Όταν η «σωστή πλευρά της ιστορίας» ξεπλένει τους ναζί

Η «σωστή πλευρά της Ιστορίας», αν κρίνεις με βάση ποιους χειροκροτεί και στηρίζει η Δύση, χωράει και τον Reichsführer-SS Χάινριχ Χίμλερ!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρώην γελωτοποιός και νυν σκηνοθέτης της τραγωδίας που ζει ο λαός του, μίλησε την Παρασκευή στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά. Αμέσως μετά την ομιλία του οι Καναδοί βουλευτές μπίζαραν τον 98χρονο Γιάροσλαβ Χούνκα (βλ. Φωτό), με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Άντονι Ρότα να αναφέρεται σε εκείνον ως έναν ήρωα πολέμου που πολέμησε με την Πρώτη Ουκρανική Μεραρχία εναντίον των Ρώσων για την ελευθερία της πατρίδας του. Αγωνιστής της ελευθερίας, δηλαδή, ο ασπρομάλλης γέρων που άκουσε κατασυγκινημένος τα χειροκροτήματα των βουλευτών. 

Δεν συνηθίζεται στα Κοινοβούλια οι διάφοροι παλαμακιστές να προσέχουν τις… λεπτομέρειες, παρά μόνο σε περιπτώσεις που αφορούν την τσέπη τους και την επανεκλογή τους (τα δύο αυτά, τσέπη και επανεκλογή, σχετίζονται άμεσα). Ωστόσο, οι λάτρεις της λεπτομέρειας θα αναρωτήθηκαν: Σε ποιον στρατό, βρε παιδί μου, πολέμησε ο παππούλης εναντίον των Ρώσων και πότε; Η απάντηση στο κουίζ είναι εύκολη. Ο 98χρονος Γιάροσλαβ Χούνκα κάποτε ήταν νέος. Τότε εντάχθηκε εθελοντικά στα Waffen SS και πολέμησε στο πλευρό τους εναντίον του Κόκκινου Στρατού. 

Εκείνος που καταχειροκροτήθηκε από τους Καναδούς βουλευτές πολέμησε στη 14η μεραρχία των Waffen SS. Αυτή η μεραρχία δεν μοίραζε στρούντελ στους κατακτημένους. Κατηγορείται για τη διάπραξη θηριωδιών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στις οποίες χιλιάδες Εβραίοι, γυναίκες και παιδιά, ξεγυμνώθηκαν σε δημόσια θέα από «μαχητές της ελευθερίας της Ουκρανίας» όπως ο Χούνκα, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Την ενημέρωση στο καναδικό Κοινοβούλιο έκανε το εβραϊκό Κέντρο Φίλων Σιμόν Βίζενταλ, και ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων είπε ότι επρόκειτο περί δικής του πρωτοβουλίας, που ήταν λάθος και ζήτησε συγγνώμη. Κι η συγγνώμη θα ισχύει μέχρι να χειροκροτηθεί άλλος πρεσβύτης των SS σε άλλο Κοινοβούλιο. Κάπως έτσι είναι η «σωστή πλευρά της Ιστορίας». Αν κρίνεις με βάση ποιους χειροκροτεί και στηρίζει η Δύση, χωράει και τον Reichsführer-SS Χάινριχ Χίμλερ!

Και τα χειροκροτήματα γίνονται Χαροκροτήματα, δηλαδή ο κρότος του Χάρου, που αντηχεί στη γη των ζωντανών…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...

Η οπλοκατοχή και… το μονοπώλιο της βίας

Γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Rod Dreher, σε ένα εγκώμιο για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους στενούς συνεργάτες του στο...

Η Μαργαρίτα, ο Μένιος, ο Σημίτης και τα… μυστικά της Άννας

Κακά τα ψέματα, ως «νέα πολιτικός» πλασάρεται από φιλικά της δημοσιεύματα η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά το παλεύει εδώ και......