Προς επίδοξους πολιτικούς: Αποφύγετε το μοντέλο της Δόμνας!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η Δόμνα Μιχαηλίδου διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υφυπουργός Παιδείας. Στις 13 Σεπτεμβρίου, αποπειρώμενη να απαντήσει σε ερωτήσεις του προέδρου του κόμματος ΝΙΚΗ Δ. Νατσιού σχετικά με τα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά χωρία που υπάρχουν σε διάφορα βιβλία του δημοτικού σχολείου, έδειξε πώς δεν πρέπει να αρθρώνεται πολιτικός λόγος. Με περιφρονητικό ύφος, αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε όσα έθιγε ο κ. Νατσιός, ο οποίος διάβαζε αποσπάσματα από τα άθλια βιβλία, είπε:

«Κύριε βουλευτά, νομίζω καλύτερα που σας έχουμε στο Κοινοβούλιο από τα τριάντα πέντε χρόνια στη τάξη. Πραγματικά! Και αυτό το λέω ως αρμόδια υφυπουργός»! 

Με λίγα λόγια, η υφυπουργός Παιδείας, αντί να σχολιάσει τις αθλιότητες που γράφουν τα βιβλία, προτίμησε να πετάξει μια παρόλα και χαρακτήρισε ακατάλληλο δάσκαλο (και μάλιστα, για το σύνολο της 35ετούς σταδιοδρομίας του) τον κ. Νατσιό. Επιπλέον, επειδή τα ελληνικά της δεν είναι δα και τόσο καλά ακονισμένα (κι η γλώσσα πάει «αγκαζέ» με την κριτική σκέψη), είπε ότι καλύτερα να βρίσκεται ο κ. Νατσιός στη Βουλή παρά σε σχολική αίθουσα. Δηλαδή, το επίπεδο του εθνικού Κοινοβουλίου είναι χαμηλότερο από εκείνο ενός δημοτικού σχολείου και η σημασία του μικρότερη!

Έτι, δε, ακύρωσε και την ιδιότητά του ως προέδρου κόμματος που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο και τον προσφώνησε «κύριε βουλευτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νατσιός, μεταξύ άλλων, ερωτούσε γιατί: 1) στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής τα παιδιά καλούνται να υποδυθούν τον ρόλο ενός δαιμονίου. 2) Στην Ε΄ Δημοτικού διδάσκονται για την 28η Οκτωβρίου το ψέμα ότι «η Ιταλία μάς κήρυξε τον πόλεμο και εμείς πήγαμε και κρυφτήκαμε στα υπόγεια». 3) Στην ΣΤ΄ Δημοτικού προστέθηκαν στο βιβλίο 27 σελίδες με συνταγές μαγειρικής και πετάχτηκαν έξω τα δημοτικά τραγούδια. 4) Τα παιδιά καλούνται «να γράψουν μια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν ο Μέγας Αλέξανδρος, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Καραγκιόζης». 5) Μέχρι πέρυσι υπήρχε στην Α΄ Γυμνασίου κείμενο στο βιβλίο Γλώσσας «όπου περιγράφει ανώδυνα, σχεδόν παροτρυντικά, τον δεσμό ενός εικοσιπεντάχρονου άνδρα, του Σάκη, με μια δεκατετράχρονη μαθήτρια. Δεν το καταδικάζει».

Αντί να δώσει απαντήσεις, η αλαζών κυρία Μιχαηλίδου άρχισε τις ειρωνείες… 

Σημειωτέον, σε σχολική εργασία, αν δεν απαντάς σε συγκεκριμένες ερωτήσεις κι αρχίσεις να αερολογείς, παίρνεις βαθμό εγγύς του μηδενός.

  1. Δεν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας της βουλής; η 5ήμερη αποβολή είναι το ελάχιστο, μαζί με περικοπή μισθού. Όλη η Ελλάδα το είδε. Ούτε την ηλικία του ανθρώπου δε σεβάστηκε!

    Κάτι σχετικό-παρόμοιο, πρέπει να έγινε την προηγούμενη 4ετία… Με το Γιαννόπουλο του χαμόγελου του παιδιού. Πώς και την κρατάει ο Τακημήτσος; Αφού με την πρώτη απολύει υπουργούς του! Εδώ γιατί δεν έκανε κάτι;
    Υπόψη, ότι μπορεί να μη συμφωνώ – να μη συμφωνούν πολλοί με την πολιτική κίνηση-τον πολιτικό λόγο του συγκεκριμένου Προέδρου Κόμματος/του κόμματος αυτού, αλλά ο πολιτικός/αστικός σεβασμός πάνω από όλα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Μπουχαχαχά!

Ίμια, Οτσαλάν, Χρηματιστήριο, Siemens, ολυμπιακά έργα, βαλίτσες μετρητών σε κομματικά ταμεία, «λίστα Λαγκάρντ». Πήγε κάποιος φυλακή;  Του Παναγιώτη ΛιάκουΈχουμε τους...

«Είναι η βαρβαρότητα…»

«Είναι η βαρβαρότητα. Την βλέπω να 'ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για...

Κρίμα την πειθαρχία

Για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους Έλληνες, εκτός από το ότι ήμαστε λαός απείθαρχος. Τουναντίον, είμαστε ίσως ο...

Εγώ, ο ευθικτότατος

Έχουμε και λέμε: 1. Ήταν υπουργός Συγκοινωνιών όταν έγινε το έγκλημα των Τεμπών. 2. Η πολιτική ευθύνη σε ποσοστό...