Λαθρομετανάστευση: ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εις σάρκα μίαν;

Του Ραφαήλ Καλυβιώτη*

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο πρώην δεξιός πολιτικός και νυν κεντρώος Άδωνις Γεωργιάδης δεν σχολιάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά το δημοσίευμα των «Financial Times» περί της πιθανής νομιμοποίησης 300.000 λαθρομεταναστών. Αναφέρει ότι επίκειται ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Eργασίας του οποίου την τελική μορφή ακόμη δεν γνωρίζει.

Κάπως βολική τοποθέτηση από τη στιγμή που επικεφαλής αυτού του υπουργείου είναι ο κ. Καιρίδης, οι θέσεις του οποίου για το Μεταναστευτικό επιεικώς και μόνον θα εχαρακτηρίζοντο ξενοφιλικές.

Εμμέσως πλην σαφώς, όμως, παραδέχεται ο κ. Γεωργιάδης ότι υφίσταται σοβαρό έλλειμμα εργατικών χεριών στη χώρα που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Εν ολίγοις, δίνεται η εντύπωση στην εν λόγω ραδιοφωνική συνέντευξη ότι είναι εξαιρετικά πιθανή η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.

Εκτός ότι τέτοια υποδείγματα έχουν αποτύχει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, είναι απορίας άξιον τι μήνυμα δίνεται διά αυτού του τρόπου στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Είναι επίσης απορίας άξιον πώς ένα κράτος που αξιώνει από τους πολίτες του τη νομιμότητα να νομιμοποιεί την παρανομία.

Στην δε στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», που αναφέρεται στον βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Σταμάτη, λέγεται πως αυτός υποστήριξε ότι η Ν.Δ. δεν θα πρέπει να είναι φοβική απέναντι στους μετανάστες ούτε «στις νέες μορφές οικογένειας», εκφράζοντας την «ποταμίσια» οπτική εντός του κόμματος. Άρα, πρόκειται περί κοινής γραμμής.

Τέλος, εάν συνυπολογιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αυτή είναι μια πιθανή κίνηση που μάλλον επιβεβαιώνει τους «συνωμοσιολόγους» που τόσα χρόνια ομιλούσαν περί «αντικατάστασης πληθυσμών». Σε τελική ανάλυση, διαφαίνεται ότι και στο ζήτημα του λαθρομεταναστευτικού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια ατζέντα. Άραγε αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος; Να αυξάνεται και να πληθύνεται ο πληθυσμός εκείνος που δεν είναι πολιτισμικά όμορος με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αξιών και τη χριστιανική ταυτότητα της Δύσης, κορωνίδα των αξιών και των ελευθεριών του λαμπρότερου πολιτισμού της ανθρωπότητας;

*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος ∆ικτύου Ελλήνων Συντηρητικών – [email protected]

 1. “Η μετανάστευση και η πολυπολιτισμική διαφοροποίηση είναι θέματα τα οποία οι φιλελεύθεροι αντιμετωπίζουν θετικά, προωθώντας τον πολιτισμικό πλουραλισμό, ένα σύστημα στο οποίο οι μετανάστες διατηρούν την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους, αντί να υιοθετούν την νέα κουλτούρα που συναντούν.”
  πηγή: Βικιπαίδεια, λήμμα Δημοκρατικό Κόμμα (ΗΠΑ)

  Για να καταλάβουμε για ποιο πράγμα ανταγωνίζονται Μητσοτάκης – Κασσελάκης, που θέλουν και οι δύο ν’ αλλοιώσουν τα κόμματα που προεδρεύουν και να θολώσουν τις μεταξύ τους -αν τυχόν υπάρχουν- διαφορές για έναν ενιαίο πόλο.

  Πλέον δεν υπάρχει η διάκριση Αριστερά – Δεξιά. Αλλά αυτή της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης από την εθνική δημοκρατία.
  ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: ο διεθνισμός των δικαιωμάτων επί της (νεο)φιλελεύθερης κοινωνικής & οικονομικής παγκοσμιοποίησης.

  Η τραγωδία για εμάς είναι ότι δεν υπολογίζουν, οι ‘φυτευτοί’ πολιτικοί με παρελθόν (χειραγωγήσιμοι?) τη γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας. Και ειδικότερα τον γενέθλιο χώρο του Ελληνισμού, το Αιγαίον Αρχιπέλαγος.

  Σημείωση: το νησιωτικό περιβάλλον είναι ένα κλειστό σύστημα που μπορεί να συντηρήσει αναλλοίωτη μια πληθυσμιακή ομάδα.

  300.000 νομιμοποιήσεις μόνιμου πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων επί νήσων?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πανελλήνιες: Ο κόσμος σάς ανήκει

Δίνει η μεγαλύτερη θυγατέρα μου πανελλήνιες γραπτές εξετάσεις. Το άγχος το δικό μου είναι τεράστιο. Προσπαθώ βέβαια να μην...

Κώστας Σλούκας, ζωή σαν παραμύθι!

Λένε πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι ευλογημένοι από τον Θεό να πετύχουν στη ζωή πράγματα που οι πολλοί δεν μπορούν...

Τέρμα οι συμμορίες στα γήπεδα…

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε υπερήφανος και φιλοκυβερνητική εφημερίδα το έκανε πρωτοσέλιδο, τρέμουσα από συγκίνηση: «Οι συμμορίες δεν χωράνε στα...

Περί λαθρομεταναστών

Έχει περάσει πάνω από μία δεκαετία από τη στιγμή που η Ελλάδα άρχισε να δέχεται ορδές λαθρομεταναστών από την...