Επιστολή διαμαρτυρίας εργαζομένων της εφημερίδας «LiveSport»: Κύριοι, παίζετε με το ψωμί μας!

Απαιτούνε να αντιμετωπιστεί η «Live Sport», οι εργαζόμενοι και οι αναγνώστες της ως ισότιμο μέλος και όχι ως παρίας

Με έκπληξη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε ότι, με σκανδαλώδη κυβερνητική απόφαση, η εφημερίδα «LiveSport», η ΠΡΩΤΗ κυκλοφοριακά αθλητική εφημερίδα στην Ελλάδα, αντιμετωπίζεται ως παιδί ενός κατώτερου Θεού.

Με την απόφαση – έκτρωμα της κυβέρνησης αναφορικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, στον πλέον πληγωμένο χώρο από την κρίση, αυτόν του έντυπου Τύπου, τίθεται σε τεράστιο κίνδυνο η δουλειά μας, το ψωμί ημών και των οικογενειών μας.

Η «Live Sport» είναι έντυπο – υπόδειγμα στην αγορά, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που εξακολουθεί να προσφέρει στους αναγνώστες ειδικές εκδόσεις για όλα τα μεγάλα γεγονότα και, σε καμία περίπτωση, δεν είναι υποδεέστερο από οποιοδήποτε άλλο Μέσο στον αθλητικό τομέα για να αντιμετωπίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Παρ’ όλα αυτά, το ποσό που εγκρίθηκε (27.000 ευρώ) είναι το χαμηλότερο συνολικά αλλά και από τις αθλητικές εφημερίδες, παρ’ ότι θα έπρεπε (βάσει της σχετικής εγγραφής στο Μητρώο Τύπου) να είναι μίνιμουμ 50.000 ευρώ.  

Την ίδια ώρα, εφημερίδες με εξαιρετικά μικρότερη κυκλοφορία και προσωπικό, θα λάβουν ποσά από 70.000 έως 120.000 ευρώ, με την κυβέρνηση να διαψεύδει με τις πράξεις της τον ίδιο της τον εαυτό. 

Και αυτό γιατί, βάσει των λεγομένων στη Βουλή του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, υπεύθυνου για θέματα Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννη Μπρατάκου, τρεις ήταν οι βασικοί κανόνες για την διάρθρωση του προγράμματος: «Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο μητρώο θα ελάμβαναν το ποσό των 50.000 ευρώ, οι επιχειρήσεις οι οποίες εκδίδουν εφημερίδες ημερήσιας κυκλοφορίας το ποσό των 20.000 ευρώ. Το τελικό ποσό της ενίσχυσης προσδιορίζεται με βάση τις ετήσιες μονάδες εργασίας, δηλαδή τον αριθμό του προσωπικού, αλλά και τον κύκλο εργασιών». Οι εργαζόμενοι στη «Live Sport» και η κυκλοφορία της, δηλαδή, «εξαφανίστηκαν» εν μια νυκτί, σαν να μην υπήρχαν, σαν να μην υπάρχουν!

Με αυτή την επιστολή απαιτούμε το προφανές: Να αντιμετωπιστεί η «Live Sport», οι εργαζόμενοι και οι αναγνώστες της ως ισότιμο μέλος και όχι ως παρίας και να λάβει την επιχορήγηση που δικαιωματικά δικαιούται. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε.

Με εύλογη αγανάκτηση,

Οι εργαζόμενοι της «LiveSport»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Συνέδριο «Καθημερινής»: καταστροφή ιλουστρασιόν

Το συνέδριο της «Καθημερινής» για τη Μεταπολίτευση θα μπορούσε να αποτελέσει μια χαρά «πλυντήριο» για τους ηθικούς και φυσικούς...

Yπέρτατη διεθνής αναγνώριση για τη «δημοκρατία»

Συμβαίνει, όχι πάντοτε, αλλά κάποτε, να αποδίδεται αναγνώριση και δικαιοσύνη ακόμη και σε περιπτώσεις που θεοί και δαίμονες πασχίζουν...

Θαυμάστε τον ευρωϋποψήφιο Αυτιά!

Οι «Ράδιο Αρβύλα» τον Οκτώβριο του 2009 αποκάλυψαν μία από τις χυδαιότερες δημοσιογραφικές απάτες που έχουν γίνει ποτέ σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο Γιώργος Αυτιάς έβγαλε...

Ευρεία απήχηση στα ελληνικά ΜΜΕ η διεθνής διάκριση της «δημοκρατίας»

Μεγάλη έκταση πήρε χθες, όπως ήταν λογικό, η είδηση ότι η «δημοκρατία» διεκδικεί τον τίτλο της «Παγκόσμιας Εφημερίδας της...