακελλαροπούλου ώστε να αξίζει υποκλίσεων και επικύψεων;

Θα τρελαθούμε τελείως σε τούτη τη δύσμοιρη χώρα; 

Εκτός αν θεωρείται εθνική υπηρεσία η σιωπή της για ένα σωρό εγκλήματα των κυβερνητικών ολετήρων. Από τις αποδεδειγμένες υποκλοπές, τα Τέμπη, το αιμοβόρο φορολογικό, τις δεκάδες θεσμικές εκτροπές, μέχρι την επέλαση δια της αισχροκέρδειας στα πορτοφόλια εννιάμισι εκατομμυρίων θυμάτων. Δεν έγραψα δέκα στρογγυλά γιατί κάποιοι ανάμεσά μας επωφελούνται στο έπακρον από τα έργα και τις ημέρες του νεομητσοτακισμού.

Προς γνώση και συμμόρφωση, παραθέτουμε πρότυπο συμπεριφοράς Έλληνα, απέναντι στους εχθρούς του.

Οι Σπαρτιάτες, λοιπόν, κύριε Γεραπετρίτη, επειδή υπηρετούσαν στο απόλυτο τους κώδικες τιμής αλλά και τις θρησκευτικές τους αξίες έστειλαν αντιπροσωπεία τους στην Περσία για να θανατωθούν από τον Ξέρξη ώστε να εξευμενιστούν για τον απρόβλεπτο θάνατο που βρήκαν οι Πέρσες κήρυκες όταν άναψαν τα αίματα με τις προκλήσεις και τις τρελές απαιτήσεις που εξέφρασαν ως απεσταλμένοι του Δαρείου στην Σπάρτη. Μάθετε κύριε Γεραπετρίτη πως όταν οι δύο πραγματικά ανδρείοι έφτασαν ενώπιον του αλαζόνα Ξέρξη αυτός ζήτησε να τον προσκυνήσουν. Ωστόσο, αυτοί αρνήθηκαν πεισματικά και δεν το έπραξαν λέγοντας πως εδώ ήρθαμε να πεθάνουμε και όχι να σκύψουμε το κεφάλι και να ατιμαστούμε!

Επανερχόμενοι στο «εδώ και τώρα» διαπιστώνουμε ουκ ολίγες φορές τη μνημειώδη δουλική συμπεριφορά κατά τα άλλα επιφανών και τρανών θεσμικά ανδρών. Μόνο με τους αδύναμους και τον λαουτζίκο το παίζουν σκληροί και μάγκες. Όμως, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι και συμβαίνουν καλά μας κάνουν.

Αφού εμφανίζονται μπροστά μας και γινόμαστε με τον τρόπο μας «Γεραπετρίτες»;

Έρχεται στη γειτονιά ή στο χωριό ο κάθε τυχάρπαστος και στερημένος και επειδή κάμποσοι ουσιαστικά χειρότεροι από τον ίδιο τον εξέλεξαν «Βολευτή» του φιλάνε τα χέρια και τα πόδια. Ξεθαρρεύουν ακόμη περισσότερο όλα αυτά τα κοινοβουλευτικά ασπόνδυλα και γίνονται ακόμη πιο ασύδοτοι, πιο αδίστακτοι και ανθέλληνες!

Με άλλα λόγια ο κ.Γεραπετρίτης με τη θλιβερή σκηνική παρουσία του ενώπιον του Ερντογάν απλώς εξέφρασε και τη στάση που κρατά σαφώς πλην εμμέσως ένας ολόκληρος λαός που δυστυχώς έχει ξεχάσει σε προσβλητικό βαθμό και τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη και τον Αθανάσιο Διάκο, ενώ επαναφέρει ευκόλως στην «εθνική συμπεριφορά» του κατάλοιπα του ραγιαδισμού τα οποία εν τέλει εκδηλώνονται ως συμπλέγματα κατωτερότητας απέναντι στους Τούρκους…

Και μη χειρότερα!

