Δηλαδή, οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δεν εξαπάτησαν τους εκλογείς;  

Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται. Καθολικά, δίχως διακρίσεις 

Του Παναγιώτη Λιάκου

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις των ημερών είναι η ακόλουθη: Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να καταθέσουν ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου 11 βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιατών» για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Δηλαδή, αυτοί οι βουλευτές κατηγορούνται ότι ξεγέλασαν τους ψηφοφόρους τους πως ψήφιζαν το κόμμα «Σπαρτιάτες», αρχηγός του οποίου είναι ο Βασίλης Στίγκας, αλλά στην πραγματικότητα επέλεγαν Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει κώλυμα εκλογιμότητας, με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Κι αυτός ο νόμος μπορεί να θεωρήθηκε από πολλούς ως «φωτογραφικός» -και είναι φωτογραφικός-, αλλά, αν εφαρμοστεί καθολικά και συνδυαζόμενος με εκείνον περί της εξαπάτησης των εκλογέων, δύναται να αποδειχθεί σωτήριος για την Ελλάδα. Δηλαδή, να απαγορευτεί διά ροπάλου να ψηφίζεις άλλον και να βγαίνει άλλος, που δεν επιτρέπεται να εκλεγεί. Ας πούμε, για παράδειγμα: Δεν επιτρέπεται να σου λένε να ψηφίσεις Μητσοτάκη για να κυβερνήσουν ο Μπάιντεν, ο Τζορτζ Σόρος, ο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, ο Ράμα της Αλβανίας και ο Ερντογάν. Αν εφαρμοζόταν ο νόμος για την εξαπάτηση εκλογέων, δεν θα είχαμε φτάσει να χρωστάμε 400 δισ. ευρώ, να διορίζονται σόγια και λαμόγια, να είναι διαλυμένο απ’ άκρη σ’ άκρη το κράτος, να καίγεται όλη η Ελλάδα από τις πυρκαγιές, να καταστρέφονται περιφέρειες της χώρας από τις πλημμύρες και να εποικίζεται η πατρίδα μας από αφροασιατικούς πληθυσμούς, οι οποίοι μάλιστα επιδοτούνται από το υστέρημα των Ελλήνων μόλις κατορθώσουν να παραβιάσουν τα σύνορά μας. 

Είναι ξεκάθαρη, από την πλευρά των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, η διάπραξη του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων. Ουδείς τούς έδωσε την εντολή να καταστρέψουν την Ελλάδα. Κι όμως, αυτό κάνουν. Σαφώς και να ισχύσει ο νόμος για το κόμμα του Κασιδιάρη και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα. Ο Ηράκλειτος έλεγε: «Μάχεσθαι χρὴ τὸν δῆμον ὑπὲρ τοῦ νόμου ὅκωσπερ τείχεος». Ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται τον νόμο όπως τα τείχη της πόλης. Είχε απόλυτο δίκιο ο αρχαίος ημών πρόγονος. 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αντί για αρχηγό, ας ψάξουν για συμπόρευση

Ας δεχθούμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει «ταβανιάσει» ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και δεν...

Οι εμπειρίες των «συνεργασιών» από το… 1956

Η πρόταση που διατυπώθηκε και δημοσίως από τον Ν. Παππά για «εκλογική συνεργασία» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς...

Κυριάκος για πρόεδρος πασοκάρας!

Είναι απορίας άξιον που οι πασόκοι, θορυβημένοι από το σφόλι που έφαγαν στις ευρωεκλογές, προβαίνουν σε κινήσεις πανικού, όπως...

Αποχή: Εξαϋλώνοντας ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

Κράτος, κατά τον Max Weber, είναι «ο θεσμός που διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας». Η εξουσία του κράτους είναι...