Προς επίδοξους πολιτικούς: Αποφύγετε το μοντέλο της Δόμνας!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η Δόμνα Μιχαηλίδου διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υφυπουργός Παιδείας. Στις 13 Σεπτεμβρίου, αποπειρώμενη να απαντήσει σε ερωτήσεις του προέδρου του κόμματος ΝΙΚΗ Δ. Νατσιού σχετικά με τα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά χωρία που υπάρχουν σε διάφορα βιβλία του δημοτικού σχολείου, έδειξε πώς δεν πρέπει να αρθρώνεται πολιτικός λόγος. Με περιφρονητικό ύφος, αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε όσα έθιγε ο κ. Νατσιός, ο οποίος διάβαζε αποσπάσματα από τα άθλια βιβλία, είπε:

«Κύριε βουλευτά, νομίζω καλύτερα που σας έχουμε στο Κοινοβούλιο από τα τριάντα πέντε χρόνια στη τάξη. Πραγματικά! Και αυτό το λέω ως αρμόδια υφυπουργός»! 

Με λίγα λόγια, η υφυπουργός Παιδείας, αντί να σχολιάσει τις αθλιότητες που γράφουν τα βιβλία, προτίμησε να πετάξει μια παρόλα και χαρακτήρισε ακατάλληλο δάσκαλο (και μάλιστα, για το σύνολο της 35ετούς σταδιοδρομίας του) τον κ. Νατσιό. Επιπλέον, επειδή τα ελληνικά της δεν είναι δα και τόσο καλά ακονισμένα (κι η γλώσσα πάει «αγκαζέ» με την κριτική σκέψη), είπε ότι καλύτερα να βρίσκεται ο κ. Νατσιός στη Βουλή παρά σε σχολική αίθουσα. Δηλαδή, το επίπεδο του εθνικού Κοινοβουλίου είναι χαμηλότερο από εκείνο ενός δημοτικού σχολείου και η σημασία του μικρότερη!

Έτι, δε, ακύρωσε και την ιδιότητά του ως προέδρου κόμματος που εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο και τον προσφώνησε «κύριε βουλευτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νατσιός, μεταξύ άλλων, ερωτούσε γιατί: 1) στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής τα παιδιά καλούνται να υποδυθούν τον ρόλο ενός δαιμονίου. 2) Στην Ε΄ Δημοτικού διδάσκονται για την 28η Οκτωβρίου το ψέμα ότι «η Ιταλία μάς κήρυξε τον πόλεμο και εμείς πήγαμε και κρυφτήκαμε στα υπόγεια». 3) Στην ΣΤ΄ Δημοτικού προστέθηκαν στο βιβλίο 27 σελίδες με συνταγές μαγειρικής και πετάχτηκαν έξω τα δημοτικά τραγούδια. 4) Τα παιδιά καλούνται «να γράψουν μια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν ο Μέγας Αλέξανδρος, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Καραγκιόζης». 5) Μέχρι πέρυσι υπήρχε στην Α΄ Γυμνασίου κείμενο στο βιβλίο Γλώσσας «όπου περιγράφει ανώδυνα, σχεδόν παροτρυντικά, τον δεσμό ενός εικοσιπεντάχρονου άνδρα, του Σάκη, με μια δεκατετράχρονη μαθήτρια. Δεν το καταδικάζει».

Αντί να δώσει απαντήσεις, η αλαζών κυρία Μιχαηλίδου άρχισε τις ειρωνείες… 

Σημειωτέον, σε σχολική εργασία, αν δεν απαντάς σε συγκεκριμένες ερωτήσεις κι αρχίσεις να αερολογείς, παίρνεις βαθμό εγγύς του μηδενός.

  1. Δεν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας της βουλής; η 5ήμερη αποβολή είναι το ελάχιστο, μαζί με περικοπή μισθού. Όλη η Ελλάδα το είδε. Ούτε την ηλικία του ανθρώπου δε σεβάστηκε!

    Κάτι σχετικό-παρόμοιο, πρέπει να έγινε την προηγούμενη 4ετία… Με το Γιαννόπουλο του χαμόγελου του παιδιού. Πώς και την κρατάει ο Τακημήτσος; Αφού με την πρώτη απολύει υπουργούς του! Εδώ γιατί δεν έκανε κάτι;
    Υπόψη, ότι μπορεί να μη συμφωνώ – να μη συμφωνούν πολλοί με την πολιτική κίνηση-τον πολιτικό λόγο του συγκεκριμένου Προέδρου Κόμματος/του κόμματος αυτού, αλλά ο πολιτικός/αστικός σεβασμός πάνω από όλα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

«Αίμα» χύνεται, αλλά η εξέδρα δεν συγκινείται ακόμη…

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν πλέον έως τις ευρωεκλογές και το θερμόμετρο της κομματικής αντιπαράθεσης ανεβαίνει κατακόρυφα μεν, αλλά...

Μετά τον γάμο ομόφυλων έρχεται και ο… τρίτος γονέας;

Εάν έχουμε πιστέψει ότι η πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη χώρα μας...

Η τυραννία της πλειοψηφίας…

Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία, αλλά αν κάτι επαληθεύεται με τον πιο επίσημο τρόπο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Την Πέμπτη 14...

Αντιπερισπασμοί: Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων»…

***.... Μια κοινωνία «σαλταρισμένων εφήβων» είμαστε στην πλειοψηφία μας, που έχουμε εγκλωβιστεί σε σώματα ενηλίκων. Αυτή η διαπίστωση θα...