  1. Eσκυψε και στο αεροδρόμιο όταν εμφανίστηκε ο Ερντογαν. Μας κυβερνούν νενεκοι

  2. Δεν μας άρεσε; Τότε ας φροντίζαμε να συμμετάσχουμε στις διπλές εκλογές που είχαμε την ευκαιρία. Τώρα να σιωπίσουμε Επιτέλους να δωθεί τέλος στα παράπονα κατόπιν εορτής .
    Επιλογές φίλοι μου ειναι αυτές επιλογές και μάλιστα συνειδητές

  3. Μία μόνο λέξη: Γραικυλισμός. Δε ντρέπονται γιατί δεν έχουν ντροπή. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Μην τους γράφετε για Κολοκοτρώνη και Διάκο. Ομνύουν μόνο στο Διαφωτισμό, το δικαιωματισμό και στις εξευτελιστικές “αξίες” του Δημοκρατικού Κόμματος των USA. Εκεί προσκυνούν ,αυτούς λατρεύουν και κάνουν ότι τους λένε.

  4. Θεωρώ ότι οι μόνες στιγμές που κάνεις υπόκλιση είναι δύο :

    1. Οταν περνάει η σημαία που συμβολίζει τις παραδόσεις, την ιστορία μας, το αίμα, και τις θυσίες των προγόνων μας, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

    2. Και όταν έρχεται η στιγμή που φτάνουμε στο τέλος της ζωής μας και γονατίζουμε μπροστά στο Θεό για να μας συγχωρέσει τις αμαρτιές μας (Δεν είμαι φανατικός χριστιανός, για όσους πρόκειται να με χλευάσουν).

    Δεν θα έκανα υπόκλιση σε κανέναν άλλον. Εξάλλου η πρόεδρος της δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και όλοι οι άλλοι δεν είναι τίποτα άλλο από απλοί υπάλληλοι που τους πληρώνουμε εμείς οι πολίτες με τους φόρους μας για να κάνουν τη διαχείριση του κράτους.

  5. Χάνεται ο κόσμος γύρω του; Γίνονται πόλεμοι ; ασθένειες ξεσπούν; άνθρωποι χάνουν την δουλειά τους ; παιδιά που σκοτώνονται στα σχολεία στους δρόμους στα μέσα παντού; Η φτώχεια η ακρίβεια; 750 000 άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους ; Οι άστεγοι; Να καίγονται ολόκληρες επικράτιες; Να καίγεται η Αθήνα; Οι πλημμύρες; Ε και ; Και τι έγινε; αναρωτιούνταιΔεν βαριέσαι ; Την ίδια στιγμή ενώ οι αρθρογράφοι με αυτό το άρθρο αναρωτιώνται μήπως γινόμαστε αυτά τα ελληνικά κέντρα διασκέδασης παραγγέλλουν γαρύφαλλα απο την τουρκία που θα φάει ελληνική γή,Προκειμένου να χορέψει η χαλαρή κοιλιά του ελληνα για την πρωτοχρονιά Ετσι έγιναν γεραπετρίτες Ετσι γίνονται οι ραγιάδες Με το καλόπιασμα με την υπερβολική καλοπέραση εις βάρος άλλων .Μια ζωή να ζείς εις βάρος των άλλων που θεωρείται μαγκιά Ομως τι απέγινε εκείνη η μαγκιά όταν μπήκε ο τουρκος ηγέτης;
    Αυτή η εικόνα είναι απόρροια διδαχών όπως : Με το να λές στον θρασύ οτι είναι γενναίος Στον βλάκα οτι είναι έξυπνος Σε αυτόν που φταίει οτι οι άλλοι φταίνε Και παράλληλα να τον κανακευεις Φτιάχνοντας ιστορίες οτι τον ζηλεύουν οι κακοί οι άλλοι Και σαν εσένα δεν είναι άλλοι Ποιοί ειναι αυτοί και σε τί τον ζηλεύουν ; Και γιατί να είναι σαν αυτόν ; Επειδή καμαρώνει για κάτι που δεν έφτιαξε; Που οικιοποιεί κάτι που δεν εκοπιασε; Αυτή η φράση «Μας κάνουν υπερήφανους»για τα νεαρά παιδιά που διαπρέπουν είναιτο κατεξοχήν εξοργιστικό σχόλιο.Εδωσαν αυτοί που το λένε απο το πορτοφόλι τους ;Η μόχθησαν όπως εκείνα και οι γονείς τους ; Για εκείνα και τους γονείς τους είναι τα μπράβο Οχι για τους άλλους Κλέφτες Και ετσι και οι πρώην πρίν τον Μιτσοτάκη είχαν λάβει το μήνυμα Δώσε τους φούμαρα Και στην υγεία των κορόιδων και αντε γεια Είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορούν τον εκάστοτε Τσίπρα και Μιτσοτάκη Οι άνθρωποι επιλέγησαν δεν τα έκλεψαν έδωσαν και δίνουν αυτό που αξίζει
    Στο πασίγνωστο φωτογραφικό στιγμιότυπο κάπου πίσω απο την ανοικτή πόρτα του μεγάρου και πίσω απο τον υπουργό Ενας νεαρός υπάλληλος(ενας νεαρός κύριος με κουστούμι) με βλέμμα που τα έλεγε όλα κράτησε ύψος με την αξιοπρέπεια του

