Μήπως τελικά θα έπρεπε όντως να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης;

Του Factor X Jr.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι όταν ένας εκ των φανατικότερων υποστηρικτών του Μητσοτάκη από εκεί που του έπλεκε νυχθημερόν το εγκώμιο ξαφνικά του λέει εμμέσως να παραιτηθεί, κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο του μητσοτακισμού. 

Κι ασχέτως αν ο Άρης Πορτοσάλτε επιχείρησε ανεπιτυχώς να μαζέψει τα περί πρωθυπουργικής παραίτησης κατόπιν του ντόρου που προκλήθηκε, είναι προφανές ότι δύσκολα θα ξεχαστούν όσες… διορθωτικές κι αν κάνει.

Εκτός κι αν πιστεύετε ότι τα… αιρετικά σχόλιά του έγιναν πάνω στον… δημοσιογραφικό οίστρο και αρκεί μια διευκρίνιση για να αποσιωπηθούν. 

Ολίγον τι απίθανο, για ευνόητους λόγους. 

Σε κάθε περίπτωση, κάποια στιγμή θα μάθουμε κι επισήμως γιατί (αποφεύγουμε την αναπαραγωγή σεναρίων που διακινούνται στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα για να μη φέρουμε σε δυσχερέστερη θέση το καθεστώς) εξαπέλυσε τους μύδρους. 

Άλλωστε, ως γνωστόν, τέτοιου είδους περιστατικά δεν παραμένουν για πολύ στο παρασκήνιο.

Μέχρι τότε πάντως εμείς θα βασανίζουμε τα μυαλά μας διερωτώμενοι: Mήπως τελικά θα έπρεπε όντως να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης καθώς αποδεικνύεται ανεπαρκέστερος του Τσίπρα, διαρρηγνύοντας επί της ουσίας το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που έκανε με τον λαό;    

Για να μην έχουμε κι άλλους θανάτους;

Για να μη διαλυθεί συθέμελα η Ελλάδα;

Για να αποφύγουμε τις Πρέσπες του Αιγαίου;

Για να μην καταντήσουμε ένα παρασιτικό φέουδο της Αγίας Οικογένειας όπου οι λίγοι θα ζουν εις βάρος των πολλών;

Μπας και γίνουμε επιτέλους μια ευνομούμενη και πραγματικά δημοκρατική χώρα; 

Διότι από την ώρα που το περιβόητο επιτελικό κράτος αποτυγχάνει αδιάκοπα από το ‘19, ποιος μας εγγυάται ότι θα αλλάξει ρότα μέχρι το ’27;   

Κι όσοι συνεχίζουν να επιμένουν βαυκαλιζόμενοι ότι παρά το χάος που έχει προκαλέσει η μητσοτακική ανικανότητα το… μη χείρον βέλτιστον παραμένει πυξίδα τους ένεκα της αποτελμάτωσης του πολιτικού συστήματος εν γένει, ας αναθεωρήσουν.

Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

  1. Δεν έφτιαξε κανά επιτελικό κράτος όπως ο Καραμανλής δεν το επανίδρυσε.
    Λόγια κενά περιεχομένου.
    Με 1 εκ ΔΥ αν υπολογίσουμε και τις ΔΕΚΟ που έχουν απομείνει και 50% του ΑΕΠ δημόσιες δαπάνες (και επομένως υπερφορολόγηση) αν αυτό είναι ένα επιτελικό κράτος τότε πως θα ήταν ένα που δεν είναι?
    Κάπως σαν της ΕΣΣΔ?
    Το μόνο που έφτιαξε είναι ένα επιδοματικό κράτος χάρη στην άδεια που πήραμε από την ΕΕ να ξαναπάμε πάλι σε ελλειμματα λόγω Covid.
    Αυτή ήταν η πρώτη 4ετία και ο λαός την υπερψήφισε.
    Η 2η λογικά θα είναι όπως η 1η αλλά χωρίς επιδόματα.
    Που θα μοιάζει πολύ με την διακυβέρνηση της 1ης φοράς αριστερας χωρίς όμως τα κωμικά της, εκτός κι αν κάνει κάτι διαφορετικό μετά απο αποδοκιμασία του λαού προσεχώς.
    Η αλήθεια είναι ότι έχει άφθονο πολιτικό χρόνο. Αν έχει και τίποτα άλλο μένει να το δούμε.

  2. Ο Επικοινωνιολόγος του Μαξίμου όχι μόνο δίνει τα ρέστα του αλλά προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σώσει το προφίλ του Πρωθυπουργού .
    1. Σήμερα έστειλε τον Πρωθυπουργό σε σχολείο του Έβρου προκειμένου να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τον Έβρο μαζί με ένα τσούρμο φωτογράφους και Ηθοποιούς .
    2. Στην Λάρισα εχθές έβαλε τα ΜΑΤ να τον προστατεύσουν από τις αποδοκιμασίες και την οργή του Λαού .
    3. Στον Έβρο μία ομάδα από ανθρώπους παλαιούς Δασεργάτες με τα μηχανάκια τους έσωσε το δάσος και έσβησε η φωτιά αλλά ουδέν Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης το ανέφερε , καθώς επίσης κανείς από την Κυβέρνηση δεν τους πλησίασε να τους πει έστω ένα ευχαριστώ .
    4. Βγαίνει Ο Βορίδης και μας λέει ότι για τα αντιπλυμηρικά έργα χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα , αλλά τα χρήματα που έδωσαν στην ΤΕΡΝΑ για τα έργα του ΙΑΝΟΥ και πήγαν στράφι δεν λένε τίποτα .
    5. Γιατί η Ε.Ε μας εγκαλεί για τους χάρτες Πλημμυρών τους οποίους θα έπρεπε να είχαμε στείλει από το 2022 σύμφωνα με την οδηγία 2007/60 .
    6. Μας λένε από την Κυβέρνηση για Κλιματική Κρίση και Εμπρηστές αλλά για την ανικανότητα τους , τις Ελλείψεις , κανείς δεν λέει κουβέντα .
    7. Γιατί μέχρι τώρα δεν μας λένε ότι Η Ελλάδα έχει κοπεί στην Μέση ΟΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΙΔΡΟΜΙΚΩΣ ?
    8. Γιατί δεν μας λένε για την Μαφία που διοικεί το Λιμάνι του Πειραιά ?
    9. Ο Κύριος Πρωθυπουργός μας είπε ότι μεγάλες τεχνικές εταιρείες θα αναλάβουν τα έργα των πλημυρών , ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...