Τα πιο λαμπερά αστέρια της κυβέρνησης

Του Χρήστου Μπολώση

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνησή μας έχει πολλά αστέρια. Νομίζω, όμως, ότι αυτά του υπουργείου Οικονομικών είναι πιο λαμπερά από τα άλλα.

Στην προσπάθειά του να πατάξει τη φοροδιαφυγή ενεπνεύσθη την εξής διαδικασία, την οποία μάλιστα συμπεριλαμβάνει στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ετοιμάζεσαι, λοιπόν, να βγεις έξω να διασκεδάσεις ή να ψωνίσεις. Αρχικώς κατεβάζεις την εφαρμογή appodixi (γιατί με δύο «p», άραγε;), νογάς – δεν νογάς.

Πίνεις το ποτό σου, παίρνεις την απόδειξη, αν σου δώσει ο μαγαζάτορας, και αμέσως σκανάρεις τον QR code (νογάς – δεν νογάς), που θα σου δείξει αν η απόδειξη είναι γνήσια.

Αν όχι, τότε κάνεις επώνυμη καταγγελία στην ΑΑΔΕ και, εφόσον αποδειχτεί ότι δεν λες ψέματα, σε τρία τέρμινα θα επιβραβευτείς με μπόνους. Σατανικό, αλλά αποτελεσματικό.

Κάτι ανάλογο θα πρέπει να θεσπιστεί και αλλού: π.χ., να ελέγχει ο επιβάτης αν τα τρένα είναι ασφαλή και αν έχουν υλοποιηθεί οι συμβάσεις που αφορούν την ασφαλή κυκλοφορία τους και να καταγγέλλει σχετικώς. Ακόμη, αν ο κ. Άδωνις τα είπε έτσι όπως τα είπε ή αν παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

Τώρα, αν ύστερα από κάτι τέτοιο δεχτείς τίποτις γκαζάκια στο σπίτι σου, σαν τον διαιτητή κ. Γκάμαρη, ε, τότε θα επέμβει η ΑΑΔΕ…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Αίμα» χύνεται, αλλά η εξέδρα δεν συγκινείται ακόμη…

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν πλέον έως τις ευρωεκλογές και το θερμόμετρο της κομματικής αντιπαράθεσης ανεβαίνει κατακόρυφα μεν, αλλά...

Μετά τον γάμο ομόφυλων έρχεται και ο… τρίτος γονέας;

Εάν έχουμε πιστέψει ότι η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη χώρα μας...

Η τυραννία της πλειοψηφίας…

Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά αν κάτι επαληθεύεται με τον πιο επίσημο τρόπο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Την Πέμπτη 14...

Αντιπερισπασμοί: Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων»…

***.... Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων» είμαστε στην πλειοψηφία μας, που έχουμε εγκλωβιστεί σε σώματα ενηλίκων. Αυτή η διαπίστωση θα...