Αποκάλυψη «Δημοκρατίας»: O Πάτσης εισέπραξε ακόμα και την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Η «Δημοκρατία» αποκαλύπτει πώς ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. δεν δίστασε να πάρει χρήματα από τον κρατικό κορβανά παρότι απολάμβανε τη βουλευτική αποζημίωση – Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας, το σχετικό ποσό πιστώθηκε κανονικά σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό

Της Μαρίας Παναγιώτου

Ακόμα και την αποζημίωση ειδικού σκοπού που δόθηκε το 2020 στους ελεύθερους επαγγελματίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον κορονοϊό είχε φροντίσει να εισπράξει από τον κρατικό κορβανά ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης, παρότι απολάμβανε τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ παράλληλα θησαύριζε μέσα από τεράστιες συμβάσεις που σύναπτε με το Ελληνικό Δημόσιο. 

Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας μας, μάλιστα, το σχετικό ποσό πιστώθηκε κανονικά σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. 

Και μπορεί το ασυμβίβαστο των βουλευτών σε σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα να έχει πλέον καταργηθεί, ωστόσο ο κ. Πάτσης, την περίοδο που έλαβε το σχετικό βοήθημα, λάμβανε κανονικά από το ελληνικό κράτος και τον παχυλό μισθό που απολαμβάνουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πάτσης διεγράφη από την Κ.Ο. του κόμματος μόλις πριν από έναν χρόνο, και μάλλον καθυστερημένα, αφού η εμπλοκή του ονόματός του σε απανωτά σκάνδαλα προκαλούσε θόρυβο, καιρό πριν. Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο, του ασκήθηκε και ποινική δίωξη για ανακριβείς δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» και συμμετοχή σε εταιρίες με έδρα στην αλλοδαπή μέσω παρένθετου προσώπου (σ.σ.: μέσω της συζύγου του). Συγκεκριμένα, από την έρευνα που διεξήγαγε ο εισαγγελέας προέκυψε ότι ο κ. Πάτσης δεν δήλωσε πισίνα σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη που ανήκε στην πρώην σύζυγό του, ενώ δήλωσε ψευδή έκταση αγροτεμαχίου στο Λουτράκι. Επίσης, εμφάνισε λιγότερα εισοδήματα για τη σύζυγό του, ανέγραψε λανθασμένο ποσό σε οκτώ δανειακές υποχρεώσεις της δικηγορικής εταιρίας του από τράπεζα του εξωτερικού και παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις οφειλές που είχε. Τέλος, δεν δήλωσε τη συμμετοχή του, όπως και της συζύγου του, σε offshore εταιρίες. Φυσικά, η συμμετοχή των βουλευτών σε υπεράκτιες εταιρίες είναι εδώ και χρόνια παράνομη. 

Επομένως, ανακεφαλαιώνοντας, ο Ανδρέας Πάτσης θα μείνει στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που αγόρασε μέσω εταιρίας του «κόκκινα» δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς αξίας 62.771.892 ευρώ, έναντι του ποσού των 4.300.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να γίνει γνωστό από πού το άντλησε. Παράλληλα, θα μείνει γνωστός ως ο βουλευτής που παρέμενε επικεφαλής της εταιρίας «είσπραξης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων» το διάστημα που διατηρούσε την ιδιότητα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως μάλιστα είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία». 

Θα τον θυμόμαστε επίσης για το γεγονός πως η δικηγορική του εταιρία υπέγραψε συμβάσεις με τα ΕΛ.ΤΑ. από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, επίσης το διάστημα που ήταν βουλευτής, αλλά και για τα μαγειρέματά του στις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες». 

Η δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών, την περασμένη εβδομάδα, έδειξε μάλιστα πως ο κ. Πάτσης συνέχιζε και το 2021, δηλαδή όσο διατηρούσε τη βουλευτική του ιδιότητα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να συμμετέχει σε τρεις κυπριακές εταιρίες (HORSELORD LTD, SIGHTGREEN LTD, DAGORLIA LTD) ενώ η σύζυγός του σε μία στο Ηνωμένο Βασίλειο (STARMASS LIMITED). Βεβαίως, εάν οι έκνομες δραστηριότητές του δεν είχαν λάβει δημοσιότητα, είναι αμφίβολο εάν θα είχε ποτέ διαγραφεί από την Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η Άγκυρα «στοχοποιεί» τη βραχονησίδα Ζουράφα

Ακόμα και οι πλέον αφελείς μπορούν να κατανοήσουν πως μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το επεισόδιο που σημειώθηκε...

Πράσινα σχέδια θερινής νυκτός σε γκρίζα εικόνα

Χάρης Δούκας: «Δεν είναι θέμα τρόπου ζωής ή βελτίωσης της ποιότητας ζωής - είναι θέμα επιβίωσης, όταν το 23%...

Ο Μητσοτάκης της Ουκρανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός της Ελλάδας, πλην όμως αποφάσισε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ούτε φυσικά τον λαό, ούτε...

Ο κύριος Δούκας και τα καταστατικά των κομμάτων

Παλιά, τα καταστατικά των κομμάτων δεν είχαν καμία σημασία. Ο Άρειος Πάγος εξέταζε τυπικά την πίστη και την προσήλωσή...