  6. Μήπως η νοοτροπία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να ψηφίζουν ότι ψήφιζε ο Πατέρας της και η μάνα της , δεν είναι το ίδιο ?
    Μήπως η Νοοτροπία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να πηγαίνουν να ψηφίζουν χωρίς ποτέ να καθίσουν να αναλογισθούν τι έχει κάνει η κάθε Κυβέρνηση και τι πρόκειται να κάνει η άλλη αν εκλεγεί , δεν είναι το ίδιο ?
    Μήπως για να ψηφίσουν το μόνο που κάνουν είναι να ακούνε τα ψεύδη που λέγονται προεκλογικά χωρίς ποτέ να το ψάξουν , δεν είναι το ίδιο ?
    Μήπως ψηφίζοντας την τάδε Πολιτική παράταξη και στην πορεία ενώ βλέπει ότι όλα όσα είπε ήταν πέτσινα δεν αλλάζει για λόγους Προσωπικού συμφέροντος , δεν είναι το ίδιο ?
    Μήπως τρέχοντας πίσω από Βουλευτές για προσωπικά οφέλη , άσχετα αν κάνει σωστά για όλους τους άλλους , δεν είναι το ίδιο ?
    Μήπως οι Παρωπίδες και οι Ωτοασπίδες που η πλειονότητα του Λαού τα έχει σαν Εθνικά αξεσουάρ , δεν είναι το ίδιο ?
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΜΑΖΙΚΟ ΥΠΝΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ .

  7. ΠΟΠΗ συμφωνώ σε πολλά όμως στο να ψηφίζει κάποιος άνω των 25 ότι ψήφιζε η μάνα του ή ο πατέρας του δεν δηλώνει όψιμο πολίτη Και στην τελική γιατί ενας σύγχρονος άνθρωπος να ψηφίζειτον εκάστοτε που δεν δούλεψε και βγαίνουν να κυβερνήσουν;Αυτοί δεν δούλεψαν ποτέ τους θεωρούν τη πολιτική ως επάγγελμα αρκεί να υπάρχουν κορόιδα Τώρα αν ο κόσμος θέλει να τον κοροιδεύουν τότε οι υπόλοιποι να του κόβουν τον βήχα με την ψήφο τους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μακεδονικό: Το κόστος της ακινησίας της κυβέρνησης

Οι στροφές της Ιστορίας κρύβουν πάντοτε εκπλήξεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή που «μιλάμε» πολιτικό κόστος για την υπογραφή της...

Μαρία, όρμα τους και φτιάξε κόμμα!

Ο θρήνος, η οργή και η απόγνωση απελευθερώνουν τεράστια αποθέματα ψυχικής αντοχής σε αυτή τη ζωή. Απελευθερώνουν όμως και...

Το μετέωρο βήμα της ελληνικής βοήθειας στην Ουκρανία

Στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός ορθώς ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει στην Ουκρανία ούτε ρωσικούς...

Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να λειτουργεί ως αβανταδόρος του πρωθυπουργού

Όλες οι εκτιμήσεις και οι δημοσκοπήσεις «συμφωνούν» πως οι διαρροές ψηφοφόρων της Ν.Δ. εν όψει ευρωεκλογών καταλήγουν κυρίως στην...