Η «δημοκρατία» υπό διωγμόν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενοχληθεί σε τέτοιο βαθμό από τη μαχητική, ερευνητική δημοσιογραφία και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», ώστε δεν τηρεί καν τα προσχήματα. 

Απόδειξη των ανωτέρω είναι η μεροληψία σε βάρος της εφημερίδας μας σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Η αρωγή στις εκδοτικές επιχειρήσεις των εφημερίδων είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να υλοποιήσει αυτήν την υπόσχεσή της. Όμως, προκειμένου να μη δοθούν τα αναλογούντα στη «δημοκρατία», η ίδια η κυβέρνηση παραβιάζει με προκλητικό τρόπο όλες τις διατάξεις που η ίδια θέσπισε, μέσω κοινής υπουργικής απόφασης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρωθυπουργικής εμμονής με τη «δημοκρατία» είναι το γεγονός πως στην Εστία Επενδυτική Α.Ε., που εκδίδει την εφημερίδα μας, εγκρίθηκε ένα από τα χαμηλότερα ποσά, ύψους 48.000 ευρώ, παρά το γεγονός πως, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, κάθε εφημερίδα που εγγράφηκε στο μητρώο Τύπου (όπως, φυσικά, και η «δημοκρατία») θα έπρεπε να λάβει μίνιμουμ 50.000 ευρώ! Άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις, με ελάχιστους εργαζομένους και ιδιαίτερα χαμηλές κυκλοφορίες, λαμβάνουν από το πρόγραμμα πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Φυσικά, ακόμα και σε αυτές τις επιχειρήσεις με το ελάχιστο προσωπικό και τις χαμηλές κυκλοφορίες καλώς δίνεται η ενίσχυση και το σωστό θα ήταν να εισπράξουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά – μια και σε σχέση με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που λαμβάνουν γενναιότατες επιχορηγήσεις, οι εφημερίδες είναι αδικημένες. 

Το θέμα που ενδιαφέρει τη «δημοκρατία» είναι η ολοκληρωτική – φασιστική αντιμετώπιση της εφημερίδας μας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν μπορεί να ανεχτεί τις ελεύθερες φωνές.

Όποιο ενημερωτικό μέσον, όπως η «δημοκρατία», ορθώνει το ανάστημά του κόντρα στις αυθαιρεσίες και στα ανομήματα της κυβέρνησης δέχεται πάσης φύσεως διώξεις, απειλές, ύβρεις και χυδαίες, μεροληπτικές συμπεριφορές. 

Η «δημοκρατία» τελεί υπό διωγμόν, αλλά θα επικρατήσει, γιατί βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας: Κι αυτή είναι η υπηρέτηση των συμφερόντων της πατρίδας και του λαού, η πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

ΜΜΕ: Η μπάλα στην κερκίδα…

Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από τον εκλογικό καταποντισμό της Νέας Δημοκρατίας, και τι είδαμε στα ΜΜΕ; Τη μπάλα στην...

Βραβείο σπάτουλας στον Λιάγκα!

Ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί δεν νιώθει πλέον την ανάσα του Γιώργη του Αυτιά στον σβέρκο του και έχει...

Στο φως τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Βρισκόμαστε σε μια εποχή διαιρέσεων και υψηλής πόλωσης παγκόσμιας κλίμακας. Δύο Ψυχροί Πόλεμοι μετατράπηκαν σε θερμούς. Η Δύση απαγορεύει...

Ο Ζούλας ανταποδίδει

Αναρωτιούνται οι δημοσιογράφοι, ευγενικά θα έλεγα, με ποια ιδιότητα πήγε ο Ζούλας στη Σουηδία, να παρακολουθήσει τη Eurovision -...